MHP Kapaklı İlçe Yönetimi, düzenlediği kahvaltı programında Tekirdağ Milletvekili Adaylarını tanıttı.

21 Haziran 2018 Perşembe günü saat 10:00’da Ay Işığı Cafe’de düzenlenen aday tanıtım toplantısına MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç , MHP Tekirdağ Milletvekili Adayları Koray Önsel, Çığır Doğu Zorlu, Muharrem Varol, Zehra Çalışkan, Mustafa Yıldırım, Muhtarlar, STK Başkanları, iş adamları ve vatandaşlar katılım gösterdi.

‘’MİLLİ ŞUUR BU İTTİFAKTADIR’’

Programın açılış konuşmasını MHP Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç gerçekleştirdi. Seçim çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Genç, ‘’Hepinizin bildiği gibi 24 Haziran Pazar günü sandık başına gideceğiz. Bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin bizzat ismini koyduğu ‘Cumhur İttifakı Millet Aklı’ temalı seçim çalışmamızı yapıyoruz. Bu süreçte ülkemizin başından geçen önemli hadiselerle başbaşayız. 15 Temmuz 2016’da başlayıp 7 Ağustos Yenikapı ruhuyla devam eden ve referandumla da şekil alan, 24 Haziran seçimleriyle de taçlanacak olan bir ittifak projesiyle başbaşayız. Cumhur İttifakına oy vermenizi istiyor ve talep ediyoruz. Sebebi ise Türk Milleti şuurunun bu ittifak içerisinde olduğunu düşünmemizdir. 24 Haziran seçimleri ülkemiz ve milletimiz için yeni ufuklara açılacak köklü değişikliklere zemin olacaktır. Bizleri kırmayıp gelen tüm dostlarımıza teşekkür eder, saygılarımızı sunarız. ‘’ dedi.

‘’ÖNÜMÜZDE KADER SEÇİMLERİ VAR’’

İlçe Başkanı Serkan Genç’in ardından MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel söz aldı. 24 Haziran seçimlerinin önemini vurgulayan bir konuşma gerçekleştiren Başkan Yücel, ‘’Bilindiği üzere önümüzde kader seçimleri var. Neden kader seçimi? Çünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için el ele vermiş olan Milliyetçi Hareket Partisi ve Adalet Kalkınma Partisi bu seçimlerden inşallah başarıyla çıkacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı iyi bir oyla seçtirerek milliyetçi bir meclis oluşturulacaktır. Sizlerin de bu noktada desteğini bekliyoruz. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’BÖLGEYİ TEMSİL EDECEK TEK ADAY LİSTESİ MHP’DE’’

İl Başkanı Yücel’in konuşmasının ardından milletvekili adayları söz alarak kendilerini tanıttı. Vekil adaylarından ilk konuşan isim ise MHP Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Koray Önsel oldu.Tekirdağ'da en adil listesinin MHP tarafından yapıldığını belirten Önsel, ‘’Seçim sürecinde 32. Günümüzü tamamlıyoruz. Bu çalışmalarımız sırasında ulaşamadıklarımız, görüşemediklerimiz varsa haklarını helal etsinler. 7 milletvekili adayımızla yoğun bir çalışma yürüttük ve Kapaklı en çok çalıştığımız ilçemiz oldu. Sebebi ise şuanda Çerkezköy ve Kapaklı bölgesinde bu bölgeyi temsil edecek aday listesi sadece Milliyetçi Hareket Partisi’nde mevcut. Bu noktada bizlere göstermiş olduğunuz ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederiz, hatamız varsa da özür dileriz. İnşallah mecliste güçlü bir MHP olacağı, MHP’nin denetleme mekanizmasının başında olacağı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da yürütmenin başında olacağı bir zafer olur. Yapılan araştırmalarda, yaptığımız saha çalışmalarında da Tekirdağ’da iyi bir durumda olduğumuzu görüyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

‘’GELECEK NESİLLERİMİZE SAĞLAM BİR TÜRKİYE BIRACAKAĞIZ’’

Önsel konuşmasını şu ifadelerle noktaladı; ‘’Siyasi görüşü ne olursa olsun bu davete herkes icabet etti. Bayramlaşma programında gördüğümüz gibi tüm siyasi partilerimiz birlik ve beraberlik mesajını veriyor. İnşallah 24 Haziran’dan sonra da bu süreç devam edecek. Bizim de Ak Parti ile birlikte yürüttüğümüz bu Cumhur İttifakı süreci, aydınlık geleceğimiz için ciddi önem taşımaktadır. Ve bu ittifakın tuttuğunu da yaptığımız çalışmalarda görüyoruz. İnşallah bu Cumhur İttifakı 2023’e kadar gidecek ve tek yumruk olarak gelecek nesillerimize sağlam bir Türkiye bırakacağız. Nasip olur da bizler de Ankara’da meclise gidersek; sizin eliniz, kolunuz, gözünüz, sözünüz olacağız. Hepinizin emrine amadeyiz. İnşallah sizleri mahcup etmeyeceğiz.’’

