Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Tahir Eke, Basın Mensupları İle Kahvaltıda Buluştu.
 
Kahvaltı programında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eke, “AK Parti olarak 7 Haziran’a kadar yoğun bir tempoyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimizde partimizden aday adayları var bende bu aday adayları arasında yerimi aldım. 20 Şubat tarihinde aday adaylığımı açıkladım, ilimizde toplam 33 aday adayı arkadaşımızla beraber bu yola bu sürece çıktık, süreç işliyor. Süreç işlerken yorulanlar bir siyasetçiler, ikincisi ise basın emekçileridir.  Bunu düşünerek bu programı organize ettik” dedi.
 
“BİR HAYALİN PEŞİNDEYİZ”
Adaylık sürecinin hızla devam ettiğini söyleyen Eke, “Bu süreç hızlanıyor ve hızlandıkça daha çok yorulacağız. Hep beraber yorulacağız bunun farkındayız. AK Parti’de bizim süreçlerimiz biraz diğer partilerden farklı. Süreç temayül yoklaması ile başladı. Temayül yoklamamız 1 Martta yapıldı. 1 Mart’tan sonra 33 tane aday adayı arkadaşımız Alt kurulda görüşmeler yapıldı, mülakata alındılar ve bu mulakatların neticesinde 23- 30 Mart arasında Türkiye genelinde alt kurul mulakatları bitirildi, partimize 6000 kişi başvuruda bulundu. Bu sayı 1600 kişiye düşürüldü. Şu anda kimlerin yola devam edeceğini bilmiyoruz. Önümüzdeki hafta 4 ara komisyonumuz çalışmalar yapacaklar. Dört komisyon mevcut aday adaylarımızı 1 hafta boyunca kamuoyu yoklamalarını da ekleyerek, tanınmışlıklarını, kurumsal referanslarını da ekleyerek değerlendirecekler. Ay sonunda üst komisyona devir edecekler. Üst komisyonumuzda Başbakanımız Ahmet Davutoğlu önderliğinde toplanarak bütün değerlendirmeleri alarak milletvekilliği aday sıralamasının son şeklini verecek. Bütün aday adaylarımız bu süreçte bir hayalin peşinde olduğunu bilir. İhtimalimiz çok yüksek değil 30 aday 6 ya düşürülecek, 6 kişiden de siz kazanabilecek bir sırada yer alacaksınız. Bu süreçte bu eleme rampalarından geçerek son tahvilde Başbakanımızın da onayı ile ilk 6. Sırada yer alırsak onsan sonraki 2 ayda da aday olarak karşınıza çıkacağız, çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
 
“HEDEFİMİZ 400 MİLLETVEKİLİ”
AK Parti olarak hedefimiz bu dönemde 400 milletvekilimizi meclise sokabilmektir diyen Eke, “Çünkü anayasayı değiştirebilmek için çoğunluğa ihtiyacımız var. Çok ciddi süreçlerden geçiyoruz. Partimizi bastırma geriye atma, zaman zaman AK Parti kalsın ama Tayip Erdoğan olmasın denilerek içi boşaltılan bir AK Parti’yi talep eden zihniyetlerin oynamış olduğu oyunlar var. Bu oyunlarla çok yakın zamanda karşı, karşıya kaldık. Artık hazırlıklıyız parti olarak refleks geliştirdik. Bu tür oyunlara karşı bir aradayız, inançlıyız ve mecliste bu dönem kurucu genel başkanımızın tuzluk tabir ettiği vekillerin yerine daha çok koşturan, çalışan vekillerin geleceğini düşünüyorum” dedi.