Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Genel Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Ak Parti Kapaklı İlçe Yönetimi’ni adeta topa tuttu. Kısa süre önce Ak Parti İlçe Yönetimi tarafından şikayet ettirilerek kapatılan Asfalt Plenti Şantiyesi’nin yenilen aktif edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Mandalı, ‘’Ben bunların Ak Partiyi iyi temsil ettiklerine inanmıyorum. Ak Parti'ye aslında kötülük yapıyorlar. Çünkü eğer bunu Ak Parti’nin üst yöneticileri duysun, bunları derhal görevden alır. Çünkü Kapaklı’ya hizmet yapılmasını engelliyorlar.’ dedi.

Teras Kafe’de düzenlenen Genel Bilgilendirme Toplantısı’nda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, TESKİ Yönetimi ve Kapaklı Belediyesi Müdürleri bir araya geldi. Kapaklı sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda yollarla ilgili konuşan Başkan Mandalı, Ak Parti Kapaklı İlçe Yönetimini sert bir dille eleştirdi.

‘’BU DURUMUN TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ VAR’’

Asfalt ihalesini kazanan firmanın, ÇED raporuna gerek olmadan şantiye kurabileceğinin örnekleri olduğunu dile getiren Başkan Mandalı, süreci şu sözlerle aktardı; ‘’Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda asfalt ihalesi gerçekleştirdik. Asfalt ihalesi gerçekleştirilirken de ihale ile ilgili Büyükşehir ve İlçe Belediyesinin ihalesini aynı firma kazandı. Biz de bu firmaya bir yer tahsis ettik. Bu durumun Türkiye’de örneği var. Asfalt ihalesini kazanan firma boş bir alanda 4734’ün ilgili maddesi içerisinde şantiye kurabilir. Biliyorsunuz okullarda bile ihaleye giren müteahhit arkadaş okul içerisine şantiye kuruyor, yapıyor ve söküp gidiyor. Bizler de ilçe belediyesi olarak mevcut Kapaklı sınırları içerisinde olan bir yeri gösterdik. Firma alanı düzenledi, plent makinelerini de getirdi. Getirirken dedik ki ‘Biz muhalefet belediyesiyiz ne olur ne olmaz sen git ÇED raporu al’. Firma da bizlere bundan önce yüzlerce kez plent kurduğunu ve ÇED raporu alınma zorunluluğu olmadığını, ayrıca 30 Eylül 2019 tarihinde şantiye alanının eski haline getirileceğine dair sözleşme yapıldığını ve kalıcı olmadığını belirtti. Firmanın bu bilgisi üzerine durumu kabul ettik ve ihaleyi kazanan arkadaş aşağı yukarı 10 milyonluk bir yatırım yaptı.’’

‘’KAPAKLI’YA HİZMETİ ENGELLİYORLAR’’

Ak Parti Kapaklı İlçe Yönetimi’nin hizmeti engellediğini belirten Mandalı, ‘’Tam şantiye bitimine yakın şikayet olduğunu duyduk. Yok efendim park alanına plent kurulmaz, okul yanına plent kurulmaz diyerek mevcut Ak Parti yerel yönetimi bizi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dilekçe yazmış. Başta Ak Parti İlçe Başkanı olmak üzere bu arkadaşlarımız bizi şikayet etmiş. Bunların Ak Partiyi iyi temsil ettiklerine inanmıyorum. Ak Parti'ye aslında kötülük yapıyorlar. Çünkü eğer bunu Ak Parti’nin üst yöneticileri duysun, bunları derhal görevden alır. Çünkü Kapaklı’ya hizmet gitmesini engelliyorlar. Bunlar sırf sadece o asfalt yapılmasın diye ÇED raporuna itiraz yaptılar. ÇED raporu olmadığı için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından asfalt plent şantiyesi mühürlendi. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’SİYASİ BASKI YAPMASINLAR’’

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne siyasi baskı uygulandığını da dile getiren Başkan Mandalı, ‘’Biz de geçtiğimiz aylarda Başkanvekilimiz İbrahim Erkan ile mevcut alanın Belediye Hizmet Alanı’na alınması ile ilgili değişiklik yaptık ve meclisimizden geçirdik. Şimdi arkadaşlara buradan tekrar sesleniyorum; gerekeni yapın. Ak Partili demiyorum, kendini Ak Partili gibi tanıtmaya çalışanlara diyorum. Bunların Ak Partili olduğunu sanmıyorum. Bunlar Kapaklı’nın 120 bin nüfusuna kötülük yapıyorlar. Sen yumurtlayan tavuğu keser misin? Şuandaki arkadaşlarımız kesiyor. Eğer bu arkadaşlarımız hizmet istiyorlarsa konunun askıdan inmesini beklemesinler, dilekçelerini geri çeksinler. İlla ÇED raporuna gerekçe mi var? Varsa onu da alırız. Eğer samimilerse, Kapaklı’ya hizmet olmasını istiyorlarsa gelsinler derhal hizmete geçirelim. Benim Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüme siyasi baskı yapmasınlar.’’ dedi.

‘’5 YILDIZLI OTEL GELECEKMİŞ GİBİ SEVİNİYORLAR’’

Ayrıca Pınarça’da yapılması planlanan Termik Santral ile ilgili Ak Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın olumlu tavrını hatırlatan Mandalı, ‘’Biz Termik Santral kurulması ile ilgili Pınarça’da eylem yapıyoruz, arkadaşlarımız sanki 5 yıldızlı otel gelecekmiş gibi seviniyorlar. ‘Gelin bu Termik Santrali buraya yapmayalım, gidelim Karadeniz kıyısında Yalıköy ile Kıyıköy arasında bir alana kurun’ diyoruz. Fakat arkadaşlarımız bu konuyu süsleyip savunmaya devam ediyorlar.  ‘’ dedi. Yenilenebilir enerjinin gerekliliğini de vurgulayan Mandalı, ‘’Belediye olarak yenilenebilir enerji ile ilgili Rüzgar Gülü Projesi gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde aktif olacak ve TREDAŞ’a elektrik vereceğiz. Avrupa ülkeleri bu enerjiyi kullanıyor, bizim de bunu kullanmamız gerek. Ama bazı arkadaşlarımız Termik Santralle ilgili hala ısrarcı oluyor. ‘’ ifadelerini kullandı.