Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Sedat Karaduman, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Karaağaç’ta faaliyet gösteren Rehber Emlak ve Gayrimenkul Danışmalığı şirketinin sahibi, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Sedat Karaduman, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

‘’HALKIN SESİ OLARAK BU YOLA ÇIKTIK’’

Kendisini tanıtarak konuşmasına başlayan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Sedat Karaduman, ‘’Ülkü Ocakları’ndan geliyorum. Ak Parti’de siyasetle tanışmam 1, 1-5 sene önce oldu.Vatanımız için, milletimiz için yapabileceğimiz ne varsa bunu düşünerek siyasetle tanıştım. Ülkemin bu zor günlerinde faydalı olacağıma inandığım, yapılacak çok işlerin olduğunu düşündüğüm ve zaten kendim de halktan gelen, halkın içerisinde büyüyen biri olduğum için Ak Parti’den Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı oldum. Rabbim milletvekilliğini hayırlısı ise nasip etsin. Biz kimseye ihale aldırmak için, kimsenin işini çözmek için ya da kimseyi müdür atamak için bu yola çıkmadık. Biz halkın sesi olarak bu yola çıktık. Yapacağımız çok iş olduğuna inandığımız için çıktık. Bazı arkadaşlar vardır, ‘Şu ihaleyi alayım, şunu götüreyim’ diye düşünür ama bizim böyle bir beklentimiz yok. Biz bu yola çıkarken vatanımız, milletimiz, bayrağımız için neler yapabiliriz diye düşündük.’’ dedi.

‘’TEKİRDAĞ’DA ÇOK BÜYÜK EKSİKLİKLER VAR’’

Milletvekili olarak seçilmesi halinde, Tekirdağ’ın hangi sorunlarını meclis gündemine taşıyacağını da belirten Karaduman, ‘’Bugün baktığımız zaman Tekirdağ’da çok büyük eksiklikler var. Tekirdağ’da yapılacak çok şey olduğuna inanıyorum. Tekirdağ’daki bu sanayinin, bu güzel tarımın bunlara elverişli olduğunu düşünüyorum. Bunların tam teşekküllü kullanılması için, İstanbul – Tekirdağ arası hızlı feribot seferi düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu benim yapmayı düşündüğüm projelerin içindedir. Ayrıca kırsal kesimlerde yaşayan binlerce hemşehrimiz var. Bu insanlar elektrik, yol, su ve diğer altyapı eksiklerinin olduğunu dile getiriyorlar. Bizler de kırsalda gezdiğimizden dolayı vatandaşlarımızın bu talebini meclise taşıyacağız. İnsanlar diyor ki ‘Milletvekili adayları sadece seçimden seçime yanımıza geliyor’. Biz seçimden seçime değil her zaman milletimizin yanında olacağız.’’ İfadelerini kullandı.

‘’İNSANLARIMIZ GECE 2-3’TE KUYRUKLARA GİRİYOR’’

Eğitim ve sağlık üzerine de projeler yürütmeyi düşündüğünü belirten Karaduman, ‘’Tekirdağ’ın nüfusu 1 milyonu geçti. Eğitim açısından büyük sıkıntılar çekiyoruz. Okullarımızı yaptırmalıyız, eğitim bizim en büyük önceliğimiz olmalı. Ayrıca hastane, sağlık ocağı gibi kurumlarda insanlarımız sıkıntı çekiyor. Bugün Kapaklı ve Çerkezköy nüfusu 250 bini geçiyor ve 1 tane hastanemiz var, onda da hekim eksikliğimiz var. Bunu dile getirmeliyiz. İnsanlarımız gece saat 2-3’te kuyruklara giriyor sırf sıra almak için. Biz bunları gidereceğiz, bunun sözünü de buradan veriyoruz.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’MİLLETVEKİLİ OLARAK FABRİKATÖR GÖRMEK İSTEMİYORUZ’’

