CHP Saray eski Belediye Meclis Üyesi Ali Gürsu Ergene, düzenlediği basın açıklaması ile Saray Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu duyurdu. Aday Adaylığı sürecinde destek beklediğini kaydeden Ergene, ‘’ Sarayımızın mutlu ve huzurlu bir kent olması için elimden gelen gayreti göstereceğim. Benimle birlikte seçilen meclis üyesi arkadaşlarımla yaşanabilir bir kent yaratmaya çalışacağım.’’ dedi.

CHP Saray İlçe Teşkilat Binası önünde düzenlenen basın açıklaması ile Başkan Aday Adayı olduğunu duyuran Ali Gürsu Ergene,  seçilmesi halinde Saray için büyük bir özveri ile çalışacağını kaydetti. Düzenlenen basın açıklamasına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, CHP Saray İlçe Yönetimi ve partililer katılım gösterdi.

‘’TÜM MARKA İSİMLER CHP’DEN ÇIKMIŞTIR’’

Toplantıda ilk söz alan isim CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç oldu. CHP Belediyeciliğinin marka isimler ve kentler yarattığını belirten Aytaç, ‘’Biliyorsunuz ki Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’de yerel yönetim birikiminin en yüksek olduğu siyasi partidir. Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarının yönetimleri, geride bıraktığımız on yıllarcalık süreçte Türkiye’nin çağdaş kentlerinin şekillenmesinde çok büyük bir pay sahibidirler. Geçtiğimiz dönemlerde sosyal demokrasinin değerlerini benimseyerek ortaya çıkmış marka isimler, hep Cumhuriyet Halk Partisi’nden çıkmıştır. Belediyeciliğin en iyi değer kazandığı yer Cumhuriyet Halk Partisi’nden yetişmiş Belediye Başkanlarıdır. ‘’ dedi.

‘’ADAYLARIMIZ PARTİ OYLARINI GEÇMELİ’’

Belediye Başkanı Adaylığına uygun görülen ismin, parti oylarını geçmesi gerektiğini kaydeden Aytaç, ‘’Bugün burada da partimizden bir isim olan Ali Gürsu Ergene’nin aday adaylığı duyurusu için bulunmaktayız. Gelecek olan yerel seçimlerin önce partimize, adayımıza ve en büyüğü ise ülkemize güç vermesini diliyorum. Diğer partili arkadaşlar ‘Belediyeyi alacağız’ diyorlar. Onlar nasıl oylarına güvenerek ‘Belediyeyi alacağız’ diyorlarsa, bizim adaylarımızın da parti oylarını en az 1 oy geçmeli. Bir de göreve başladığı gün mal beyanında bulunacak ve her yıl bunu tazelemesini istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aday adayı arkadaşımıza söz veriyorum, hayırlı olmasını diliyorum.’’ İfadelerini kullandı.

KENDİNİ TANITTI

Aytaç’ın ardından Ali Gürsu Ergene kürsüdeki yerini aldı. Sözlerine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İlçe Başkanı Akın Aytaç, Teşkilat Yönetimi ve partililere teşekkür ederek başlayan Ergene, şunları söyledi;  ‘’1967 yılında Saray’da doğdum ve ilk, orta ve lise eğitimimi burada tamamladım. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölüm mezunuyum. 1987 yılında herkesin bildiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda çalışmaya başladım. Askerliğimi yaptıktan sonra Mali Müşavirlik stajımı tamamlayıp, Mali Müşavirlik mesleğine adım attım. 1998 yılından beri de 20 yıldır Mali Müşavir olarak hizmet vermekteyim. Ayrıca Saray Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurucu üyesiyim ve 2 dönem de yöneticiliğini gerçekleştirdim. Şuanda Saray’da faaliyette bulunan yeni yüksekokul yaptırma derneğinin de kurucu başkanıyım ve o görevim de hala sürmektedir. ‘’

‘’SARAY İÇİN ÇALIŞACAĞIM’’

Aday Adaylığı sürecinde destek beklediğini belirten Ergene, ‘’Siyasi hayatıma ise 2002 yılında partimize üye olarak başladım. Gençliğimden beri sosyal demokrat bir çizgiden ödün vermedim. 2009 yılında meclis üyesi seçilerek Saray Belediye Meclis Üyesi oldum ve 5 yıl mecliste sizlere hizmet ettim. Sarayımızın mutlu ve huzurlu bir kent olması için elimden gelen gayreti göstereceğim. Benimle birlikte seçilen meclis üyesi arkadaşlarımla yaşanabilir bir kent yaratmaya çalışacağım. Bunun için siz saygıdeğer konuklarım, dostlarım ve yoldaşlarım huzurunda Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkanı aday adayı olduğumu ilan ediyorum ve desteklerinizi bekliyorum.’’ Diyerek açıklamasını noktaladı.

Düzenlenen toplantının ardından katılımcılara Çınar Otel’de kahvaltı resepsiyonu verildi.