İYİ Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı, İYİ Parti'nin 1. kuruluş yılı dolayısıyla bir kutlama töreni düzenledi.

25 Ekim Perşembe günü saat 11:00’da Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakılması ile başlayan törene İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Çetin, İYİ Parti Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Alkan Mandalı ,İYİ Parti Tekirdağ İl yönetim Kurulu Üyesi Günay Küp, İYİ Parti Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu üyeleri , İYİ Parti Belediye Başkan Aday Adaylığını  açıklayan İYİ Parti Kapaklı eski Başkan Yardımcısı Cemalettin Farımaz da  katılım gösterdi.

 ‘’UZUN VE ENGELLİ BİR SÜREÇTEN GEÇTİK’’

Törende İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Parti’nin kuruluş sürecinden bahseden Çetin, ‘’Bugün 25 Ekim 2018 Partimizin kuruluşunun 1.yıl dönümü. Yani İYİ Parti 1 (bir) yaşında. Bizler Bu yola çıkarken “Cesurlar Hareketi “ olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in kararlı ve başarılı tutumu ile 25 Ekim 2017 tarihinde İYİ PARTİ kimliği ile siyaset sahnesinde yerimizi aldık. 25 Ekim 2017 tarihine kadar uzun ve engelli bir süreçten geçtik. ‘’ dedi.

‘’TÜRKİYE’NİN İYİ PARTİ’YE İHTİYACI VARDI’’

İYİ Parti’nin ülke siyasetinde önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Çetin, ‘’Zorlukları aşa aşa Genel Başkanımızın liderliğinde İYİ Partiyi kurarak ne kadar isabetli bir karar verildiğini ve Türkiye’nin İYİ Parti'ye ne kadar çok ihtiyacı olduğunu şimdi çok daha iyi anlıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti kuruluş değerlerinden ve Cumhuriyetimizin kurucu ve ebedi Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsedilmemeye ayrıca çeşitli bahaneler ile Milli Bayramların kutlanmamasına veya sönük programlar ile geçiştirilmeye çalışılıyordu. İYİ Parti'nin kurulması ile Ülkemizde siyaset bir anda hızlı bir sürece girdi.’’ İfadelerini kullandı.

‘’KENDİ İMKANLARIMIZLA SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTTÜK’’

İYİ Parti’nin 24 Haziran seçimlerinden, tüm imkansızlıklara rağmen başarı ile çıktığını vurgulayan Çetin, ‘’Bu süreç içinde kendi kurumsal kimliğini tamamlamaya çalışırken, hükümet tarafından 24 Haziran 2018 tarihine baskın seçim kararı alındı. Bu baskın seçime girmememiz için her türlü engellemeler yapıldı. Partimiz, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in ve Parti Kurmaylarımızın mücadelesi sonucunda 24 Haziran seçimlerine girebildi. Şimdi olduğu gibi seçim sürecinde yandaş yazılı ve görsel medyanın bizi yok sayıp halkımıza ulaşmamızı engellemiş olsalar da 81 ilimizdeki tüm teşkilatlarımız ve üyelerimizle birlikte kendi imkânlarımızla seçim kampanyası yürüttük. Buna rağmen ilk defa girdiğimiz seçimde 43 milletvekili çıkarmayı başardık. ‘’ sözlerini kaydetti.

‘’MEDENİYET YOLUNUN TAŞLARINI CESURLAR DÖŞER’’

Yerel seçimlerde de aynı başarıyı yakalamak için çabalayacaklarını belirten Başkan Çetin, ‘’Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı adayı olması için halkımızdan en az 100 bin imza toplama şartı olmaaısına rağmen, Genel Başkanımız baskın Seçim kararı alınmasından önce ve sonrası yaptığı konuşmalarında Cumhurbaşkanı adayı olmak için halkımızdan en az 100 bin imza almak şartı ile aday olacağını söylemiştir. İmza sürecinin başladığı ilk gün sadece 2 saat içinde bu imzanın çok fazlasıyla toplamıştır. Şimdi de önümüzde yerel seçimler var. Türkiye’nin her bölgesinin İYİ Belediyeler tarafından yönetilmesi iyi ve cesur Meclis üyelerimizin olması için çalışacağız. Bizler iç çekişmeler ile uğraşırken, zaman hızla akıp geçmekte, biz de Ülkemizin daha yaşanır ve güvenilir olması ve Ecdadımızın bize emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin payidar kalması yolunda İYİ Parti olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isterim. Medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer. Partimizin 1.kuruluş yıldönümü kutlu olsun.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.