Perşembe günü Tekirdağ Valiliği’nden bir mail aldık. Mailde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın 3 Şubat 2018 Cumartesi günü İlimizi ziyaret edeceği, programı takip etmek isteyen basın mensuplarının akredite olmak için bilgilerini göndermeleri isteniyordu.

Bizlerde diğer programlarda olduğu gibi mail yoluyla bilgilerimizi gönderdik. Akredite onayı için beklemeye başladık. Akredite Cumartesi günü yapılacak kongre ile ilgili olduğu için açıkçası bugüne kadar vermiş olduğumuz mücadeleden dolayı akredite onayının çıkacağına ihtimal vermiyorduk. Beklediğimiz gibi de oldu.

Cuma günü saat 18:00 sularında telefonum çaldı, arayan Tekirdağ Valiliği personeli idi. Salonda yeterli yer olmadığı için akredite onayının çıkmadığı söylendi. Kongreye günlük gazeteler ve merkez ilçedeki gazetelerin alınacağı ifade edildi.


Kısa bir araştırma sonucu bu kararı veren isme ulaştık. Kararı veren isim Başbakanlık Basın Müşaviri Ramazan Cin’di. Cin’e telefon ile ulaşarak neden akredite olamadığımızı sorduk. Cevabı ‘Başvuru çok, Salonda yer olmadığından ilçelerde yayın yapan haftalık gazetelere akredite vermedik. Günlük gazeteler ve merkez ilçelerde yayın yapan haftalık gazeteler akredite onayı aldı” oldu. Kendisine Tekirdağ basınında FETÖ ile mücadele eden 3-4 kişiden biri olduğumu ve Kapaklı ilçesini temsilen kongreye katılmak istediğimi ilettim. Cin ısrarla böyle bir şeyin mümkün olmadığını dile getirdi.


Cin’in bu ısrarcı tavrı beni bir hayli rahatsız etti. Araştırmalarım esnasında Cin’in Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun onayı ile Başbakanlık Basın Müşaviri olduğunu, geçmişte İHA muhabirliği ve Kanal 24'te uzun yıllar polis-adliye muhabirliği yaptığını öğrendim. Cin’in özellikle Balyoz, Ergenekon ve Şike davalarında yaptığı canlı yayınlarla ön plana çıktığını gördüm.


Cin’le ilgili araştırmalarımız devam ederken, Cin’in eşi İHA çalışanı Çiğdem Kumaş Cin’in gezi olaylarına vermiş olduğu destek mesajları ile karşılaştık.

Çiğdem Kumaş Cin,  2013 yılında meydana gelen Gezi Olaylarına Twitter hesabından yayınladığı ‘Gezi Parkı, inatla bir yere varılamayacağının en açık ifadesidir... #direngeziparkı ‘

‘Halkalı'da sürücüler kornalarıyla Gezi Parkı eylemine destek veriyor...’ mesajlarıyla destek veriyordu.


Başbakan’ın kadrosunda görev alan bir ismin eşinin gezi olaylarına destek veren bir isim olması bizi oldukça şaşırttı. Bu nedenle Çiğdem Kumaş Cin’in halen İHA’da görev yapıp yapmadığını teyit etmek için İHA İstanbul Bölge Müdürü Oğuzhan Güven’i aradık. Güven, Cin’in İHA’da çalıştığını teyit ederken, kendisine personelinin geziye destek mesajları veren bir isim olduğunu söylediğimizde beklenmedik bir tepkiyle karşılaştık. Bizleri Tekirdağ Emniyetine bildirmekle tehdit eden Güven, Twitter hesabının sahte hesap olabileceğini söyledi. Fakat unuttuğu bir şey vardı, Çiğdem Kumaş Cin’in kullandığı Twitter hesabında hem eşi Ramazan Cin hem de İHA İstanbul Bölge Müdürü Oğuzhan Güven’in Retweetleri yer alıyordu.

Sözlerimin başında söylediğim gibi bu kongrede bazı engellerle karşılaşacağımızı biliyorduk ve öylede oldu. Ne kadar engellemeye çalışsalar da bugüne kadar vermiş olduğumuz mücadele bugünden sonrada artarak devam edecek. Önümüze çıkan engeller bizi sindiremediği gibi tam aksine hedefe daha hızlı götürecek. Buradan bizi engellemeye çalışanlara bir kez daha Üstad Sezai Karakoç'un dizesi sesleniyorum.

“Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır”