Kapaklı’da yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdırlı iş adamları düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

Kapaklı’nın tanınmış iş adamlarından Murat Türüt, Hacı Aras, Mahir Aras, Bülent Çiftçi,  Ercan Üçkan, Metin Kanat, İsmet Şimşek, Reşat Ünlü, Namık Öztürk ve Kemal Aldemir tarafından organize edilen “Kars, Ardahan ve Iğdırlı iş adamları kahvaltıda buluşuyor” adlı kahvaltı programı Çağlayan Palace Düğün Salonu’nda düzenlendi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Düzenlenen kahvaltı programına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Özel Çerkezköy Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan, Kapaklı Devlet Hastanesi Müdürü Fatih Can Mert ve Müdür Yardımcısı Cihan Tekin, 26. Dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Ömer Karadeniz ve çok sayıda iş adamı katıldı.

“MEDENİ BİR TOPLUM İNŞA ETTİ”

Programda konuşan 26. Dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Ömer Karadeniz,  Kutlu Doğum Haftası içerisinde bulunduğumuzu hatırlatarak başladığı konuşmasında, “Bugün burada Peygamber efendimizi anmadan geçmek vefasızlık olur. Irkçılığı yasaklayan ve tüm insanların bir tarağın dişleri gibi eşit olduğunu, üstünlüğün ancak takvayla olacağını ilan eden oydu. O, alemlere rahmet olarak gönderildi. O, rahmet peygamberiydi. O, şevkat ve sadakatin zirvesiydi. Değil insanları aldatmak, boş yem çanağı ile yabani atı yakalamak isteyen bir sahabeyi bu hareketinden men etmişti. O cahil bir toplumu zulmetten aydınlığa çıkardı. O, birbirleriyle kan davalı olan, kız çocuklarını diri diri gömen, kadınlarından utanan bedevi bir toplumdan, medeni bir toplum inşa etti. Dünya iyilik ve güzellik adına neye sahipse ona borçludur.” İfadelerini kullandı.

“EN BATILI ŞEHİRDİR KARS”

Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına devam eden Karadeniz, “Kars, Doğu ile Batı arasında yer alan Doğunun en Batısıdır. Anadolu’ya açılan ilk kapıdır. Anadolu’nun manevi Fatihi Hasan El-Harakani’nin memleketidir Kars. Tekirdağlı Şair Namık Kemal’in şiirlerine ilham veren şehirdir Kars. Nobel Edebiyat Ödüllü Yazarımız Orhan Pamuk’un ‘Kar’ adlı eserine konu olan ilimizdir Kars. Cemal Süreyya, Reha Erdem, Murat Saraçoğlu gibi nice şair ve yazarımıza ilham olan şehirdir Kars.

Kars tarih boyunca birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmış, Selçuklu ve Osmanlı döneminde önemli bir kültür merkezi olmuştur. Farklı etnik yapıları ve mezhepleri içinde barındıran ve bir arada hoşgörü içinde yaşatmayı başaran ender illerimizden biridir Kars. Bu yönüyle doğudaki en Batılı şehirdir Kars.

“VAHDETİ YAKALAMIŞ BİR MİLLETİZ”

Bu şehirde Türkü, Kürdü, Yerlisi, Terekemesi, Azerisi, Sünnisi ve Alevisi içiçe yaşamış ve yaşamaktadır. Kars bir hoşgörü ve gönül şehridir. Bütün bunlara rağmen maalesef bazen bölge insanımıza karşı haksız itham ve önyargılar rastlamaktayız. Doğrusu buna gönlümüz razı değildir. Hiçbirimiz bunu hak etmiyoruz. “Vurana elsiz, Sövene dilsiz,  Gönül koyana gönülsüz gerek” diyerek yolumuza devam ediyoruz. Bizler için memleket Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a kadardır. Her birimiz farklı bir yerde doğmuş olabiliriz. Ancak bugün Kapaklı ve Tekirdağ’da yaşıyoruz. Bizler kesretin içinde vahdeti yakalamış bir milletiz. Yörelerimiz ve törelerimiz farklı olabilir ancak bir vücudun azaları gibiyiz. Ben şahsen her bir ilimizi vücudun bir azası gibi görüyorum. Kimisi dil, kimisi dudak, kimisi el, kimisi ayak, kimisi baş, kimisi kol bütün bunlar bir araya gelince Büyük Türkiye oluyor. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bit olalım, beraber olalım. İri olalım, diri olalım hep beraber Kapaklı olalım. Hep beraber Tekirdağ olalım, Hep Beraber Türkiye olalım. Allah yar ve yardımcınız olsun.” Diye konuştu.

DERNEKLEŞMELERİNİ TAVSİYE ETTİ

Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’de Kars, Ardahan ve Iğdırlıların Kapaklı’da yoğun bir nüfusa sahip olduğunu belirterek, dernekleşerek faaliyetlerini dernek çatısı altında düzenlemelerini istedi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.