Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kartaltepe Piknik Alanı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge’nin açıklamalarına cevap verdi. Öge’nin eleştirilerinin gereksiz olduğunu savunan Başkan Akay, ‘’Diyorlar ki ‘Zamanı gelince detayları ile birlikte anlatacaklarmış’, anlat kardeşim karnından konuşma. Böyle bir sopa gösterme derdi neden? Muhalefet yaparsınız, eksiktir dersiniz ancak Çerkezköy’e yapılan bir yatırımı sizin adaylık meselelerinize yem ettirmem.’’ dedi.

Geçtiğimiz günlerde 23 Nisan Çocuk Oyun Parkı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla Çerkezköy Belediyesi’ne eleştirilerde bulunan Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge’nin açıklamalarına Başkan Akay’dan cevap gecikmedi. Kartaltepe Piknik Alanı’nda basın açıklaması düzenleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Öge’nin iddialarını tek tek yanıtladı.

‘’SEÇİME GİRERKEN ÇERKEZKÖY’Ü HATIRLAYANLARI TEBRİK EDİYORUM’’

Çerkezköy Belediyesi’ni sosyal demokrat bir anlayışla yönettiklerini belirten Başkan Akay, ‘’Çerkezköy artık seçim dönemine giriyor. Seçim dönemine girerken Çerkezköy’ün yatırımını hatırlayan arkadaşları bir kere daha tebrik ediyorum.  Yaklaşık 4.5 yıldır görevdeyiz ve biz göreve başlarken ‘Biz sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla bir belediyecilik anlayışı gerçekleştireceğiz’ dedik.  Yani biz toplumun her kesiminin adil bir yaşam sürdürmesini amaç edinmiş bir belediyeyiz. hBuralar 4.5 yıl evvel bir bataklıktı. Biz 4.5 yıl içerisinde yaşlıların, gençlerin, ailelerin güzel bir zaman geçireceği bir alan ortaya çıkarmışız. Kelimeleri seçmeden o günün seçim atmosferine kapılarak yapılan açıklamaların hepsinin teker teker cevabını vereceğim. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’YA DÜNYADAN YA DA ÇERKEZKÖY’DEN HABERİNİZ YOK’’

Yapılan yatırımın toplumun her kesimine hitap ettiğini savunan Başkan Akay, ‘’23 Nisan Parkı’na geliyorsunuz ve buradaki dairelere park yapıldığını söylüyorsanız ya dünyadan haberiniz yok, ya da Çerkezköy’de neler olup bittiğini bilmiyorsunuz. Burası 17 hektarlık bir yaşam alanı ve buraya Çerkezköy’ün her yerinden aileler ve çocuklar güzel haftasonları geçirmek için geliyorlar. Bağlık’ta yaşayan kardeşim de buraya eğlenmeye geliyor, Çaylak Sokak’ta oturan aile de geliyor burada piknik yapıyor, burada 500 bin liraya daire alan fabrikatörün de çocukları buradaki parkta oynuyor, 500 bin liraya daire satan ilçe başkanının da çocukları buraya geliyor, bu mahallede oturan Belediye Başkanı’nın çocuğu da bu parkta diğer çocuklarla oynuyor ve zaman geçiriyor. Yani sosyal alanlarına adil bir şekilde hizmet ederseniz, toplumun tüm katmanları böylesine güzel bir alanda bir araya gelir. Bizim yönetim anlayışımızda bu var.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’SEÇİME 6 AY KALA BİR ŞEYLER ANLATMAYA ÇALIŞMALARINI ANLIYORUM’’

Bahsi geçen parkın 2 yıldır faaliyette olduğunu ve seçim döneminde gündeme getirildiğinin altını çizen Başkan Akay, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü; ‘’Ben bu yönetici arkadaşların bunların tamamını anlamalarını ve bunu anlayarak muhalefet yapmalarını zaten beklemiyorum. Sanki 2 senedir bu yatırım yokmuş da seçime 6 ay kala bir şeyler yapılmış gibi anlatmaya çalışmalarını anlıyorum. Biz 4.5 yıllık dönemimizde Çerkezköy’e bataklık olarak bırakılan böylesine güzel bir yeri, yeniden topluma kazandırdık. Önceden buraya girilmesinin imkanı yoktu, burası bataklıktı. Bunu görmek için toplumun arasında olmanız lazım. Sırça köşklerden buralara bakmakla bu iş olmaz. Buralara hangi aileler geliyor, toplumun hangi kesimi burada eğleniyor bilmeden yorum yapılmaz. ‘Burada 500 bin TL’ye daire satılıyor, onlara park yapmış’ gibi bir düşünce tarzı yanlış. Böyle bir şey söylerseniz, sizin yanınızdaki arkadaşlarınız dahi buna inanmaz. ‘’

‘’YENİ BİR MACERA PARKI YAPACAĞIZ’’

Önümüzdeki yıllarda Çerkezköy’e bir macera parkı yapmayı planladıklarını dile getiren Akay, ‘’Biz ilk dönemimizde Çerkezköy’e bölgenin en büyük çocuk oyun parkını kazandık. Bu yeter mi? Yetmeyecek. Çerkezköy’e bundan daha büyük bir park yapacağız. Gençlerin de eğleneceği bir macera parkı yapacağız. Bu parkların maliyetleri üzerinden ‘Aman efendim buna bu kadar para verilir mi?’ gibi yüzeysel söylemlerin doğru tarafı da yok, akılcı tarafı da yok. ‘’ dedi.

