Kömürköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kahvaltı programı düzenledi.

“KADINLARA GEREKEN FIRSATLAR VERİLMEDİ”

Kahvaltı programında bir konuşma yapan Dernek Başkanı Seyfi Özgerçek konuşmasında, 8 Mart’ın tüm dünyada kadınların eşitlik özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdikleri çok özel bir gün olduğunu belirtirken, .”Yılın sadece bir günü kadınları hatırlamak onların aile ve toplum üzerindeki değerlerini ön plana çıkarmakla onların hak ettiği kazanımlar ödenmiş olmaz. Eşitlikten söz ederken bunu uygulamalarda göremiyoruz. Örneğin siyaset idare ve toplumun diğer alanlarında kadınlara gereken fırsatlar verilmemiştir.

“KADINLARA HER ZAMAN İHTİYAÇ VAR”

Kadın haklarını insan haklarından ayrı tutmak mümkün değildir. Kadın hakları ile savunulan kadınların ayrıcalıklı haklara sahip olması değil, sadece insan oldukları için her yerde ve herkes için geçerli haklara sahip olmasıdır. Kadınların eğitim sağlık siyaset ve toplumun her alanında özgür ve aktif olarak görev almalarına fırsat verilmelidir. Daha uygar ve sağlıklı bir toplum için kadınlara her zaman ihtiyaç vardır. Kadınlara verilmiş bu güzel güne saygı duymalı ve onları sadece bir günle değil; her zaman hatırlamalıyız. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

OPTİMED’E TEŞEKKÜR ETTİ

Özgerçek, Kadın sağlığı ve güvenliği hakkında bilgilendirme de yapılan kahvaltı etkinliğine katkılarından dolayı, Özel Çerkezköy Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep ÇALIŞKAN ve ekibine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.