İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuşan İYİ Parti Tekirdağ 2. Sıra milletvekili adayı Muhtar Mahramlı, Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’e sert eleştirilerde bulundu. Yüksel hakkında FETÖ/PDY soruşturması devam ederken, Yüksel'in il başkanı yapıldığını söyleyen Mahramlı, FETÖ ile mücadeleye inanmadığını belirtti.

İYİ Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Muhtar Mahramlı, kendisine sorulan bir soru üzerine Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’i hedef alan açıklamalarda bulundu. 

‘’FETÖ SORUŞTURMASI GEÇİRİRKEN İL BAŞKANI OLMUŞ!’’

Basın mensuplarının ‘FETÖ ile mücadele sürecini nasıl yorumlarsınız? Vekil olduğunuz takdirde bu konuda herhangi bir faaliyet gerçekleştirecek misiniz?’ sorusuna, Muhtar Mahramlı’dan sert cevaplar geldi. sorulan bir soru üzerine Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’i topa tutan Mahramlı, şunları söyledi; ‘’Evet geçmişte FETÖ soruşturması geçirirken il başkanı olmuş. Elimde belgeleri mevcut. Tabi bu olabilir, bir insan soruşturma geçirebilir, takipsizlik alabilir ama siz Bank Asya’nın önünden geçen adamı ‘Gel buraya sen FETÖ’cüsün’ diye yakalarken; bir başka birinin hakkında soruşturma açılmışken aynı zamanda onu partinde de görevlendirirsen benim kafamda soru işaretleri oluşur.

‘’BUNLAR FETÖ İLE MÜCADELE ETMİYOR’’

FETÖ ile nasıl mücadele ediliyor? Bize ‘FETÖ’cü bunlar’ diyorlar. FETÖ ile mücadele yapma görevi olan insanların ne halt ettiğini hep beraber görüyoruz. Bunlar FETÖ ile falan mücadele etmiyorlar, FETÖ’den zengin olanların zenginliklerini ele geçirmenin peşindeler. Sen suçlu olursun ya da suçsuz olursun bu ayrı mesele, fakat soruşturma geçiren birinin getirilip buralara konulmaması gerek.

‘’CUMHURBAŞKANI’NIN YANINA GİREMİYORSUN!’’

Düşünün partide yöneticisin, cumhurbaşkanının yanına giremiyorsun, o polis korumalarının olduğu kapıdan giremiyorsun. Neden? Hani kambur var ya o kambur, soruşturması var. İşte o yüzden! Adam gitmiş Pensilvanya’da diz çökmüş, el etek öpmüş, fakat şimdi aday ve senden benden çok küfür ediyor. Milletimiz bunlara nasıl kanıyor anlamıyorum.

‘’İT İTİ ISIRMAZ’’

Bana göre her söylenen hikaye, ‘Ne istediler de vermedik, ne istedilerse verdik’ diyen bir insanın zayıflığı. Türkçemizde bir laf vardır ‘İt iti ısırmaz’ diye. O yüzden bunların her söyledikleri hikaye. Sokaktaki iyi niyetli vatandaşımı kandırmak için söylenen yalanlar onlar. 15 Temmuz’un ne olduğunu, nasıl olduğunu bir anlatmaya başlasak kimse işin içinden çıkamaz.

‘’AMERİKA İLE UZLAŞIRSA FETÖ İLE DE UZLAŞIR’’

160 tane milletvekilini aday yapmadılar. 24 Haziran’dan sonra inşallah iş başında kalmazlar da; ola ki bir ihtimal olursa o 160 milletvekili aday adayının nerelerde görevlendirildiğini takip edin. Onların en az 70-80 tanesi FETÖ’cü. Şimdi Tayyip Efendi’nin korkusu yarın öbür gün dengeli bir meclis olursa başka taraflardan emir alınmaması için kıyıya koyuyor. Ülkeyi idare etme kavgasında paylaşamadılar kavga böyle çıktı. Şimdi yeniden anlaşmaya çalışıyorlar. İngiltere seyehatinin sebebi budur. İngiltere üzerinden Amerika ile uzlaşmaya çalışıyorlar, Amerika ile uzlaşırlarsa FETÖ ile de uzlaşırlar. ‘’