Ak Parti Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Şentop, Kapaklı Samsunlular Derneği’ni ziyarette bulundu.

30 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 21:30’da gerçekleştirilen ziyarette, Mustafa Şentop’a Ak Parti Kapaklı İlçe Yönetimi de eşlik etti. Ziyarette bölge ve ülke genelindeki siyasi durumdan konuşan Mustafa Şentop, vatandaşların sorularını da cevapladı. Ayrıca Ak Parti Kapaklı İlçe Yönetimi ve İl Yönetimi ile Samsunlular Derneği arasındaki sorunların da masaya yatırıldığı toplantıda, Mustafa Şentop sorulara ucu açık yanıtlar verdi. 

TEŞEKKÜR ETTİ

Ziyarette Ak Parti Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Şentop ve beraberindekileri Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Önder karşıladı. Ziyaretlerinden dolayı Şentop ve heyetine teşekkür eden Önder, ardından sözü Mustafa Şentop’a verdi. 

‘’CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ’’

Ülkedeki siyasi gündem hakkında konuşan Ak Parti Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Şentop, şunları söyledi; ‘’Malumunuz her şeyin bir mevsimi var. Şuanda hem Ramazan’dayız, hem de siyasetin sezonu açıldı. 24 Haziran seçimlerine kısa bir dönem kaldı. Onun için biz de Cumhurbaşkanımıza, Ak Parti’ye destek istediğimiz için geziyoruz. Türkiye tarihinde her seçim önemli bir seçim, her gelen siyasetçi de bunu anlatıyordu. Bizler de bugüne kadar çok anlattık ama bu önümüzdeki seçim, Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi. Bunun ekonomiyle, siyasi konjektör ile çok ilgisi var ama en önemlisi bu seçimlerin 16 Nisan’da yapılan anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesini sağlayacak olmasıdır.

‘’MİLLETİN SEÇTİKLERİ MİLLETİ YÖNETMİYORDU’’

Son 100 yıllık tarihimizde 3 önemli dönem noktası var. Birincisi Cumhuriyetin İlanı, ikincisi 1960 darbesiyle kurulan Türkiye’deki anayasal sistem, üçüncüsü de 16 Nisan’da yapmış olduğumuz hükümet sistemi yani anayasa değişikliği. Dolayısıyla Türkiye’deki en önemli seçimi 24 Haziran’da yapıyoruz. Türkiye buralara kolay gelmedi. 16 yıllık Ak Parti döneminde çok şeyler yapıldı. Sağlık, ulaştırma, eğitim ve diğer alanda kolay görülen değişiklikler görülen değişikliler. Fakat esas olan zihniyet değişikliğiydi; yani milletin seçtikleri milleti yönetmiyordu. Öbür taraftan da böyle bir ortamda siyaset yapmaya çalışmış siyasetçiler vardı. Ama Tayyip Erdoğan ile birlikte 2002’den beri bu siyaset ortadan kalkmış durumda. 16 yıllık başarının sebebi  Milletten alınan temsilin hakkını vermek.

‘’CUMHURBAŞKANI SEÇTİRMEMEK İÇİN ÇABALADILAR’’

2002’de 2003’de yaşadığımız çok hadise vardır. Mafyalar, siyasi mafyalar vardı. Cumhuriyet mitinglerinden tutun, daha birçok noktaya kadar Ak Parti hükümetinin yönetimini zayıflatmak, Türkiye’yi yönetemeyeceği görüntüsünü vermek için çalışanlar vardı. En nihayet 27 Nisan’da Cumhurbaşkanı seçtirmemek için çabaladılar. Abdullah Gül’ü o yıllarda Cumhurbaşkanı seçtirmemek için çabaladılar ama milletimizin kararı ve desteğiyle Ak Parti’nin adayı olan Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı seçildi. Biz tüm bu zorlukları aşarak Türkiye’de milletin iradesinin gösterileceği bir sistemi kurduk, kalıcı olmak için de bu anayasa değişikliğini yaptık. Bu yüzden bu anayasa değişikliğinin yürürlüğe gireceği bu seçim çok önemli.

