Kadınlar ve hatta daha iğrenci çocuklar üzerine yapılan tecavüzler, hırsızlıklar, işçi ve emekçi hakkı yiyenler, kalpazanlıklar, yalancılıklar, sokaktaki açlar, yetimler, mazlumlar ve garibanlar konuşulmuyor da cağnım 'Müslüman' ülkemde Black Friday (Kara Cuma) adında yabancıların geleneği konuşuluyor.

Dini kötüledikleri iddia ediliyor ve tepki gösteriliyor. Doğrudur, olabilir. Fakat algı operasyonlarına gerek yok, biz zaten böyle boş gündemlerle kendimize onlardan daha çok zarar veriyoruz.

Yani kısacası, gavura kızıp oruç bozuyoruz...

İlimde, irfanda, fende, ahlakta ve terbiyede dış devletleri geçemeyenler; ne kadar protesto yapsa, ne kadar tepki gösterse de boşa. Bugün 1 doların 4 TL'ye denk gelmesi, ekonomimizin Amerika'nın çeyreği kadar etmediğini gösterir. Sizce bundan büyük aşağılama olur mu? Şanlı geçmişimizi yaşatmaktan çok övmeye odaklanırsak olacağı budur ve daha da kötüye gidecektir.

Çünkü tepki gösterilen mağaza ve ürünler Amerikan ürünü olduğu kadar tepki gösterilen mecra olan Facebook da, Twitter da bir o kadar Amerikan ürünüdür. Tepki gösterilen Almanya'dır, fakat tepki gösterenler yine Wolswagen'e, BMW'ye biniyordur.

Asıl bundan büyük oyun olur mu?