Çerkezköy Eski Belediye Başkanı Ali Ertem, Ak Parti Çerkezköy ve Kapaklı Teşkilatlarını sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarla adeta topa tuttu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı oyun, yerel teşkilatlara mal edilmesine tepki gösteren Ertem, ‘’ Basiret ve ferasetini her seçim isbat etmiş bu millet bu tür numaraları yemez. % 38'i %50'nin üzerinde göstermek ve milleti kandırmak için yazmak en basitiyle ahlaksızlıktır. Ha bir de bazı isimlere yağdanlık yapmak da ne ki?’’ dedi.

Ak Parti’nin Çerkezköy’de tanınan simalarından olan ve iki dönem Çerkezköy Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş olan Ali Ertem, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği seçimlerinden sonra suskunluğunu bozdu. Yerel bir gazetede çıkan haber küpürlerini ve seçim istatistiklerini paylaşarak yorumlarda bulunan Ertem, Ak Parti Çerkezköy ve Kapaklı teşkilatlarını sert bir dille eleştirdi.

‘’ALGI OPERASYONUNUN DANİSKASI YAPILIYOR’’

Yerel bir gazetede çıkan bu haberlerle, algı operasyonu yapıldığını belirten Ertem, ‘’Haber küpürleri Çerkezköy’deki yerel bir gazeteden. Ak Parti Tekirdağ Teşkilatlarının başarısından ve özellikle Çerkezköy ve Kapaklı'da silip süpürdüğünden bahsediyor ve bazı isimlerin sayesinde bu başarının geldiğini yazıyor. Yapılan bu haberlerle aslında kamuoyu önünde algı operasyonunun daniskası yapılıyor. Tekirdağ geneline hiç girmeyecem ama silip süpürdüğümüz Çerkezköy ve Kapaklı’nın mukayesesini anlatacağım. Reis'in aldığı oylarla caka satmak da neymiş?’’ ifadelerini kullandı.

‘’MİLLET ŞARK KURNAZLIĞINIZI FARKETMEYECEK Mİ SANIRSINIZ?’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı oy oranına, teşkilatların kendi başarısı gibi göstermesinin tamamen yanlış olduğunu belirten Ali Ertem, ‘’En düşük oyun alındığı 2018 seçimlerini başarı diye yazmak, Reis'in aldığı %50'nin üzerindeki oyu Ak Parti'nin oyu gibi lanse etmek hangi aklın ürünüdür. Görüldüğü gibi Ak Parti'nin en  düşük oy aldığı ve tek başına iktidarı kaybettiği 7 Haziran 2015 seçimlerinin biraz üzerinde oy alınmış ve bu durum teşkilatların başarısı olarak yazılmış. Bu tip bahaneleri seçim kaybeden Kılıçdaroğlu’nun bahaneleri arasında duyardık ve çok gülerdik. Ancak kendi teşkilatımın bahanesi haline gelirse ağlamak gerekir.  Ayrıca milleti saf yerine koymak da nedir? Sizin bu şark kurnazlığınızı farketmeyecek mi sanırsınız?’’ dedi.

‘’MESELE BUNU YAZDIRAN ZİHNİYET’’

Ertem, açıklamasını şu ifadelerle noktaladı; ‘’Basiret ve ferasetini her seçim isbat etmiş bu millet bu tür numaraları yemez. % 38'i %50'nin üzerinde göstermek ve milleti kandırmak için yazmak en basitiyle ahlaksızlıktır. Ha bir de bazı isimlere yağdanlık yapmak da ne ki? Bu arada, yerel gazete yazdı neden teşkilatlara vuruyorsun denebilir? Çerkezköy'ü bilen herkes ne olduğunu bilir. Gazetecilerle hiç bir problemim olmaz, mesele yazdıran zihniyet. Şimdi Reis'in gördüğünü, bu milletin gördüğünü çıkıp kabullenmek ve "Evet başkanlıkta kazandık, ama parlamentoda başarısız olduk, bunun nedenlerini irdelememiz ve milletimizle tekrar buluşmamız gerekir" demesi gerekmez mi?’’