30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sonrası Kaymakamlık makamında siyasi parti temsilcileri ve protokol üyelerinin oturup Gazilerimizin ise ayakta bekletilmesine Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanvekili Ferhat Doğan’dan tepki geldi.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Kaymakamlık makamında kutlamalar kabul edildi. Bu esnada makam dairesinde bulunan gazilerin ayakta bekletilmesi fakat siyasi parti temsilcilerinin ve protokol üyelerinin koltukta oturmasına Kapaklı Ülkü Ocakları’ndan tepki geldi. Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanvekili Ferhat Doğan bu durum hakkında ‘’Bu vatan ki Gaziler ve Şehitler sayesinde ayakta, sıcak koltuğa oturanlar tarafından değil.’’ dedi.

‘’GAZİLERİ AYAKTA BIRAKAN MİLLİ OLMAYAN BİR ŞUUR!’’

Doğan, bu durumu sosyal medya hesabında sert bir dille eleştirdi. Doğan, ‘’ Şehitleri ve Gazileri anmak mı? Gazileri ayakta bırakan milli olmayan bir şuur, Gazilerimiz baş tacımızdır. Zafer Bayramı’nı Şehit ve Gazilerimize borçluyuz, Koltuk işgal eden siyasilere değil. Gazilik ve Şehitlik makamı kutsaldır. Şu sesleniş kulaklarınızda çınlasın "Ya Gazi Ol Ya Şehit" maddiyatın, maneviyatın önüne geçtiğinin göstergesi olarak tescillenmiş bir kare. Bu vatan ki Gaziler ve Şehitler sayesinde ayakta, sıcak koltuğa oturanlar tarafından değil. Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir. Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür. Şehit ve Gazi, toprağı vatan; insanı ulus yapan değerlerdir. Gaziler destansı tarihimizin yaşayan abideleridir.’’ sözlerini kaydederek olaya tepkisini belirtti.