21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kahvaltı programı düzenleyen 26. Dönem Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Ömer Karadeniz, yerel basının temsilcileriyle kahvaltıda buluştu.

24 Ekim 2017 Salı günü saat 09:00'da Barış Pastanesi'nde gerçekleşen programda basın mensupları ile bir araya gelen 26. Dönem Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Ömer Karadeniz, tüm gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutladı.

''BASIN DEMOKRATİK ÜLKELERDE OLMASI GEREKEN BİR KURUM''

26. Dönem Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Ömer Karadeniz, konuşmasında basının desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Basının demokrasiyle yönetilen ülkelerin olmazsa olmazı olduğunu da belirten Karadeniz, ''Basının gücüne inanan, basına saygı duyan, yerel basının desteklenmesinin gerektiğine inanan birisiyim. 10 senedir bu bölgedeyim, bugüne kadar basın mensubu arkadaşlarla güzel ilişkiler içinde oldum, elimden geldiği kadar destekledim. Ama asla onların yazdıklarına karışmadım, ne lehimizde ne aleyhimizde. Yazdıklarında onlara düşmanca bir tavır içinde olmadık. Hiçbir zaman yönlendirici de olmadık, yani 'Bizim hakkımızda şöyle haber yapın, şunu da yapın' demedik. Basın, demokrasiyle idare edilen ülkelerde olması gereken bir kurum. Basın olmasa mazlumun mağdurun sesini kim duyuracak? Bana göre esas olarak basının görevi budur. Bu yüzden her zaman yerel basının desteklenmesi gerektiğine inandık. Yerel basının tabi ki kendince sıkıntıları var. İşi devam ettirme noktasında desteklenmesi gerek. Dünya Gazeteciler Gününüzü kutluyorum, hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum.'' dedi.

Karadeniz, kahvaltının ardından basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirerek programı noktaladı.

Haber: Furkan BOLAT