OY SİSTEMİNİ ANLATTI

Bu sistemle birlikte iki aşamalı oy kullanıyoruz, biliyorsunuz ki iki farklı oy pusulası beraber. Birinde bugüne kadar partilerin yer aldığı, daha doğrusu ittifakların yer aldığı; birinde Cumhur İttifakı bulunan, diğerinde de sadece adının millet olduğu bir ittifak. İttifaksız giren HDP gibi birkaç tane daha küçük parti var. Bu oy pusulasında herkes desteklediği partiye mührü vuracak, biz Ak Parti’yi destekliyoruz. Bu kafi. Onların hesaplarını daha sonra Seçim Kurulu yapacak. İkinci pusulada ise Cumhurbaşkanı Adaylarının fotoğraflarının da yer aldığı; Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek vs. burada da desteklenen Cumhurbaşkanı Adayımıza oy vereceğiz. Bu şekilde sadece meclisi değil, Cumhurbaşkanı’nı da belirlemiş olacağız. Tayyip Erdoğan’ı, yani Cumhurbaşkanımızı yeni sistemin Cumhurbaşkanı yaptıktan sonra önümüzdeki 5 senelik bir dönem boyunca elimizden gelen çalışmaları yürüteceğiz.

‘’MUHALEFET HAVLU ATTI’’

Recep Tayyip Erdoğan seçilir, aksine bir ihtimal görmüyoruz. Çünkü muhalefet bir ara çatı adayı diye havlu attı. Abdullah Gül’ü seçtirmeye çalıştılar, sanki başka aday bulamıyor gibi. Seçilmek için ancak eski de olsa bir Ak Partili olması lazım. Tabi Abdullah Bey risk almaz, çok garantici bir adam. Meral Akşener’de ısrar edince bir aday üzerine anlaşamadılar. Bunun üzerine A projesi devreye girmedi. Bir ikinci projeleri ise ‘Tayyip Erdoğan seçilir ama bari mecliste acaba Ak Parti’yi çoğunluk sağlamak noktasında sıkıntıya sokabilir miyiz?’ gayreti içerisindeler. Eğer bunu yaparlarsa 16 Nisan’da kabul ettiğimiz bu sistem, topal ve aksak bir şekilde devam edecek. İşte bunun engelleyebilir miyiz diye bir mücadele içerisindeler. Dolayısıyla bu seçimlerde hem Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi önemli, hem de mecliste çoğunluğun sağlanması önemli. 

‘’GÜÇLÜ TÜRKİYE GÜÇLÜ LİDERLİKLE SAĞLANIR’’

Önümüzdeki dönem de hem Türkiye bakımından, hem de bölgemiz ve dünya açısından önemlidir. 20. Yüzyıl bitti, şimdi sıra 21. Yüzyılda. Dünya yeniden kuruluyor. Hem ekonomik krizlerle dünyada yaşanan tablo sistem değişikliği yaratıyor, hem de ll. Dünya Savaşı’nda kurulan Sovyetler Birliği’nin çöküşüyle beraber şimdi yeni bir düzen kurulmakta. Önümüzdeki dönem başta Avrupa olmak üzere dünyadaki iktidarların değişeceği, siyasi sınırların değişeceği bir dönem olacak. Bu yüzden güçlü bir Türkiye’ye ihtiyaç var, güçlü bir Türkiye’de güçlü bir liderlikle sağlanır. Şuanda birçok aday konuşuyor, hepsinin ideallerine baksanız tüm projelerde haklılık payı var. Fakat bunların olması mesele değil. Bir kütüphaneye girip baksanız çok güzel kitaplar, ansiklopediler, fikirler var ama bunların hepsi kitap sayfalarında kalmış. Bu fikirlerin, projelerin uygulanma aşamasına geçirilebilmesi için bu projelere sahip çıkacak kadrolara ihtiyaç var. İşte o kadrolara var mı diye bakıyorsun, onlarda yok. O kadrolar Tayyip Erdoğan’ın yanında vardır. Kadrolar da yeterli değil, bu kadroları birleştirip bir istikamet verecek lidere ihtiyaç var. İşte Tayyip Erdoğan’da Türkiye’de bu anlamda bu liderlik vasfını yürütüyor. Bu açıdan baktığımızda önümüzdeki dönem için Türkiye’nin bölgesinde söz sahibi bir ülke olabilmesi için bu projelere, kadrolara ve hepsinden önemlisi bir lidere ihtiyacı var. O da Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın liderliğidir, bugüne kadar yaptığımız yapacaklarımızın da teminatıdır. Bunu söyleyecek başka bir parti de yoktur. 

‘’BİZİ İLGİLENDİREN TÜRKİYE’NİN GELECEĞİDİR’’

Bizi ilgilendiren Türkiye’nin geleceğidir. Bu bakımdan sizlerden ve Tekirdağ’dan oy istiyoruz. Kapaklı zaten en çok oy veren ilçemizdir. Ama Tekirdağ genelinden de Cumhurbaşkanımıza çok güçlü bir ses çıkaralım. 24 Haziran’da bizi desteklemelisiniz. Hepinizi hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Misafir ettiğiniz için de teşekkür ediyorum.

