CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, ulusal bir medya kanalına gösterdiği tutumdan dolayı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi kınadı. Yayınladığı yazılı basın açıklamasında, Bakan Pakdemirli’nin sergilediği tutumun doğru olmadığını vurgulayan Milletvekili Aygun, ‘’ Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, 300 tırlık et ihalesini soran Fox TV muhabir ve kameramanını toplantıya davet ettikten sonra salondan çıkarması, demokratik zihniyetle bağdaşmamaktadır.’’ dedi.

Aygun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

‘’Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’nin, 300 tırlık et ihalesini soran Fox TV muhabir ve kameramanını toplantıya davet ettikten sonra salondan çıkarması, demokratik zihniyetle bağdaşmamaktadır. Toplumun vergileri ile kurumsal varlığını sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı, hiç kimseye tapulu değildir. 

‘’MEDYA HABER ALMA HAKKINI KULLANMAKTADIR’’

Demokrasinin dördüncü kuvveti olan medya, kamuya hizmet çerçevesinde toplumun haber alma hakkını kullanmaktadır. Yapılan yolsuzluk ve usulsüzlükleri ortaya çıkarak, ekonomik kriz yaşanan bir süreçte heba edilen ve birilerine peşkeş çekilen kamu kaynaklarını göz önüne sürmek medyanın görevidir. Bakan Pakdemirli, bu çerçevede soru soran muhabire, kamuyu aydınlatma adına cevap vermeli, usulsüzlük yapanlar hakkında gereken işlemi yapmalıdır. Bunun yerine önce Bakanlık’a davet edip sonra “akreditasyon” gerekçesiyle Fox TV Muhabirini ve kameramanını toplantıdan çıkarmak hem tutarsız hem nezaketsiz bir tavırdır. Gazeteci her koşulda soru sorma hakkına sahiptir. Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’yi söz konusu tutumundan dolayı kınıyor, kendisini basın mensuplarına hak ettiği demokratik tutumu ve saygıyı göstermeye çağırıyorum.’’