‘’ASIL SÖZ SAHİBİ SİZLERSİNİZ’’ 

Programda konuşan bir diğer isim MHP Tekirdağ 2. Sıra Milletvekili Adayı Çığır Doğu Zorlu oldu. Milletin kendi kaderini yazacağını dile getiren Zorlu, şunları söyledi; ‘’Bildiğiniz üzere Pazar günü sandık yeniden kurulacak, söz yeniden sahibinin olacak. Bizler adayız, asıl söz sahibi sizlersiniz. Sizin verdiğiniz karara saygılıyız, dün olduğu gibi bugün de Türk milletinin ferasetine olan inancımız tamdır. Milliyetçi Hareket Partisi 40 yıllık sosyolojisi, tarihi ve birikimi olan bir partidir. Dünyada birçok milliyetçi parti olabilir, hatta ırkçılığa kaçan partiler de olabilir. Fakat biz imparatorluk geleneği olan bir soydan geldiğimiz için, bu milletten hiç kimseyi ayırt etmeden, etnik kökene ayırmadan milletimizi kucaklayan bir anlayışla devam ediyoruz. Bizim milliyetçilik anlayışımız kültür temellidir. Biz her zaman milletimizi önemseyen politikalar takip ettik ve bunun için 2002’de baraj altı kaldık. Gelecek seçim değil gelecek nesil dedik. Her zaman milletin iradesine uygun hareket ettik. Neyi okuyorsak, öyle durduk. Türkiye’de Milliyetçi Hareket Partisi Lideri siyaseten eleştirilebilir fakat herkes karakterine ‘dürüst, namuslu, iyi bir lider’ diyor. Biz hep bu kıstasta durduk.’’

‘’BİZ MİLLETİN PEŞİNE TAKILDIK’’ 

MHP’nin bu seçim sürecinde önemli bir ittifak kurduğunu da belirten Zorlu, ‘’Ne Ak Parti MHP’nin peşine takıldı, ne MHP Ak Parti’nin peşine takıldı. Biz milletin peşine takıldık. Bunu da şuanki Cumhur İttifakında gösteriyoruz. Akşam bizim liderimize ‘Bakan verecek misiniz?’ diye sordular, kendisi de pazarlık yapmayacağını belirtti. ‘Bu ülkenin 80 milyon evladı var’ dedi. Bunu Türkiye’de söyleyebilecek başka bir siyasi lider yok. Türkiye’nin birçok noktasındaki arkadaşlarımızla da iletişim halindeyim ve hepsi bana şunu söylüyor ‘Gidiyoruz, vatandaş bize saygı gösteriyor’. Oyunu verir, vermez. O, onların bileceği iş ama saygısını gösteriyor ve teşekkür ederim diyor. Bu bizim en büyük sermayemiz. Görüyoruz ki birçok partiyi kabul etmiyorlar, dışlıyorlar. Bu bize yapılan, milletimizin takdiridir. Doğru olan Cumhur İttifakıdır, o da milletin aklı.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.

‘’MHP SÖZÜNDE DURUR’’

Sözlerine kendini tanıtarak başlayan MHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Mustafa Yıldırım ise şunları söyledi; ‘’Milliyetçi Hareket Partisi’nin TBMM’de etkin bir konumda olması, bir yandan yürütmenin adalet ve hakkaniyet çerçevesinde yönetilmesini, bir yandan yürütmenin denetlenmesini sağlayacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, en dinamik ve şartlara anında cevap veren yönetim sistemidir. Seçim vaatlerimiz ortadadır. Sözünden dönmeyen Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Bunları yerine getirirse MHP yerine getirir, sözünde durursa sadece MHP sözünde durur. Bizler de bu noktada sizlerden destek bekliyoruz.’’

''UMUDUMUZ KÖYÜ KURTARMAK''

Programın son konuşmacısı MHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Zehra Çalışkan oldu. Cumhur İttifakı’nı örneklerle açıklayan Çalışkan, ‘’Ben tek bir şey söylemek istiyorum. Biz seçim çalışması kapsamında birçok yer geziyoruz, biliyorsunuz. Köylerde bize ‘Neden Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındasınız?’ diye soru geliyor. Onlara çok basit bir örnek veriyorum; Bakın köyde muhtarla küstünüz, birbirinize girdiniz, kavga ettiniz. Ama evleriniz sırt sırta. Köye bir baskın olduğunda kiminle sırt sırta verip mücadele edeceksiniz? Yine muhtarla. Köyünüzü kurtarmak için küs olduğunuzla bile birlikte olursunuz. Şuan bizim umudumuz köyü kurtarmak. Kendi içimizdeki husumeti, kırgınlığı bir şekilde çözeriz. Biz de bu doğrultuda bilge liderimizin ardında ölene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Sizlerden de destek bekliyoruz. Eğer burada huzurla kahvaltımızı yapabiliyorsak, Türkiye Cumhuriyeti ayakta olduğu içindir. Doğuda kamuflajlı askerlerimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de kravatlı askerlerimiz bunun için ölene dek mücadele edecektir. Hepinize çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. ‘’ dedi.

Konuşmaların ardından İl ve İlçe yönetimi ile milletvekili adayları, hatıra fotoğrafı çektirerek programı noktaladı.