Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, sosyal medya hesabında yayınladığı video ile Ak Parti Kapaklı İlçe Yönetimi’ni adeta topa tuttu. Ak Parti Kapaklı İlçe Yönetimi’nin yeni kaymakamlık yanında yapımı devam eden park ile ilgili açıklamasını ‘şovmenlik’ olarak niteleyen Başkan Mandalı, ‘’Siyasi şovmenliği bıraksınlar. Politika öğrenmek istiyorlarsa, gelsinler. Ben buradayım. Kapaklı’nın nasıl yönetileceğini, hizmetlerin nasıl yürüdüğünü ilk ağızdan benden öğrensinler.’’ dedi.

Ak Parti Kapaklı İlçe Yönetimi, geçtiğimiz günlerde Kapaklı Belediyesi tarafından yeni Hükümet Konağının hemen yanına dikilen 400’e yakın fidanın park yapımı için söküldüğünü iddia etti. Başkan Mandalı’nın Ak Partililerin iddiasına cevabı ise sert oldu. Sosyal Medya hesabında yayınladığı video ile Ak Partililere yüklenen Başkan Mandalı, iddiaların asılsız olduğunu dile getirdi.

‘’YEŞİLE VE DOĞAYA SAYGILI OLDUĞUMUZU HERKES BİLİYOR’’

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Şuanda Kapaklı Belediyesi olarak Cumhuriyet Mahallesi yeni Hükümet Konağı’nın hemen yanındaki alanda bir park çalışmasına başladık. Bu çalışmalar neticesinde bazı siyasiler mevcut alan içerisinde bu fidanların buradan alınarak bertaraf edildiğini iddia etti. Ben bu arkadaşları siyasetçi olarak görmüyorum fakat seçildikleri için saygı duyuyoruz.  Onların çıkardığı söylentiler üzerine bugün, bu alanda bir çekim gerçekleştiriyoruz. Bu konumda bizim yeşile, doğaya ve ağaca saygılı olduğumuzu herkes biliyor. Biz ağaçlarımızın oksijeninden, gölgesinden, yeşilinden faydalanmak için bu tarz alanlar yaratmaya devam edeceğiz.’’

‘’2 YIL ÖNCE BU PROJEYE İMKAN YOKTU’’

Hükümet Konağı projesinin ardından park yapım kararı alındığını da dile getiren Başkan Mandalı, ‘’2 yıl önce bu alanda, özel sektörde tanınan firmaların ve diğer hayırseverlerin katkısı ile ağaç dikim etkinliği gerçekleştirdik. Kapaklılı hemşehrilerimiz iyi bilir, o tarihte bu hükümet konağı projesinin gerçekleştirilmesine imkan yoktu. Böyle bir proje olmadığı için buradaki alana bir park alanı ihtiyacı da yoktu. 3194 ilgili mevzuat çerçevesinde Hükümet Konağı projesi yapıldıktan sonra, biz de Kapaklı Belediyesi olarak buraya bir park yapma ihtiyacı duyduk. Bunun için mevcut alanda bulunan fidanları 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’na taşıdık.’’ Dedi.

‘’BU YALAN HABERİ NEREDEN UYDURDUNUZ?’’

Ayrıca partililerin basın açıklaması, bazı yerel ve ulusal basında da yer buldu. Açıklamada kullanılan görüntülerin, videoların ve bazı açıklamaların asılsız öğeler barındırdığını vurgulayan Mandalı, ‘’Bu durumun ardından arkadaşlarımız bir basın açıklaması yapmışlar ve bazı taraflı ulusal basınlarda bu haberi yayınlatmışlar. Haberi izlediğimizde yalan yanlış görüntülere de yer verildiğini görüyoruz. Haberde kesici motor görüntüleri ve devrilen ağaçlar var. Bu yalan haberi nereden uydurdunuz. Böyle bir durumun oluşması imkanı yok çünkü fidanlar yarım metreyi aşmıyor. Bırakın o elektrikli testereleri çalıştırmayı, motorun gölgesinden yıkılacak bir bitki bu. Bursa’daki bir yerden yapılan bu çekimler, Kapaklı’danmış gibi lanse edilmiş. Habere yerleştirilen videolar asılsızdır.’’ İfadelerini kullandı.

‘’TERMİK SANTRAL’E KARŞI GELSİNLER’’

Başkan Mandalı, sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Burada 110 fidanımız bulunuyordu ve bunlardan 1 tane bile zahiyat vermeden hepsini taşımış bulunuyoruz. Buradaki arkadaşlarımız siyaset mi yaptılar, politika mı yaptılar bilemiyorum da eğer Kapaklı’yı düşünüyorlarsa gelsinler Pınarça’da yapılması düşünülen Termik Santral’e karşı gelsinler. O santralin yapılması için kesilecek 5 bin hektarlık alandaki ağaçları korusunlar. Hangi partili olursak olalım buradaki ağaç tahribatını önlemeliyiz. ‘’

‘’BELEDİYECİLİĞE DAİR HİÇBİR ŞEY BİLMİYORLAR’’

Ak Parti Yönetimi’ni beceriksizlikle suçlayan Başkan Mandalı, ‘’Arkadaşlarımız herhalde şovmenlikle ilgili bir yayın yapmıştır. Bu yayın bana göre çok kötü bir düşünceye hizmet ediyor. Bunlar ne Kapaklı’nın nüfus artış oranını biliyorlar, ne de 3194 İmar Mevzuatı’ndan haberleri var. Siyasi şovmenliği bıraksınlar. Politika öğrenmek istiyorlarsa, gelsinler. Ben buradayım. Kapaklı’nın nasıl yönetileceğini, hizmetlerin nasıl yürüdüğünü ilk ağızdan benden öğrensinler. Bu arkadaşların asılsız iddiaları, belediyecilik anlamında hiçbir şey bilmediklerini gösteriyor. Arkadaşlarımız siyaset ve politika yapmak yerine, ancak sürüye kurt çağırır ve elindeki sürüyü yem eder. O yüzden ben Kapaklı’daki dostlarımıza mevcut park alanımızdaki ağaçları bizzat kendilerinin görmelerini tavsiye ediyorum.’’ Diyerek açıklamasını noktaladı.