Ne kadar hazin bir çağda yaşıyoruz. Bir ön yargıyı ortadan kaldırmak; bir atomu parçalamaktan daha güç.
-Albert Einstein 

                           ***
O kadar çok tanımadan , bilmeden insanları kendi görüşlerimizle yargılıyoruz ki nereye götürcez bu günahları ? 
Onca insanın arkasından konuşup yüzüne güldünüz dimi
Peki bunları yapınca gerçekten de mutlu oldunuz mu ? 
Hiç mi vicdanınız rahatsız etmedi sizi
İnsanın en çok da hemcinsi yapınca tuhafıma gidiyor.
Düşünsene sen bir kadınsın, başka bir kadının namusuna kadar eleştirebiliyorsun fakat empati kurmayı unutan bir toplum olduk.
Aa şuna bak eteği çok kısa hiç giymeseymiş, saçı erkek gibi, kapalı kıza bak pantolon giymiş vs.. 
Bunlar bizleri sizleri onları bunları ilgilendirmiyor hatta eleştiri yapıp ön yargılı davrandığınız kişiyi de ilgilendirmiyor, kendince seni ilgilendiriyor dimi; sen mantığınla bazı kararlar alabilirsin ,merhametsiz kararlar alabilirsin, adaletsiz kararlar alabilirsin ama için cız ediyordur bence illa ki ,  bakın benim demek istediğim çok şey var lakin bu köşede anlatabildiğim tek cümleler bunlar sen nasılsan insanları öyle görürsün lütfen sende iyi ol ve insanları iyi gör ..
Başkalarının mutsuzluğunu istemek de bir hastalık kötü sözden kaçın bırak isteyen istediği gibi giyinsin konuşsun kimsenin dövmesi, küpesi, saçı seni ilgilendirmesin, açık olmak tesettürlü olmak ,çarşaf giymek hiç biri utanılacak bişey değil ve herkesin kendi görüşü bugün kapalı olup yarın açılsan bir sürü laf yersin neden çünkü sana kimse fikrini sormuyor nasıl olmak istiyorsun ?
Sen nasıl mutlusun ?

Bir insanı yargıladığımız veya eleştirdiğimiz zaman bu davranış o kişi hakkında hiç bir şey açıklamaz; sadece bizim eleştirmeye ne kadar muhtaç olduğumuzu açığa çıkarır..

Empati yapın, bu kötü bişey değil konuşurken düşünürken herşeyde empati yapın. 

Empati neydi ; karşınızdaki kişiyi daha iyi anlayabilmek için, kendinizi onun yerinize koyarak düşünmektir. Yani empati, bir başkasının gözleriyle görmek, kulaklarıyla dinlemek ve bir kalbi ile hissetmektir.
Sizde öyle yapın ısrarla her cümlemde tekrar etme sebebim çevremdeki  insanlar, çoğu zaman iş arkadaşlarım, çoğu zaman ailem eleştiri yapmak normal bişey karşındaki insan eleştiriye açık olmak zorunda değil ama söylediklerin onu üzebilir unutma.
Kalbini hep iyi tut nefretin seni hasta eder.
Milleti çok ciddiye alıp üzerine düşündüğüm, beni aşırı yıpratan bir dönem vardı. 
Kendimi üzmekten başka bişey değilmiş.. 
Şimdi ise insan ayıklıyorum hayatımda iyi niyetine inandığım insanlar dışında kimseyi hayatımda tutmuyorum.
Asla yapmam dediğiniz her şeyi şuursuzca yapıyorsunuz çünkü  ve yapmaya da devam ediyorsunuz çünkü güven kalmadı, merhamet kalmadı, sadece kötü söz eleştiri ve ön yargı  kaldı, sonuçta mutsuzluk...

Lütfen artık herkes herkesi sevsin.