Faydası nedir hatta zararı var mıdır ?  Özellikle şimdi ki dönemde herşey teknolojiyle kolaylaştı. Öğrencilerin grup ödevleri, iş ortamlarında, insanların bilgi sahibi olmadığı bütün konuları Google yazmakla herşey öğrenebiliyorlar. Bu güzel bişey fakat buraya kadar doğru geri kalanı nasıl kullanıyorsunuz ? 

2006 yılında Facebook’la birlikte sosyal ağ gündemimize girdi. 

En sık kullanılan sosyal ağlar ise ; Facebook, Twitter, İnstagram, WhatsApp, Snapchat, Badoo, Foursquare, Youtube, Swarm, Periscope, Vine ve bunlara benzer sitelerdir.

Bence bu sosyal medya çağının en büyük zararı, insanların kendi özel hayatlarına olan saygısını kaybettirmesi oldu.

Artık öyle bir dönemdeyiz ki insanlar günün bütün saatini dakikasını İnstagram Twitter Facebook vb. daha bir çok sosyal medya aracı ile zamanını geçiriyorlar yarınlara böyle gidiyoruz gün geçtikçe kötü peki sonu var mı ? 

Tabi ki insanlar bağımlısı olduğu için bunun bir sonu yok.

İnternet olmasın demiyorum sadece bu interneti iyi bilgiler edinmek için kullanabilme isteği az örneğin ; Swarm oda bir çeşit izdivaç programı gibi sen bir yerde chekin yapıyorsun diğer insanlar seni görüp tabi ki hemen ekliyorlar sonra hemen bir mesaj; tanışalım mı ?

En sağlıksız bir uygulama fakat hepimiz kullanıyoruz değil mi ? 

İnstagram; Hergün yeni yeni akımlar getirip gündeme düşen bir çok insan kaynıyor, bu güzel birşey oda bir yetenek fakat abartmadan yapsalar sorun yok.

Fenomen olcam diye rezilde olabiliyorsunuz o yüzden lütfen sosyal medya hesaplarınızı daha seviyeli kullanın getirisi olduğu gibi götürüsü de olur illa ki, örnek; sosyal medyada oluşturdukları sahte hesaplarla (fake) kendilerini kolayca bambaşka birisi olarak tanıtabiliyorlar, belki senin haberin yok ama senin fotoğraflarınla başka başka insanlarla tanışabiliyorlar.

Sosyal medya özellikle toplumdan uzaklaştırıyor, yalnızlaştırıyor.

Sosyal medya; her ne kadar ismi sosyal olsa da, gençleri yalnızlaştırır. 

Bir ortama giriyorsun herkesin elinde telefon kimse kimsenin yüzüne bile bakmıyor çoğu zaman.

Ailesinden uzaklaştırıyor en önemlisi de bu, sizler anne baba olarak çocuklarınıza her zaman birer örneksiniz unutmayın.

Onun toplumdan uzaklaşmasına izin vermeyin.

Sosyal medya neredeyse tüm kullanıcılarını çift kişilikli olmaya itiyor. Birinci kişiliğiniz normal halinizken ikinci kişiliğiniz sosyal medyaya özel haliniz.

Sosyal medya sayesinde kolaylaşan iletişim beraberinde tanımadığımız insanlara çabuk güvenmeyi de getirdi. Eskiden anneler çocuklarına tanımadığın biri sana şeker verirse alma derdi şimdi ise tanımadığın insanları Facebook’ta , İnstagram da vb. kabul etme diyor.

Kötü içerikli kullanan bir çok insanlar var bunlardan uzak durabilmek için de  tek yapılan şey “engelle” seni rahatsız ediyorlar. Hemen engelle peki hangi birini engelleyeceksin bitmiyorlar ki. Artık çok güvenli bir ortam kalmasa da siz kendinizi oldukça koruyun. Sosyal medya hesabınızı sağlıklı kullanın.

Vaktinizi oldukça insanlarla yüz yüze görüşmeye tercih edin.

Yüz yüze görüştüğümüzde de karşımızdakinin yüzüne bakalım, telefonumuza değil. Yüz yüze konuşmanın keyfini çıkarın, dinlemenin ve anlamanında.

Hayatımızdaki her şeyi sosyal medyada paylaşmak zorunda hissetmeyelim. 

Yediklerimiz, içtiklerimiz, gittiğimiz mekanlar.

Bir yerden sonra hayatımızı bir yerlerde paylaşmak için yaşamaya başlayacağız. Bence bunu yapanlar var, sırf sosyal medyada paylaşmak için sürekli yurt dışına giden ya da bütçesini sarsmasına rağmen çok lüks mekanlara da giden insanlar tanıyorum. Ay sonunu getiremiyorlar ve gittiklerinde zaten telefonlarına bakmaktan gezip göremiyorlar ki.

Sosyal medya sizi değil siz sosyal medyayı yönetin..

Neyse bol bol yorum yaptım.

Şimdi ben bu yazıyı sosyal medyada paylaşayım.