Yağmur Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yılmaz, düzenlediği akşam yemeği programında muhtarları ağırladı. 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Ak Parti’den Kapaklı Belediye Başkanı Aday Adayı olacağını belirten Yılmaz, ‘’ Aday adaylığı süreci benim için bir formalite olacak çünkü ben 10 yıldır sahadayım, köylerdeyim, mahallelerdeyim ve teşkilatımla da bir bütünüm. Bu bütünlüğü de önümüzdeki süreçte sağlayarak Kapaklı’yı Ak bir belediyeye kavuşturacağız.’’ dedi.

Yağmur Turizm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kapaklı Belediyesi eski Meclis Üyesi Akın Yılmaz, her yıl muhtarlar gününde verdiği yemek programı geleneğini bu yıl da bozmadı. Kapaklı’da hizmet eden muhtarlarla yemek programında bir araya gelen Akın Yılmaz, yerel seçim öncesi aday adayı olacağını fakat partinin belirlediği siyasi takvimi beklediğini dile getirdi.

‘’DEVLETİN HALKTAKİ TEMSİLCİLERİNİ KUTLUYORUM’’

Düzenlediği programda konuşan Kapaklı Belediye eski Meclis Üyesi Akın Yılmaz, muhtarların özel gününü kutlayarak sözlerine başladı. Yılmaz, ‘’Muhtarlar günü dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz ve geleneksel hale getirdiğimiz yemek programımıza hepiniz hoş geldiniz. Yerel siyasetin kılcal damarları, devletin halktaki temsilcileri ve halkın devletteki temsilcileri muhtarlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum. Bizleri kırmayıp bu toplantımıza icabet eden tüm muhtarlarımıza ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Mevcut yerel yönetimler önemini bilmese de ben muhtarlarımızın önemli olduğunu düşünüyorum. ‘’ dedi.

‘’PARTİMİZİN YOL HARİTASINA UYACAĞIZ’’

Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, aday adaylığı hakkında sorulan sorulara şu cevabı verdi; ‘’Diğer siyasi partilerde Aday Adaylığı süreci başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi ile diğer partilerden ise resmi bir açıklama gelmedi. Aldığım duyumlara göre Kasım ayının başı itibariyle istifalar ve aday adaylığı süreci başlayacak. Tabi resmi takvim başlamadan aday adaylığımı açıklamanın çok doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü partimiz, açıkladığı kriterler ve belli sistemler dahilinde bir yol haritası belirleyecekler ve biz de o yol haritasına uyacağız. Yine de yaklaşık 10 yıldır bir fiil sokaktayız, çalışıyoruz.’’

‘’KAMUOYU ADAY ADAYI OLACAĞIMI BİLİYOR’’

Aday adayı olduğunu fakat bunu meşrulaştırmak için partinin seçim takvimini beklediğini söyleyen Yılmaz, ‘’Partimizin aday adaylığı süreci açıldığı takdirde başvurumuzu yapacağız ondan sonra da kamuoyu ile birlikte bir aday açıklaması yapacağım. Epey bir süredir çalıştığımız için kamuoyunun kendisi de aday adayı olacağımı biliyor. Bu konuyu teşkilatımızın diğer kademeleri ile birlikte de istişare ettik. Ben partimle birlikte yerel anlamda vatandaşlara hizmet etmek istiyorum. İnşallah bunu da partimizin bayrağını belediyenin çatısında dalgalandırarak gerçekleştireceğiz. Teşkilatlarımızda bir sürü aday adayı arkadaşımız olacaktır. Biz onlarla bu süreci el ele götürmeyi düşünüyoruz. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’BEN ZATEN SAHADAYDIM’’

Seçim çalışmaları hakkında sorulan sorulara cevap veren Yılmaz, ‘’Ben zaten sahadaydım, halk ile iç içeydim. Esnaflarımızın ve tüm vatandaşlarımızın iyi gününde kötü gününde onlarla beraber oldum. Aday adaylığı süreci benim için bir formalite olacak çünkü ben 10 yıldır sahadayım, köylerdeyim, mahallelerdeyim ve teşkilatımla da bir bütünüm. Bu bütünlüğü de önümüzdeki süreçte sağlayarak Kapaklı’yı Ak bir belediyeye kavuşturacağız. Bunun için birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden, aramıza fitne fesat sokmadan, hizmet ve başarıya odaklı bir şekilde çalışmalıyız.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’REİS’İN KRİTERLERİ ÜZERİME BİR CEKET GİBİ OTURUYOR’’ 

Ak Parti’nin kazanması yönünde hareket edeceğini belirten Yılmaz, son olarak şunları söyledi; ‘’Cumhurbaşkanımız ve partimizin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde aday kriterlerini açıkladı. Zaten bu profilde bir aday adayı olduğumu düşündüğüm için bu sürece dahil oluyorum. Eğer tevazu sahibi, halkın içerisinde, halkın derdi ile dertlenen ve bütünleşen bir aday profilinde olmadığımı düşünsem aday adaylığımı açıklamam. Çünkü ben partimin kazanması yönünde hareket eden bir teşkilatçı ruhuna sahibim. Önümüzdeki süreçte de Reis’in açıkladığı kriterlerin üzerime giyebileceğim bir ceket gibi oturduğu görülecektir.’’

PLAKET TAKDİM ETTİ

Yılmaz’ın konuşmalarının ardından yemeğe geçildi. Yemekte yaklaşan yerel seçimler ve Kapaklı’nın gündemi yorumlandı. Yemeğin ardından Yılmaz, günün anlam ve önemine ilişkin plaketi Kapaklı Muhtarlar Derneği Başkanı Seçkin Dilsiz'e taktim etti. Düzenlenen program hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile noktalandı.