Saray Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen geleneksel piknik şöleni Büyükyoncalı Bozaba Piknik Alanı'nda gerçekleştirildi.

Bölgede yaşayan Samsunlular 4. Sü düzenlenen piknik şölenine yoğun bir katılım sağlarken, yöresel sanatçılar ve davul zurna ekibi eşliğinde unutulmaz bir gün geçirdiler.

ŞÖLENE İLGİ YOĞUN OLDU
Bozaba Piknik alanında gerçekleştirilen şölene Saray ve Çevre ilçelerde yaşayan Samsunlular büyük ilgi ve katılım gösterirken, şölene CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Dt. Ayşe Doğan, MHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Hakan Özgül, SADEF Genel başkanı Yıldıray Baş, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü Müftüsü Mehmet Öztürk, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye başkan yardımcısı Önder Çelik, SADEF Trakya Bölge Başkanı Bilal Acar, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe başkanı Yusuf Çetin, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Yıldıran, Ak Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir, Kapaklı Samsunlular Dernek başkanı Mehmet Aktürk, Kapaklı Samsunlular Derneği Piknik Şöleni Ağası Yakup Torun, Kapaklı Havzalılar Dernek Başkanı ve Havza Güreşleri Ağası Bayram Dağlı, Kapaklı Vezirköprülüler Derneği Başkanı Fazlı Kaya, Ergene Samsunlular Dernek Başkanı Şükrü Kırıkçı, Merzifon Vezirköprülüler Derneği Başkanı Bayram Akdağ, Çerkezköy Vezirköprülüler Derneği Başkanı Dursun Yıldız ile çok sayıda Samsunlu katıldı.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER
Yöresel sanatçılar Şahmaral, Ruhi Kaan Birkalır ve Fulya’nın söylediği birbirinden güzel şarkılarla eğlenen Samsunlular yöresel davul zurna eşliğinde ise Samsun yöresine ait halaylar çekerek gönüllerince eğlendiler.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Piknik şöleninde konuşan dernek başkanı Ali Kavlak, bu tür etkinliklerle gurbette yaşayan Samsunlu hemşerileriyle bir araya geldiklerini söylerken, “Bu yıl 4.’sünü düzenlediğimiz piknik şölenimize gelerek bizlere güç katan tüm Samsunlu hemşerilerimize ve dostlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle hemşerilerimiz arasında tanışma ve kaynaşmayı sağlamakla birlikte, yaşadığımız yerde doğduğumuz yer olan güzel Samsunumuzun gelenlerini göreneklerini ve kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Bugün bu şenliğimizi düzenlememize katkıda bulunan tüm sponsorlarımıza yönetim kurulum adıma teşekkür ediyorum” dedi.

ARİF CİN 2. KEZ AĞA SEÇİLDİ
Piknik şölenlerinin olmazsa olmazları arasında yer alan ağalık yarışında ise kazanan taraf geçen yılında şenlik ağası olan Arif CİN oldu.30 Bin TL ile rakiplerini geride bırakan Arif CİN Saray Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 4. Piknik Şöleni ağası oldu.

SPONSORLARA SEMAVER HEDİYE EDİLDİ
Şölenin son bölümünde ise şölenin düzenlenmesinde katkısı olan sponsorlara plaket takdimi yapılırken, ayrıca Vezirköprü ilçesinin simgesi olan Semaver hediye edildi.

SARAY-SAMSUN1 plaket-sam SARAY-SAMSUN arif-cin