Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle düzenlediği kahvaltı programında gazetecilerle buluştu.

11 Ocak 2018 Perşembe günü saat 10:00’da Mandalı Restaurant’ta düzenlenen kahvaltı programına Kapaklı ve Çerkezköy’den birçok basın mensubu katıldı. Gazetecilerin anlamlı günü’nü kutlayan Kapaklı Belediye Belediye Başkanı, belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Düzenlenen kahvaltı programında konuşan Başkan Mandalı, Pınar Bulvarı’ya yapılacak altyapı çalışmaları hakkında da şunları söyledi; ‘’ Enver Özel döneminde yapılan kanalizasyon tükenmiş halde. Kapaklı’ya TESKİ tarafından yapılacak 22 milyonluk yatırım içinde bu bölgede var. Ana arterlerde yağmur suyu hattı yok. Bunları yapılması gerekiyor. Çalışmalar esnasında bulvar trafiğe kapanmayacak. Bir taraftan çalışılacak, bir taraftan da trafik akacaktır.’’

‘’İŞLERİ GERÇEKTEN ZOR’’

Günün anlam ve önemine ilişkin sözleriyle konuşmasına devam eden Başkan Mandalı, gazeteciliğin gerçekten zor bir meslek olduğunu ifade etti. Gazetecilerin hak ettikleri değeri maddi ve manevi olarak görmediğini vurgulayan Mandalı, ‘’Gazeteci arkadaşlarımızın tabiî ki sadece 10 Ocak gününe bağlı kalmamak kaydıyla her gün hatırlanmalı. Basın mensubu arkadaşlarımız hala merdiven altında gazetelerini basmaya çalışıyorlar. Yarına nasıl başlık atabiliriz, vatandaşlarımızın yapacakları haberlerle nasıl ilgisi çekebiliriz diyerek uğraş veriyorlar. Kısacası el emeği göz nuru işlerini yürütmeye çalışıyorlar. İşleri gerçekten zor, Maddiyatla ilgili kısıtlı gelirlerle işlerini yürütüyorlar” dedi.

ADAYLIĞINI DUYURDU

MHP İlçe Teşkilatı’nın yerel seçimlere start vermesi üzerine kendilerinin bir çalışmasının olup olmadığı sorularına da yanıt veren Başkan Mandalı, “ Biz şuan buradayız. Bu yeterli değil mi? CHP’nin aday ihtiyacı yoktur. Ben o koltuğu halka layık bir şekilde doldurabiliyorsam bu yolda yine devam edeceğim gözüküyor” dedi.

2018’DE YAPILACAK YATIRIMLARI ANLATTI

2018 yılında Kapaklı’da birçok yatırımın hayata geçeceğini de belirten Başkan Mandalı, şu ifadeleri kullandı; “Bin kişilik Kapalı spor salonu start aldı. 5 milyonluk Kapalı Pazar yerinin de ihalesi yapıldı ve çalışmalar devam ediyor. 150 esnafımıza kapalı pazarda istihdam sağlayacağız. 3 milyonluk Pınarça Mahallesi sınırları içersinde çok amaçlı spor kompleksinin ihalesi başladı. Ayrıca 2018 yılında ilçe merkezinde yollarla ilgili 15 milyonluk asfalt çalışması yatırımı olacak. TESKİ’nin de 22 milyonluk yatırımı var. Bu yıl Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Bakım evini Kapaklı’ya kazandıracak. Cumhuriyet Mahallesinde 30 dekarlık alanda büyük bir parka başlandı. İsmetpaşa ve Bahçelievler mahallesi arasında bulunan üst geçidin ihalesi de bitti. Vahit İnce üst geçidinin 150 metre altında bu üst geçidi hayata geçireceğiz. Büyükşehir Belediyesi Defacto’nun üstünde 30 dekarlık alanda kapalı yüzme havuzunun startını verecek. Hürriyet ve Çeken Caddesini Büyükşehir Belediyemiz prestij cadde yapacak. Kazak gölünde 80 dönümlük alana hastane yapılacak. Kapaklı’da 2018 yılında dere ıslah çalışması gerçekleştirilecek. Kapaklı’da mahallelerde halı sahaları kazandıracağız”

Başkan Mandalı’nın konuşmalarının ardından kahvaltıya geçildi. Masada gazetecilerle sohbet eden Mandalı, yemekten sonra basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.