Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, gazetemizi ziyaret ederek gündeme dair açıklamalarda bulundu. 24 Haziran da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerle ilgili iddialı açıklamalarda bulunan Köprülü, "Tekirdağ’da 5 milletvekili çıkaracağız" dedi.

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 13 Haziran 2018 Çarşamba günü saat 17:00’da gazetemize ziyaret gerçekleştirdi. 27. Dönem milletvekilliği seçimlerinde de yeniden CHP’den Tekirdağ 4. Sıra Milletvekili Adayı olan Köprülü’ye, gerçekleştirdiği ziyarette Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Nalan Çolak, Bülent Eres, CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Zeliha Firidin, CHP Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Yasin Eski ve partililer eşlik etti.

‘’460 MİLYAR DOLAR DIŞ BORCUMUZ OLMUŞ’’

Ziyarette Köprülü ve beraberindeki hyeti gazetemiz İmtiyaz Sahibi Adem Çil karşıladı. Ziyarette konuşan Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Ak Parti hükümetine eleştirilerde bulundu. Dış borcun arttığını vurgulayan Köprülü; ‘’Bildiğiniz üzere önümüzde çok bakın bir seçim var. Halktan aldığımız mesaj bizim için güzel ilerliyor. Bir gerçek var; aynı hareketi yapıp farklı bir sonuç beklemek büyük bir saçmalık. Şimdi 16 yılın sonunda, 4 seçimin akabinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidarını gördük. Bize bıraktığı miras belli. Ekonomiyi dış güçlerin bozduğunu, doları cinlerin perilerin çıkardığını, ülkemize büyü yapıldığını falan düşünecek halimiz yok. Akılcı ve mantıklı insanlarız. 16 yılın sonunda 460 milyar dolar dış borcumuz olmuş. Bizim aldığımız borcun yanında birçok yeri de satmışız. Biz bu paralarımızı ne yaptık? Bunu düşünmemiz lazım. Biz bu paraları açıkca belli ki betona gömdük. Üretim imkanlarına, istihdama, yeni bir sanayi tesisine değil betona gömmüşüz. Dolayısıyla geldiğimiz noktada ülkemiz üretmiyor. Bu üretim sadece sanayi değil, tarım ve hayvancılığı da düşünün. Dolarla alışveriş yapmak bence de kötü ama Ramazan Bayramı geçicek ve Kurban Bayramı gelecek. Biz yurt dışından hayvan alacağız. Neyle ödeyeceğiz? Bizim tarımı güçlendirmemiz gerekirken, yeni üretim tesisleri kurmamız gerekirken bu paraları betona gömdük. Geldiğimiz noktada da üretmeyen bir ülkeyiz, üretmediğimiz için rekabet şansımız da az ve dolar bu yüzden yükseliyor. İnşallah farklı bir siyasi tavırla bunu değiştiririz.’’ Dedi.

O HAKİME SERT ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye sosyal medya hesabı üzerinden eleştirilerde bulunan Danıştay Üyesi Aysel Demirel’in paylaşımlarına da değinen Köprülü, ‘’İki gün önce Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Danıştay’a atadığı bir hakim, attığı tweetiyle Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’ye hakaret derecesine varan bir eleştiride bulundu ve Erdoğan’ı övdü. Anlıyorum, kendini oraya taşıyanlara bir borç duyuyor  ama şunu anlamamız lazım; bir Yüksek Mahkeme üyesinin attığı bu tweet her birimizin cebinden on milyonlarca dolar para eksilmesine neden oluyor. Bunu hiç düşünüyor musunuz? Çünkü hukuk güvenliğinin olmadığı gözüktüğü anda, bu ülkeye sermaye gelmiyor. Bu ülkeye yatırım gelmiyor. Yerli yatırımcı yatırım yapmak istemiyor, yabancı yatırımcı da yarınını görmediği için çekip gidiyor.’’ İfadelerini kullandı.

‘’BU ÜLKENİN HUZURA KAVUŞMASI İÇİN ÇARE ARIYORUZ’’

Konuşmasının devamında tüm seçmenlere seslenen Köprülü, şu ifadeleri kullandı; ‘’Biz ülkedeki bu yenilenmeyi ve gelişmeyi sağlamak için yola çıktık. Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa olsun. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren, MHP’ye oy veren veya diğer partilere oy vermiş vatandaşlara çağrıda bulunuyoruz; Biz artık bu ülkenin huzura kavuşması için çare arıyoruz. Ekonomik büyümeyi sağlamamız lazım, üretim olanaklarının önündeki engelleri açmamız lazım. Alt gelirdeki insanların gelir seviyesini arttıracak önlemler almamız lazım. Emekliler ve asgari ücretlilerin cebinde para kalırsa bu insanlar bu paraları harcayacaklar ve ekonomiye kazandıracaklar. Bunu görmemiz lazım.’’

‘’EN AZ 5 VEKİL ÇIKACAĞIZ’’

Anket sonuçlarına göre CHP’nin Tekirdağ’da en az 5 milletvekili çıkaracak kadar oy potansiyelinin bulunduğunu belirten Köprülü, ‘’Anket sonuçlarına göre biz Tekirdağ’da 5’i çıkaracağız. En az 5 milletvekili çıkaracağız, amacımız daha da fazla çıkarmak. Cumhuriyet Halk Partisi olarak gördüğümüz manzara o. İktidar partisinde korkunç bir kan kaybı var ve sahada yoklar. Bizler sahaya çıktığımız zaman kendileri ile karşılaşmıyoruz. Yani şu var; toplumda artık bir değişim talebi var ve iktidarda bir yorgunluk var. Bu yaşanan atmosfer bir değişimi beraberinde getirecektir. ‘’ diyerek konuşmasını noktaladı.