Kapaklı ve Çerkezköy’de öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilerin gün aydınlanmadan okula başlamasını önlemek için genelge yayımlayarak, okul giriş saatlerini değiştirmesine basın açıklaması düzenleyerek tepki gösterdi.

15 Eylül 2017 Cuma günü 19:00’da Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As’ın katılımıyla Bülent Ecevit Parkı’nda buluşan servis şoförleri, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı ortak kararı protesto etti.

"OKUL AİLE BİRLİKLERİ EL ATMALI"

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As karara tepki gösterirken, kararın asıl muhattabının ise aileler olduğunu belirtti. As, ‘’Aileler böyle bir karar karşısında çocuklarını bize emanet edecekler. 07:30’da mesaiye giden bir ailenin çocuğu 08:00’da nasıl okula gitmek için hazırlansın? Mantık işi mi bu? Okullar da kapılarımızı erken açamayız diyorlar, bu çocuklara kim bakacak? Tüm Türkiye’yi kapsayan bir karar fakat hatırlatmak isteriz ki burası coğrafi olarak değil sanayi olarak düşünülecek bir bölge.’’ diyerek tepkilerini dile getirirken, bunun sadece şoförlerin sorunu olmadığının ve Okul Aileler Birliği’nin de bu olaya bir el atması gerektiğinin altını çizdi.

‘’TRAFİK SORUNU NE OLACAK?’’

As, Alınan kararın trafik açısında da düşünülmesi gerektiğini şu ifadelerle dile getirdi; ‘’Hadi çocuklarımız güvende, peki trafik sorunu ne olacak? Tüm okullara aynı anda gidip gelen servisler bu caddelere dolunca caddeler bunu nasıl taşıyacak? Bunu kimse mi düşünmedi?’’

SEÇKİN VE ÇOLAK GELDİ

Şoförlerin sesine CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Nalan Çolak yetişti. Şoförlerin sorunlarını dinleyen ve konu üzerine yetkili birimlerle konuşma sözünü veren Seçkin ve Çolak, konunun takipçisi olacaklarını belirttiler.

KİME GİTSELER OLMADI!

Daha öncesinde kararı Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ile görüşen şoförlere, müdürden ‘’Ben böyle bir insiyatif kullanamam’’ cevabı geldi. Ardından konuyu Ak Parti Kapaklı İlçe Teşkilat Yönetimi ile konuşan şoförlere İl Başkanı Cüneyt Yüksel ile birlikte gelineceği sözü verildi fakat Ak Partililerden alana gelen hiç kimse olmadı.