’’KAPAKLI’DAN NEDEN MİLLETVEKİLİ ADAYI ÇIKMADI?''

Mustafa Şentop, konuşmasının ardından vatandaşların sorularını yanıtladı. Özellikle son günlerde gündem olan ‘Ak Parti neden Kapaklı’dan vekil adayı göstermedi?’ sorusunu cevaplayan Şentop, şöyle konuştu; ‘’Bu konuyla ilgili listelerin ilk ilan edildiği gün de sorularla karşılaştık. Öncelikle Ak Parti’de adaylar belirlenirken; biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız ile beraber çalıştık. Bununla ilgili uzun bir prosedür var, tabi kullanılan bir takım kriterler de var. Evet il içerisindeki bölgelerin kriterleri de var, mesela Tekirdağ’ı değerlendirirken 3 bölgeye ayırıyoruz. Bunun dışında başka kriterler de var; partinin yönetiminde görev yapanlar var, bunlar bir yerlere yerleştiriyoruz. Önce ne yapıyoruz? Temahül yapıyoruz, teşkilatların görüşlerini alıyoruz. Fakat teşkilatlara sorarsanız hepsi kendi içinden birilerini istiyorlar, o sadece teşkilatın bakış açısı. İsimlerle ilgili anketler yaptırıyoruz, isim soruluyor. Onun dışında genel merkez yönetiminden, bakanlardan Cumhurbaşkanımızın düşündüğü isimler oluyor. Ayrıca kadın aday sayısını arttırdık, 16 Nisan’da milletvekilliği seçilme yaşını 18’e indirdik. Tüm bu kriterlerin hepsini değerlendiriyoruz. Bu listeyi yaparken buradan farklı görülüyor, Ankara’dan Cumhurbaşkanımızın görüşü farklı.’’

‘’ERDOĞAN BİR LİSTE SİHİRBAZIDIR’’

Listelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlendiğini ve partide rol almış kişilerin farklı yerlere getirilmesi ile listelerin yapıldığını belirten Şentop, ‘’Ben 3 dönemdir İstanbul’da görev yapıyordum, buraya geldim. Süleymanpaşa doğumluyum, doğru. Ama siz beni Süleymanpaşa’nın adayı olarak mı değerlendireceksiniz? Ama o öyle değerlendirmiyor, ‘Bu arkadaş partide 3 yıl benim yardımcılığımı yaptı, farklı görevlerde bulundu.’ Diyor. Mustafa Yel de MKYK üyesi. Üçüncü sırada Çiğdem Hanım, kendisi de partimizde 12 yıldır kadın kolları başkanlığı yapmış bir isim. Bunu yaparken hangi ilçedendir, nerenin adayıdır buna bakmıyor. Bazen dağıtıyor bu isimleri, bağlantılı olduğu illerin başına getiriyor. Mesela İstanbul’da farklı illerdeki bakanları toplayıp getirdi. Tüm bu çalışmaların hepsi toplanıyor, en son Cumhurbaşkanımız Başbakanımızla beraber bu listeleri yapıp getirdi. Tayyip Erdoğan bir liste yapma sihirbazıdır. Bunu seçimlerden aldığı oy oranına göre ölçebiliriz. Türkiye’de en iyi listeyi yapan kişi Recep Tayyip Erdoğan.’’ dedi.

‘’BİZ BUNU GÖREV OLARAK GÖRÜYORUZ’’

Ak Parti’den aday olacak kimsenin bu duruma gücenmediğini de dile getiren Şentop, konu hakkındaki açıklamasını şöyle sürdürdü; ‘’Siyasette bizim böyle bir planımız yok, Ak Parti’den aday olacak bir arkadaşımızın da böyle düşünceleri olmamalı. Biz bunu bir görev olarak görüyoruz. Liderimiz bize görev veriyor. Mesela İstanbul’da uzun süre siyasetle uğraşmış arkadaşlarımız var 20. Sırada falan olan. Mesela bir dönem beraber milletvekilliği yapmış olduğumuz arkadaşlarımız vardı, onları listeye koymadı. Ardından birçoğunu bakan yardımcısı görevine getirdi. Mesela birçok arkadaşımız var bu listelerde değerlendirilen. Bu yüzden siyasette bu iş artık pir olarak gördüğümüz Cumhurbaşkanımızın işidir.’’

