CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, kendisi hakkında yerel bir haber sitesinin yayınlamış olduğu haberi yalanladı. Haberi yapan siteyi sert bir dille eleştiren Köprülü, ''Böyle bir çamuru atmak ancak bu haberi sipariş edenlere ve kaleme alanlara yakışır.'' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, yerel bir haber sitesinde hakkında çıkan habere sert eleştirilerde bulundu. Irkçı söylemlerde bulunduğu iddia edilen haberin asılsız olduğunu belirten Köprülü, yayınlamış olduğu yazılı basın açıklamasıyla haberi yayınlayan yerel haber sitesine adeta ateş püskürdü.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, yayınladığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

19 Haziran 2018 tarihinde, Tekirdağ Nethaber  adlı  internet sitesinde şahsım hakkında yalan, iftiralarla dolu düzmece haber sebebiyle bir açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. 

Önceki gün Balkan Göçmenleri kardeşlerimize yönelik ayrımcı, ağır hakaretlerde bulunan AKP’li Milletvekili Adayı hakkında yaptığım açıklama sonrası komik ve akıl dışı bir haberle şahsımı hedef göstermişlerdir. Hiçbir belge ve kanıt ortaya koymadan, sipariş üzerine servis edilen, bu çirkin haberde; Tekirdağ’daki hemşeri dernekleri ziyaretime ilişkin ağzımdan çıkmayan sözlere yer verilmiştir. Ancak, haberde bahsi geçtiği gibi, İl Başkanlığımızda düzenlendiği iddia edilen söz konusu dernek ve mahalle ziyaretlerine ilişkin ne böyle bir toplantıya katıldım ne de haberde geçen sözleri sarf ettim. 

Yalan ve provokasyonlarla kamuoyu önünde şahsımı hedef alan bu ağır ve mesnetsiz haberin seçim öncesi başta şahsımı ve üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’ni yıpratmak üzerine yapıldığı aşikardır. Ancak Seçim süresince yaptığım her ziyaretimde, “hemşeri olmanın aynı şehirde doğmak değil, aynı şehirde birlik ve beraberlik içinde yaşamak olduğunu” defalarca dile getirmişken, böyle bir çamuru atmak ancak bu haberi sipariş edenlere ve kaleme alanlara yakışır. 

Bu sipariş habere, Tekirdağ’da yaşayan hiç kimsenin inanması, itibar etmesi mümkün değildir. Tamamen hayal mahsulü, haberle, gerçeklikle hiçbir ilgisi ve ilkesi olmayan bu sözde haber sitesi ve haberin sorumlularıyla ilgili yasal işlemler başlatılmakla beraber en kısa sürede yargı önünde hesap vereceklerdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''