Ak Parti Kapaklı İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Aymak’ın sosyal medyadan yapmış olduğu paylaşıma tepki gösteren, Ak Parti Kapaklı Eski İlçe Başkan Yardımcısı Ali Sinek, oldukça sert ifadeler kullandı.

Aymak’ın temsil ettiği makama uygun hareket etmediğini söyleyen Sinek, “O arkadaşımıza o koltuk, o gömlek fazla. Biran önce o koltuğu bırakması lazım. Mikrofonu çok seviyor, mikrofonu çok sevdiği için de; Edirne’de, Vezirköprü’de Kunduz yaylasında güreşler yapılıyor orada cazgırlık yapabilir.” Dedi.

23 Ocak 2018 Salı günü saat 16:00’da Aksu Kafe’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Ali Sinek’in hedefinde Ak Parti Kapaklı İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Aymak vardı.

 ‘’CAZGIRLIK YAPMAKLA KAHRAMAN OLUNMUYOR’’

Aymak’ın kullandığı sözlerin, 15 Temmuz akşamı şehit olan kuzeni Şuayip Seferoğlu’na hakaret olduğunu belirten Sinek,  ‘’Mehmet Aymak, 1 hafta önce sosyal medyada ‘Biz ne Seferoğulları olduk nede Telliogulları... Hele hele Bekiroğulları hiç olmadık.’  Diye bir paylaşım yaptı. Ben 2001’den bu yana Ak Parti Teşkilatı’nda hizmet etmiş, en son İlçe Başkan Yardımcısı olarak da görevden ayrılmıştım. Bu yazıda da biz ne Seferoğulları olduk, ne Tellioğulları olduk, iftiracı, çamurcu, ihanetçi gibi kelimeler geçiyor. Ben Seferoğullarındanım. 15 Temmuz’da Kuzenim Şuayip Seferoğlu İstanbul Saraçoğlu’nda şehit oldu. Reis’e inandı, Reis’in bir sözüyle sokağa çıktı ve bu vatan millet için şehit oldu. Mehmet Aymak’a soruyorum; Seferoğulları vatanını milletini seven, Reis’e inanan, bu bayrak için canını feda eden, 15 Temmuz’da hiç tereddüt etmeden sahaya çıkıp kurşunların önüne göğsünü siper eden insanlardan bir tanesiydi. Mehmet Aymak bugün Kapaklı İlçe Başkan Yardımcılığı yapıyor. 15 Temmuz’da eline mikrofon almakla, cazgırlık yapmakla, 15 Temmuz kahramanı olunmuyor. Seferoğulları’nın ismini ağzına alırken, 1 kere değil 1 milyon kere düşünmesi lazım. Konuştukları, 15 Temmuz şehitlerimize ve Seferoğulları’na bir hakarettir.’’diye konuştu.

‘’AYMAK ÖNCE KENDİNE BAKSIN’’

Aymak’ın paylaşımında kendisine ve ailesine hakaret olduğunu iddia eden Sinek, ‘’Bugün Türkiye’de bizim sülale haricinde bir dünya Seferoğulları, Tellioğulları veya Bekiroğulları vardır. Bu insanlar ülkesini seven, yeri geldiğinde canını feda edebilecek insanlardır. 15 Temmuz’da şehit olan Şuayip Seferoğlu’nun aralarında olduğu Seferoğulları ve Tellioğullarına yapılan hakareti ben Seferoğlu sülalesinden olan biri olarak hazmedemiyorum. Mehmet Aymak önce kendine baksın. Bu vatan millet için canını feda eden bu insanların soyisimleriyle alay eder gibi sosyal medyada, siyasette ve koltukta kalabilmek için yalakalık yapmasın, haddini bilsin. Yazmış olduğu tüm bu sözleri, tamamen kendine şahsım olarak iade ediyorum. Aynaya bakmasını tavsiye ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

‘’TEŞKİLATLARDA AYMAK GİBİ YÖNETİCİLER İSTEMİYORUM’’

