Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında 1 Haziran'da Bilecik mitingindeki sözlerinden dolayı suç duyurusunda bulundu.

Bilecikte düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, bir boyacı ve oğlu ile yaptığı diyalogu vatandaşlara aktarmıştı. Mitingdeki konuşmasında İnce, ‘’ “Baktım genç delikanlının birisi baba oğul ayakkabı boyuyorlar. Bende ayakkabımı boyatıyorum. Boyacı amcaya biraz gaz vereyim dedim. ‘Amca ne çalarsın sen’ dedim. ‘Kırnata çalarım’ dedi. ‘Sen kırnata çalıyorsun bu mebuslar da milletin parasını çalıyor’ dedim. ‘Doğru valla’ dedi. Yüzüme bakmıyor ama o sürekli fırça ile uğraşıyor. ‘Bunların içinde düzgün adam var mıdır?’ dedim. ‘Bir tane yoktur hepsi hırsızdır’ dedi.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'daki mitinginde "Milletvekili arkadaşlarıma hırsız ithamında bulunan bu İnce'ye dava açın, hepiniz dava açın." sözleriyle İnce'ye dava açılmasını istemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çağrısına cevap veren Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise hazırlamış olduğu şikayet dilekçesiyle İnce hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘’AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNİ KASTETTİ’’

İnce’nin açıklamasında Ak Parti Milletvekillerini kastettiğini dile getiren Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, ‘’ Ben halihazırda AKP milletvekiliyim. Muharrem İnce, AKP milletvekillerini kastederek ve “mebuslar milletin parasını çalıyor” diyerek; onur, şeref ve saygınlığa alenen saldırmıştır. Bu yapılan konuşmanın şahsıma karşı saldırı kapsamında olduğundan şüphe yoktur.’’ dedi.

‘’KARALAMA KAMPANYASI KABUL EDİLEMEZ’’

Muharrem İnce’nin kullandığı üslubun bir siyasetçiye uygun olmadığını kaydeden Doğan, ‘’Bir siyasinin diğer siyasiler ile arasında ki yarış nedeniyle hakaret ve iftira yoluna başvurarak gerçeğe aykırı şekilde beyanda bulunmak suretiyle karalama kampanyasında bulunması asla kabul edilemez. Siyasi kimlik bir diğer siyasetçiye yönelik atfı cürümde bulunmasını gerektirmemektedir. Eğer siyasetçilik görevimizi ifa ederken Muharrem İnce’nin kullandığı yöntemi herkes kullanırsa siyasi bir kargaşanın önüne geçilemeyecektir.’’ İfadelerini kullandı.

‘’YARGI ÖNÜNDE BEDELİNİ ÖDEMELİDİR’’

Ayşe Doğan, şikayet dilekçesini şu ifadelerle noktaladı; ‘’ Ben sırf siyaset yapmak adına onun hakkında ‘Sen teröristsin, Pensilvanya’dan yönetiliyorsun, akan her damla kanın sorumlususun, katilsin’’ şeklinde nasıl söylemde bulunmuyorsam, kendisi de beni işaret eden asılsız suçlamalarda bulunamaz. Eğer bunu yapma cesaretini kendisinde buluyorsa, yargı önünde bedelini de ödemelidir. Kendisi bunca yıllık siyasetçi olmasına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Muharrem İnce gel bakalım’’ şeklinde ki söylemi karşısında onun heyecanlı küçük evladıymış gibi sahneye koştuğu gibi bu heyecanlı hareketlerini kesintisiz devam ettirmektedir. İnce basiretsiz bir siyasetçi gibi hareket etmekte, dünün çocuğuymuş gibi ve ilk defa mikrafonu eline almış biri gibi heyecanlı ve hayret verici hareketlerde bulunmakta, ağızından çıkanı kulakları duymamaktadır.’’