Ak Parti Tekirdağ İl Teşkilatı’nda FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında yargılanan kişilerin avukatlığını üstlendiği ortaya çıkan İl başkan Yardımcısı Sevilay Bozdoğan'ın istifasını isteyen 3 kişi görevinden istifa etti.

Edinilen bilgilere göre, önceki gün Ak Parti Tekirdağ Milletvekillerinin de katılımıyla bir toplantı gerçekleştiren Ak Parti İl Teşkilatı, 3 istifa kararı ile sarsıldı.

“DAVAYA VE PARTİYE ZARAR VERİYORSUN!”

İddiaya göre, Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Metin Akgün ve Mustafa Yel, FETÖ’ye yönelik yapılan operasyonlarda FETÖ şüphelilerini müdafaa etmesinin davaya zarar verdiğini belirterek, İl Başkan Yardımcısı Sevilay Bozdoğan’ın istifa etmesini istedi. Vekillerin istifa talebine karşı çıkan Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel ise ‘Sevilay Bozdoğan’ı yedirtmem’ diyerek Bozdoğan’ı savundu.

“TOPLANTIYI TERK ETTİLER”

Teşkilat içerisinde yaşanan bazı durumlardan ve Yüksel’in bu tutumundan rahatsız olan Ak Parti Tekirdağ Yönetim Kurulu Üyeleri Hatice Evci, Güler İncehasan ve Ayfer Akın görevlerinden istifa ederek toplantıyı terk ettiler.

“PARTİ İÇİ MESELE”

İstifa ettikleri öğrenilen isimler tarafından henüz kamuoyuna bir açıklama yapılmazken, telefon ile ulaştığımız Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, meselenin parti içi bir mesele olduğunu söyleyerek açıklama yapmaktan çekindi.

Haber: Adem ÇİL