Aymak’ın yöneticiliğini beğenmediğini ifade eden Sinek, yerel basında çıkan haberleri işaret etti. Yöneticilerin kullandıkları lafa dikkat etmesi gerektiğini de vurgulayan Sinek; şunları söyledi; ‘’Kapaklı Ak Parti İlçe Teşkilatı’nda ağzından çıkanı kulağı duymayan Mehmet Aymak gibi yöneticiler istemiyorum. Reis’in ismini ağzına alarak şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyor. Mehmet Aymak 15 Temmuz’da ve 15 Temmuz sonrasında partide görev aldığı sürece kamuoyunda nasıl bir kişi olduğunu zaten herkes biliyor. Gazetelerde veya sosyal medyada onun hakkında çıkan haberler, kendisinin aslında gerçek yüzünün ne olduğunu gösteriyor. Ona tavsiyem o koltuklarda otururlarken konuştuklarını 1 kere değil bin kere iyi düşünüp öyle konuşmasıdır. Yoksa bu şekilde o koltuklarda bu tür insanların yeri yoktur. ‘’

‘’BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE KALEME ALMIŞ’’

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sinek, gazetecilerin kendisine ‘’FETÖ soruşturması geçirmiş Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı’nı eleştirenlere mi bu gönderme yapılıyor?’’ sorusuna şu şekilde cevap verdi; ‘’Aynen o şekilde. Ben ilçe Başkan Yardımcılığı yaptığım zaman Mehmet Aymak benimle de görev yaptı. Ben ilk işyerimi açtığım zaman Yıldızkent’teki dükkanımın tabelası Seferoğlu’ydu. Sosyal medyada İl Başkanlığı’na muhalefet olarak yazılan yazılarda; görmüş olduğumuz yanlışları biz de sosyal medyada kimseye hakaret etmeden yazılar yazdık ve gerekli yerlerle bu konuda istişare ettik. Seferoğlu ve Tellioğuları’nı yazarken tamamen bilinçli bir şekilde onu kaleme almış. Bekiroğlu ile sosyal medyadaki Burak Bekiroğlu’nu kastetmek istiyor. Dediğim gibi Mehmet Aymak çok iyi tanıdığım birisi ama o koltuk ona çok fazla geldi.’’

 ‘’GÜREŞLERDE CAZGIRLIK YAPABİLİR’’

Gazetecilerin ‘’Aymak hakkındaki haberlerden bahsetmiştiniz, bunlar nelerdir?’’ sorusuna da üstü kapalı cevap veren Ali Sinek, ‘’Ben onların çok detayına girmek istemiyorum. Sizler de kamuoyuda bu konular hakkında az çok bilgi sahibisiniz. O arkadaşımıza o koltuk, o gömlek fazla. Biran önce o koltuğu bırakması lazım. Mikrofonu çok seviyor, mikrofonu çok sevdiği için de; Edirne’de güreşler yapılıyor, Vezirköprü’de Kunduz yaylasında güreşler yapılıyor orada cazgırlık yapabilir. Eğer o konuda isterse ben de yardım edebilirim.’’ Dedi.

‘’KUZENLERİNİ VE AKRABALARINI DELEGE YAPMIŞLAR’’

Kapaklı siyasetinde eskiden görev almış ve dava inancı olan herkesin soğutulmaya çalışıldığını belirten Sinek, şunları söyledi; ‘’Bizi Kapaklı siyasetinden uzaklaştırmaya, soğutmaya, teşkilatlarda görev almamak için bizi dışlamak istiyorlar. Ama tabiî ki biz onların laflarıyla yola çıkmadık. Koltuklar gelip geçicidir, Biz eğer davamıza, Reisimize inanmışsak dışarıda da görevimizi zaten yapıyoruz. Türkiye’nin her yerinde Kadın Kolları delegedir, ama şuanda Tekirdağ’da Kapaklı Kadın Kolları Başkanı delege değil. Kapaklı’da 2001’den bu yana Belde Başkanlığı vs. yapan arkadaşlar delege değil. 10 tane belediye meclis üyemiz var, 7 tanesi delege değil. Kimi delege yapmışlar? Koltuklarda oturan başkan, başkan yardımcısı gibi arkadaşlarımız, ya kuzenleri, ya teyzeleri, ya komşuları, ya akrabaları.. Bugün 70 tane delegemiz var en az 60 tanesi daha bizim teşkilata dahi gelememiş isimler. Dedim ya Kadın Kolları Başkanı delege değil. Türkiye’de tek. Türkiye’de tüm illerde il kongresi yapıldı, ilçe ve il kadın kolları başkanı delegedir, Kapaklı’da Kadın Kolları Başkanı Delege değil.’’