Halkın kendi içinden bir milletvekili istediğini vurgulayan Karaduman, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Vatandaşlarımızın, sevdiklerimizin, büyüklerimizin bize söylediği ‘Arkadaş biz milletvekillerimizi sadece seçimde görüyoruz’ diyorlar. Ayrıca ‘Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi ise biz milletten bir vekil istiyoruz, milletvekili olarak fabrikatör görmek istemiyoruz. Halkın içinden, halkın bir çocuğunu görmek istiyoruz’ diyorlar. Milletin sorunlarını anlatacağı insanlar halkın içinden kişilerdir, bir fabrikatör değil. Halk bundan yana çok sıkıntılı. Vatandaşlar mobilyacı, inşaatçı, berber olsun istiyor. Sadece seçimden seçime görecekleri bir milletvekilini istemiyorlar.’’

‘’BAHÇEAĞIL’DAKİ ALİ AMCANIN SORUNLARINI BELİRTTİM’’

Geçtiğimiz günlerde Ankara Ak Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Milletvekili Aday Adaylığı mülakatlarının olumlu geçtiğini söyleyen Karaduman, ‘’Kendi açımdan mülakatların çok iyi geçtiğine inanıyorum. Fatih Şahin başkanlığında bir komisyonun huzuruna çıktık. Kendim hakkında bilgiler verdim. Son olarak bana ‘Millet sizden ne talep ediyor?’ diye sordu. Sayın Başkanımıza, halkın kendi içinden bir vekil istediğini belirttim. Halkın sesi olduğumu, halkla iç içe olarak gittiğimi belirttim. İnsanların buradan bir beklentileri olduğunu ilettim. Örnek veriyorum Karlıköy’de Hasan Amcanın, Yanıkağıl’da Mehmet Amcanın, Bahçeağıl’da Ali Amcanın sorunlarını belirttim. Köylerin sesi olmak istediğimi söyledim ve bölgelerde neyin eksik olduğunu anlattım. Fatih Şahin Bey’e de ilki ve alakalarından dolayı çok teşekkür ederim.’’ dedi.

‘’YANDAŞIN CEBİNİ DOLDURMAK İÇİN GİTMİYORUZ’’

Karaduman, sözlerine şu ifadelerle son verdi; ‘’Biz buradan milletvekili olarak gittiğimizde halkın vekili olarak gidiyoruz. Biz kimseye ihale vermek için gitmiyoruz. Yandaşın cebini doldurmak için gitmiyoruz. İnşallah seçilirsek, yapacağımız çok şey olduğuna inanıyoruz. Rabbim nasip eder de oraya çıkar isek, bu söylediklerimin hepsini inşallah gerçekleştireceğim.’’ 

SEDAT KARADUMAN KİMDİR?

Ben Sedat Karaduman. 1991 Iğdır doğumluyum. İlk ve orta öğretimimi Iğdır Kazım Karabekir İlköğretim Okulu’nda tamamladım. 2005 yıllarında Iğdır’dan Kapaklı’nın Karaağaç Mahallesi’ne göç ettik. Hala da burada ikamet etmekteyim. 2005-2009 yılları arasında Elektrik, Kamera, Teknik Uygulama Personeli olarak çalıştım. 2009-2011 yılları arasında kendi firmamı kurarak kendi işimin sahibi oldum. 2011’de vatani görevimi yapmak üzere acemiliğimi Jandarma Komando Er olarak İzmir Foça’da yaptım, ustalık görevimi de Kars Jandarma Eğitim Alayı’nda tamamladım. 2013 yılında ise daha önceden kurmuş olduğum elektrik, kamera ve güvenlik şirketime, gayrimenkul yatırım ortaklığını ekleyerek ‘Rehber Emlak’ adı altında bütünleştirdim. Şuanda da büyük bir aile şirketi olarak çalışmaktayız. Evliyim ve bir çocuk babasıyım.