‘’İKİTELLİ’NİN TAŞINMASINA DAİR BİR KARAR VAR’’

Vatandaşlar tarafından merak edilen bir diğer konu ‘İkitelli 2 mi geliyor?’ sorusu oldu. Mustafa Şentop, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; ‘’OSB ile ilgili kesin bir şey yok. Fakat İkitelli’deki OSB’nin taşınmasına dair bir karar var. Fakat nereye taşınacağına dair bir netlik yok. Bu taşınma ihtimaline binaen İkitelli OSB’sindeki bazı arkadaşlar böyle bir arayış için bir dernek kurmuşlar. Buralarda da OSB için planda ayrılmış bir alan var. Bununla ilgili olarak bakanlıkla görüştüklerini ben biliyorum. Burası değil başka bir yer olabilir alternatif birkaç yer daha var. Tabi bunlar biraz zaman isteyen bir şey o yüzden net olarak burada olur diyebileceğim bir gelişme yok.’’

‘’İSTEDİĞİMİZ GİBİ BİR KONGRE SÜRECİ YÜRÜMEDİ’’

Vatandaşlardan gelen soru üzerine Ak Parti’de teşkilatlardaki sorunlara da değinen Mustafa Şentop, son iki dönemdir kongre sürecinin düzgün yürütülemediğini açıkladı. Ülke genelinde yaşanan gelişmelerden ötürü bu durumun yaşandığını iddia eden Şentop, ‘’İki dönemdir arzu ettiğimiz gibi bir kongre süreci yürümedi. Yürümedi derken içimizden kaynaklanan sebeplerden dolayı değil, bu daha çok Türkiye’nin gündemi ile ilgili. 2014 sonunda başlayan 2015’e devam eden kongre süreci 7 Haziran seçimlerine denk geldiği için alelacele yapıldı. Bu sebepten dolayı Türkiye’nin tamamında tam anlamıyla dengeleri tutturan bir teşkilatımız olmayabilir. Tomografik olarak teşkilat başkanımızın önünde bir liste var. Yapılan çalışmalar neticesinde 3 isim eleme süreciyle Cumhurbaşkanımızın önüne geliyor. Bunlardan birisini de kendisi tercih ediyor. Burada bu işi görev olarak görmek lazım, nerede teşkilatın, genel merkezin bizi değerlendireceğine bakmak lazım.’’ İfadelerini kullandı.

‘’İL VE İLÇE TEŞKİLATI 5 YILDA BİR BURAYA GELİYOR’’

Vatandaşların sorularının ardından Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ağası Şenol Batum söz aldı. Ak Parti Tekirdağ İl Yönetimi ve Kapaklı İlçe Yönetimi ile dernek arasında ciddi sorunlar olduğunu, parti yönetimleri tarafından Samsunlu iş adamlarının ve vatandaşın uzaklaştırıldığını dile getirdi. Batum’un bu sorusuna, Mustafa Şentop cevaben; ‘’Tabi İl Başkanlığı’nın, İlçe Başkanlığı’nın Samsunlular Derneği ile bir sorunu olamaz. Belki bugüne kadar ilişkilerin yürütümünde bir sıkıntı olmuş olabilir ama bugünden sonra olamaz. İlk defa geliyorum buraya, daha önceden parti yönetimiyle ilgili yardımcı oluyorduk geliyorduk dolaşıyorduk gidiyorduk. Ama bugünden sonra bütün bu ilişkilerin hepsini düzelteceğiz. Bundan sonra bunun haricinde de gelecekler. Bundan sonra bu tür şikayetler olmayacak, çünkü şikayet yaratacak bir husus yaşanmayacak.’’ dedi.

SAMSUNLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GELİR Mİ?

Ardından bölgenin tanınan iş adamlarından Hasan Acar söz aldı. Has Acarlar A.Ş.’nin sahibi Hasan Acar, ‘’Bizce halka hizmet, hakka hizmet gibidir. Bölgemizde çok sayıda Samsunlu var, nüfusumuzun 4’te 1’i Samsunlu. Kapaklı’da temsilen Samsunlu bir Ak Parti Belediye Başkan Adayı çıkar mı? Bunun bize sözünü verebilir misiniz?’’ dedi. Şentop ise bu soruya şu cevabı verdi; ‘’Böyle bir şeyin sözünü vermem mümkün değil. Listelerde olduğu gibi bu adayları ben belirlemiyorum. Fakat bunun için çabalayacağıma söz verebilirim.’’ İfadelerini kullandı.

Soru – cevap kısmının ardından ziyareti noktalayan Mustafa Şentop ve beraberindekiler, dernek önünde hatıra fotoğrafı çektirerek dernekten ayrıldı.