‘’AVRUPA STANDARTLARINDA BİR PARK İNŞA EDİLDİ’’

Öge’nin park bedeli hakkında yaptığı açıklamanın da yanlış ve gerçekdışı olduğunu savunan Başkan Akay, ‘’Bu parkın yapımına başlangıç tarihi 29 Aralık 2016. Burası toz topraktı ve düzenlenip teslimi yapıldı. 2017’nin başında burada hiçbir şey yoktu. 2017 yılı başında biz bir ihaleye çıktık ve buraya büyük bir park yapma hedefine girdik. İhale bedeli 495 bin + KDV idi ve daha üzerinde oyuncaklar falan yoktu. Ardından inşaat işleri tamamlandı ve 17 Mart 2017 tarihinde bu üzerinde görmüş olduğunuz oyuncuların da olduğu ihale yapıldı. Yalnız o ihale sadece bu parka özel yapılmadı. İhale bedeli 3 milyon 352 bin TL + KDV’dir. 23 Nisan Çocuk Oyun Parkı’nda kullanılan oyuncakların toplam maliyeti ise 2 milyon 350 bin TL + KDV bedeldir.  Kamu İhale Kurumu tarafından yapılmış bir ihaledir ve Avrupa standartlarında bir park inşa edildi. ‘’ dedi.

‘’ÇERKEZKÖY’DEKİ ÇOCUKLAR BUNU HAK ETMİYOR MU?’’

Parkın kaliteli malzemelerden yapıldığını ve çıkan maliyetin bu yüzden fazla olduğunu dile getiren Başkan Akay, ‘’Bu ağaç ev Türkiye’nin en yüksek ip tırmanma ağaç evidir. Çerkezköylü çocuklara nasip oldu bu ve yaptığımızla gurur duyuyoruz. Aynı anda 126 tane çocuğu bunun üzerinde görebilirsiniz. Yani binlerce onbinlerce çocuğa hizmet etmek kolay olmuyor. Bir şeyi karalamaya çalışırken deseniz ki ‘Kardeşim bunun fiyatı bu, siz bu kadar para harcamışsınız’ diyin ben onu anlayayım. Malzeme belli, kalitesi belli, ihalenin durumu belli ve diyorsunuz ki ‘Çerkezköy Belediyesi böyle bir tasarrufta bulundu.’ Çerkezköy Belediyesi böyle bir tasarrufta bulunmaya da devam edecektir. Çerkezköy’deki çocuklar ve gençler bunu hak etmiyor mu? Gelirsiniz bir akşamüstü, yoğunluğunu da görürsünüz. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’ANLAT KARDEŞİM KARNINDAN KONUŞMA’’

Öge’nin park maliyetleri hakkında emsal bir bilgi vermediğine dikkat çeken Akay, ‘’Seçime 6 ay kala bir malzeme bulmuşçasına arkadaşlarımız burada açıklama yapıyorlar. Ben bu fiyatları 2017 yılı faaliyet raporu sunumunda zaten anlattım. Meclis Üyesi arkadaşlarımız bunları zaten biliyorlar. Diyorlar ki ‘Zamanı gelince detayları ile birlikte anlatacaklarmış’, anlat kardeşim karnından konuşma. Böyle bir sopa gösterme derdi neden? Muhalefet yaparsınız, eksiktir dersiniz ancak Çerkezköy’e yapılan bir yatırımı sizin adaylık meselelerinize yem ettirmem. 23 Nisan Çocuk Oyun Parkı, Çerkezköy çocuklarının en mutlu zamanlarını geçirdikleri bir parktır. Bizim yaptığımız yatırım da, yapılan yatırımın kalitesi de ortadadır. ‘’ dedi.

‘’HİÇ DURMAMALARINI TAVSİYE EDİYORUM’’

Akay, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Rakamlar üzerinden ‘500 bin TL bu oyuncaklara verilir mi?’ demişler, verdik kardeşim. 2 milyon 350 bin TL’yi Çerkezköy’ün çocuklarına yatırdık. Bakın yetmeyecek diyorum. 160 bin nüfuslu Çerkezköy’e ilk dönemimizde böyle eserler kazandırdık. Siz 10 yılda bu alanı çamur içerisinde bıraktınız, ayyaşlara bıraktınız onu da ailelere kazandırdık. Arkadaşlar takip etmekte zorlanırlar. Seçimlere 6-6.5 ay kaldı. Bugünden itibaren start alırlarsa; her gün Çerkezköy’ün bir sokağına gitseler bizim yatırımlarımızı görme fırsatı bulurlar. Arkadaşlarıma tavsiye ediyorum, hiç durmasınlar.’’

‘’DERDİMİZ ÇERKEZKÖY’’

Son olarak yerel seçimlerin yaklaştığını hatırlatan Başkan Akay, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı; ‘’ Anlıyorum ki bir aday adaylık süreci yaşayacaklar, Allah kolaylık versin. Bu demokrasinin bir kuralıdır. Ben çıkacağım 4.5 yılda neler yaptığımı anlatacağım, birilerinin de 4.5 yılda neler yapamadığını anlatacağım. Bu topraklara daha fazla katkı sağlamak için birileri daha fazla mücadele etmiş mi etmemiş mi onu da anlatacağım. Derdimiz Çerkezköy. Ancak yapılan bu meseleyi yeni duymuşçasına anlatıyor olmanın kamuoyu farkında olur diye düşünüyorum. Burada kullanılan tüm kelimeleri, bunu konuşan arkadaşların hepsine aynen iade ediyorum. Meseleleri sertleştirmek istemiyorum.’’