Mart ayında Kapaklı Gazetesi’nde “İlçe başkanı mı Tapunun Avukatı mı?” başlığıyla yayınlanan haber dolayısıyla ilçemizde yaşanan sorunlara duyarsız kalmakla suçladığımız Ak Parti ilçe başkanı Salih Bezgin ısrarla tekzip yayınlatmak istemiş, bizlerin olumsuz yanıtı ile konu yargıya taşınmıştı. Bezgin yargıdan da isteğini alamadı, yine kaybeden taraf oldu.

Çerkezköy Sulh Ceza Hakimliği’nde görülen ilk davada yetkili makamlar bizleri haklı bulmuş, herhangi bir tekzip yayınlama gerekliliği bulunmadığını belirtmişti.

KARARA İTİRAZ ETTİ
Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin zannediyoruz ki ilçe başkanı olalı en fazla mesai yaptığı konu bizlere tekzip yayınlatmak için uğraşmak olmuş olmalıdır ki Çerkezköy Sulh Ceza Hakimliği’nin almış olduğu karar için bu kez avukatı Ercan Üçel aracılığıyla Çorlu Sulh Ceza Hâkimliği’ne itirazda bulundu.

Çorlu Sulh Ceza Hâkimliği’nde görülen dava da yine mahkeme lehimize karar alırken, tekzip isteyen Ak Parti’nin Geçici İlçe Başkanı! Salih Bezgin’e tokat gibi bir cevap verdi.
Haberlerin toplumun bilgi edinme, basının haber verme hakkı kapsamında kaldığı, habere yönelik toplumsal ilginin bulunduğu, haberin gazetecilik tekniği gereği okuyucunun ilgisini çekecek nitelikte aktarıldığını belirten mahkeme Bezgin’in talebini reddetti.

KİŞİLİK HAKLARINA BİR SALDIRI YOKTUR
Çorlu Sulh Ceza Hâkimliği tarafından alınan kararda “ Dava konusu haberde bütün olarak anlatılan, talep edilen iktidar ilçe başkanı olarak ilçenin hayati ihtiyaçları ile ilgilenmediğini, bir takım yaşanan usulsüzlüklere duyarsız kaldığını Kapaklı ilçesinin önemli sorunları ile ilgilenmesine davet edildiğinden bahsedilmekte; dava konusu haberlerin toplumun bilgi edinme, basının haber verme hakkı kapsamında kaldığı, habere yönelik toplumsal ilginin bulunduğu, haberin gazetecilik tekniği gereği okuyucunun ilgisini çekecek nitelikte aktarıldığı, demokratik toplum tarafından meşru sayılabilecek nitelikte, siyasi bir kişilik olan talep edenin bu tür eleştirilerle karşılaşmasının olağan olduğu ve basın özgürlüğüne getirilmesi gereken bir sınırlamanın gerekli olmadığı davacının kişilik haklarına bir saldırı bulunmadığı sonucuna varılarak istemin reddine karar verilmiştir” denildi.

salih-bezgin-kaybetti