CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Zeliha Firidin, düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP Kadın Kolları Başkanı Zeliha Firidin, 2 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 11:00’da CHP Kapaklı İlçe Teşkilat Binası’nda basın toplantısı gerçekleştirdi. TBMM'de yapılan 18 Mart Çanakkale Anma törenlerinde, kadın tiyatro sanatçıların sahneye çıkarılmamasını kınayan Firidin, sorumluları istifaya çağırdı. 

‘’KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ ADINA KABUL EDİLEMEZ’’

Kadın oyuncuların sahneye çıkarılmamasını sert bir dille eleştiren CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Zeliha Firidin, ‘’Kadına, laikliğe, özgürlüğe düşman bu zihniyeti kabul etmiyoruz. Sorumlular derhal istifa etsin. TBMM’de 18 Mart Çanakkale Anma Programı için hazırlanan tiyatro gösterisinde rolleri olan kadın oyuncuların sahneye çıkması Meclis Başkanlığı tarafından engellendi. Günler öncesinden gece yarılarına kadar prova yapan kadınlar, gösteriye bir saat kala sahneye alınmadı. Atatürk’ün resimlerinin bile istenmediği oyunun süresi 12 dakikadan 4 dakikaya düştü. Erkek oyuncular sahnede oyunu sergilerken, kadın oyuncular konukların arkasındaki merdivende bekletildi. 29 Mart günü gerçekleşen bu olay, kadın erkek eşitliği, kadın hakları ve laiklik adına kabul edilemez. Kadın oyunculara yönelik bu uygulama anayasaya aykırıdır.’’ dedi.

‘’AFİFE JALE’NİN TORUNLARIYIZ’’

Olayı protesto eden Firidin, ‘’Kadın ve erkeği bir arada görmek istemeyen zihniyet bilsin ki, biz sahnenin tozunu birbirine katan Afife Jale’nin torunlarıyız, sahneye bir kere çıktık bir daha inmeyiz. Biz kadınlar Atatürk’ün kurucusu olduğu kadınların seçme ve seçilme hakkı aldığı Millet Meclisi’nde uygulanan çağdışı bu kararı protesto ediyoruz, sorumlular derhal hesap versin. Kadınlar özgürdür, eşittir ve her zaman ne isterlerse onu yaşamın her alanında; sahnede, sokakta, siyasette, bilimsel çalışmalarda her yerde varız ve var olmaya devam edeceğiz. Ortaçağ sizin olsun, biz sahne ışıklarını seviyoruz. Biz kadınlar inmeyeceğimiz sahneden laiklik ve kadın düşmanlığı yapan yetkilileri istifaya çağırıyoruz. Yasaklar mücadelemizi durduramaz, yaşasın kadınlar!’’ diyerek konuşmasını noktaladı.