Eğitim bir toplumun geleceğinin, en önemli unsurlarındandır. Eğitim bir ülkenin bilgi ordusudur. Ülkemiz son yirmi yıldır eğitim alanında ciddi bina ve altyapı yatırımı yaparken, eğitimin kalitesini maalesef düşürmüşdür.

Kapaklı’da yeni gelişen, ilçe olmaya çalışan bir yerleşim yeri olarak, eğitim konusunda maalesef geri kalmış durumda. Kapaklı’da nedense velilerle konuştuğumuz zaman, şu okul çok iyi, bu okul çok iyi, gibi sözleri duyamıyoruz. Özellikle ilkokulda sürekli 4 yıl 1 yıl değil dönem dönem değişen öğretmenler eğitimin kalitesini iyice düşürüyor. Komşumuzun çocuğu 2.5 yıl 5 dönemde 5 öğretmen değiştirdi. Sonunda Kapaklı’dan çocuğunu alıp 3. Sınıfın 2 döneminde Çerkezköy’de ilkokula yazdırdı. Şimdilerde iyi ki de çocuğumu Kapaklı’dan almışım, Çerkezköy’e yazdırmışım diyor. Eğitim kalitesinin Çerkezköy’de belli okullarda çok yüksek olduğunu öğretmenlerin, hatta okul müdürünün kendileriyle bire bir ilgilendiğini söylüyor.

Yine bir komşumuzun kızı, bu yıl hala okuma yazmayı öğrenemedi özel öğretmen tutup okuma yazmayı öğrenmesini istiyorlar. Çaresizlik almış başını gidiyor. Kapaklı’da eğitim konusunda sorumlu yöneticiler şu kadar derslik yaptık, bu kadar derslik bina yaptık diye mütaahhitler gibi övünmeleriyle günü geçirirken, veliler çaresizliğin acısını yaşıyorlar. http://kapakli.meb.gov.tr/ adresine bir göz atayım dedim, bilim, sanat, kültür, ve tarihle ilgili maalesef bir habere rastlayamadım. Geçen sene bir arkadaşımın çocuğunu Çerkezköy Atatürk ilkokuluna almaya gittiğimde, bilim teknik dergisinin tanıtımları, resimler, dünyaya sözleriyle buluşlarıyla iz bırakmış değerli insanların resimleri sözleri asılı olduğunu görmüştüm. Aslan yattığı yerden bellidir derler. Kapaklı’da eğitim seviyesini ölçmek için http://kapakli.meb.gov.tr/ adresine bakmak yeterli gibi görünüyor.

  1. Kapaklı İlçe milli eğitim devlet okulları arasında seviye tespit sınavı yapmış mıdır?
  2. Kapaklı İlçe milli eğitim veli memnuniyet anketi yapmış mıdır?
  3. Kapaklı İlçe milli eğitim öğrenci memnuniyet anketi yapmış mıdır?
  4. Kapaklı İlçe milli eğitim veliler öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı iyileştirme anketleri düzenliyorlar mı?

Eğitim konusu çok önemli bir konu günümüzün öğrencileri bundan 30 sene sonrasının dünyasında ileride yada geride olacaklar. Bugün Kapaklı’da gerileşen bir eğitim Kapaklı’yı ülkemiz genelinde gerileyen eğitim ülkemizi geriye götürecektir. Yapılan derslikler ihtiyaçtır yapılmalıdır. Eğitimin kalitesi olmazsa olmaz mecburi olarak arttırılmalıdır. Köylerde kötü koşullarda yetişen çocuklar da Türkiye birincisi olabiliyor. Öğrencilerin velilerin ve öğretmenlerin sorunlarını tespit edip, çözümünde katkısı olacak yöneticilerin eğitim sektöründe artmasını diliyorum.