İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Adayları, aday tanıtım ve seçim çalışmaları kapsamında Kapaklı’yı ziyaret etti.

24 Haziran’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri öncesi adaylar ilçe ziyaretlerini hızlandırdı. 26 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 14:00’da Kapaklı İlçe Teşkilat Binası’nda gerçekleşen toplantıda, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Adayları kendilerini tanıttı.

ESNAF VE VATANDAŞLARI GEZDİLER

Toplantı öncesinde İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Adayları, Pınar Bulvarı üzerindeki esnafları gezerek sorunlarını dinledi. Gerçekleşecek olan seçimlerde esnaf ve vatandaşların desteklerini beklediklerini dile getiren adaylar, ardından toplantı için ilçe teşkilat binasına geçtiler.

‘’SEÇİM STARTIMIZI VERDİK’’

Düzenlenen tanıtım toplantısına İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, İYİ Parti Milletvekili Adayları Enez Kaplan, Muhtar Mahramlı, Tamer Dodırga, Oğuzhan Aydın, Nurcan Balcı Erol ve partililer katılım gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, ‘’24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve parlemento seçimleri ile ilgili startımızı vermiştik. Çorlu, Süleymanpaşa ve Çerkezköy’deki çalışmalarımızın ardından bugün Kapaklı’da çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ dedi.

''BİRİNCİ PARTİ OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK''

İl Başkanı Alkaya’nın ardından İYİ Parti Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Enez Kaplan söz aldı. İYİ Parti’yi Tekirdağ’da ilk sıraya taşımak istediklerini dile getiren Kaplan, ‘’Biz Tekirdağ’da bu yola çıktığımızda, bu ilde birinci parti olmak için çıktık. Bizim öncelikli hedeflerimizden ilki Tekirdağ’da birinci parti olmak, ikincisi de sayın genel başkanımızı cumhurbaşkanı yapmak. Biz, çivisi çıkartılmış ülkemizin yeniden Cumhuriyet değerlerine döndürülmesini amaçlıyoruz. Bizim amaçlarımızdan bir diğeri de tekrar parlementer sisteme dönüş yapmak. Çünkü şuanki başkanlık sistemi hepinizin bildiği gibi meclisi ve parlementoyu fes eden bir sistem. Ondan dolayı da tekrar güçlendirilmiş parlementer sisteme dönmeliyiz. Ayrıca ülkemizin kaybettiği dış itibarı da onarmalıyız. Şunu da unutmayın ki 11 ilçemizin sorunları da bilgimizin dahilindedir, seçilmemiz halinde yapacağımıza şüpheniz olmasın.’’ İfadelerini kullandı.

‘’İNŞALLAH BU YOLDA BAŞARILI OLACAĞIZ’’

Kaplan’dan sonra söz sırası 2. sıra adayı Muhtar Mahramlı’nın oldu. Partililere kendini tanıtarak sözlerine başlayan Mahramlı, ‘’19. Dönem Tekirdağ eski milletvekiliyim. Millet İttifakı’nın ardından bize de bu görev düştü. Bugün iş başında bulunan ve milletine sanki bilerek zulmeder gibi iş yapan Tayyip Erdoğan’ın gitmesini sağlamak. İnşallah biz bu yolda başarılı olacağız. Ben Kapaklı’da hiç umut etmememe rağmen şunu gördüm; girdiğimiz her dükkanda biz daha bir şey sormadan ‘Biz sizin arkanızdayız’ denildi. İnanın çok mutlu oldum. ‘’ sözlerini kaydetti.

‘’BEKLENTİLERİMİN ÜSTÜNDE OY ALACAĞIZ’’

Seçim tahminlerini de paylaşan Mahramlı, ‘’Arkadaşlara bahsettim, bizim amacımız milletvekili olmak değil. Esas olan bu ülkeye hizmet etmek, bu ülkedeki iyi niyetli insanların daha iyi yaşamasını sağlamak. Bana kalırsa iktidarın en önemli görevi, fabrikaları geri açarak insanlara çalışma fırsatı vermek, ceplerine helal para koymak. Ben inanıyorum ki Tekirdağ ve Kapaklı halkı bu bilince varmış. Bu seçimde tahminimce arkadaşlarımın beklentilerimin bile üstünde oy alacağız. Ummadık bir rey alabiliriz. Tabi bana göre öncelikli olan Sayın Akşener’in cumhurbaşkanlığı meselesi. Çünkü baştaki insanı değiştiremezseniz parlemento 2. Sıraya kalıyor. Bu konuda Sayın Akşener’e destek olmalıyız ve her şekilde 2. tura girecek şekilde yardımcı olmalıyız.’’ Dedi.

‘’TEKİRDAĞ’DA HÜKÜMET YATIRIMLARI YETERSİZ’’

Düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan bir diğer isim Tamer Dodurga oldu. Tekirdağ’a gelen yatırımların yetersiz olduğunu vurgulayan Dodurga, ‘’Biliyorsunuz ki bölgemiz ülkenin en hızlı nüfus artışına sahip alanlardan birisi. Sanayi bakımından milli gelire katkısı birçok ilden daha fazladır. Fakat işin kötü tarafı, milli gelire bu kadar katkısı olan bir ilçenin aldığı yatırımlar gerçekten çok yetersizdir. Bunun aynısına diğer ilçelerde de rastlıyoruz ve diyoruz ki ‘AKP Hükümeti Tekirdağ’ı cezalandırıyor mu?’ Kaldı ki gerçekten bütün sorunları buraya yığmış, burayı çaresiz bırakmış. Merkezi hükümet hiçbir şey yapmıyor fakat burası kendi belediyeleri olsa çok farklı bir uygulama yaparlardı. Niye böyle antidemokratik bir tavır sergiliyorlar? Biz de vatandaşız, biz de vergimizi veriyoruz, hatta fazla veriyoruz. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’BURANIN VEKİLLERİ NEDEN GÖREVLERİNİ YAPMIYOR?’’

Termik Santral konusuna da değinen Dodurga, Tekirdağ Milletvekillerine şu sözlerle çattı; ‘’Birkaç ilçeyi yakından ilgilendiren bir diğer konu da Termik Santral. Bu konu Kapaklı’yı da yakından ilgilendiriyor. Ben bunu da anlamış değilim. Buranın vekilleri var, hükümetin vekilleri var ve neden görevlerini yapmıyorlar? Utanmasalar ‘Termik Santral sigaradan daha yararlı’ diyecekler. Bunlar yaşanan gerçekler. Türkiye’nin neresine bakarsanız bakın Termik Santrallerin yanı hep solunum hastalığıyla boğuşan insanlar ve hastanelerle dolu. Sonunda o beldeler taşınıyor, bizim Kapaklı’yı bir yere taşıma şansımız yok.  Ben size burada taahhüt veriyorum, biz hükümette yer alırsak burada Termik Santral ile ilgili bir konu olmayacak. ‘’

‘’TÜRKİYE’NİN NEFES ALMASINI İSTİYORUM’’

Amaçlarının İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak olduğunu söyleyen  Oğuzhan Aydın ise, şöyle konuştu; ‘’Siyasi amacın çocuklarımızın gelişimi, eğitimi, daha iyi bir ortamda yaşamaları ve yurt dışındaki insanlarla aynı seviyede olmasını sağlamak. Büyüklerim kalan sorunları iletti, ben de bunları gerçekleştirmek için Sayın Meral Akşener’i cumhurbaşkanı yapıp Türkiye’nin derin bir nefes almasını istiyorum.’’

‘’İYİ PARTİ TOPLUMDA BİR ÜMİT IŞIĞI’’

Aday tanıtım programının son konuşmacısı ise Nurcan Balcı Erol oldu. Kendini tanıtarak söze başlayan Erol, ‘’Benim için İYİ Parti yeni bir oluşum ve toplumda bir ümit ışığı olduğunu görüyorum. İnsanlar duyduğunda gözlerinde bir ümit beliriyor, ben de bunun için buradayım. Ciddi anlamda katkı sağlayacağını düşündüğüm için bu yola girdim. Evet siyaset zor bir yol ama vakit ülkeden vazgeçme vakti değil tam tersine değerlerimizle birlikte sahip çıkmanın zamanı. Sorunlara gelirsek gün geçtikçe artıyorlar. İyilikten uzaklaşan bir toplum olduk ve iyiliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. İyimserliğe ve hep birlikte iyileşmeye ihtiyacımız var. Çünkü biz böyle duyarsız bir toplum değildik. Ben inanıyorum ki eğer ümitsiz olmaz, kararlı olursak bunu başarabiliriz.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.

Konuşmaların ardından vekil adayları basın mensuplarının ve partililerin sorularını yanıtladı.