Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu, yıl sonu etkinlikleri kapsamında Atatürk Köşesi, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Köşesi ve kütüphane açılışını gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu, 7 Mayıs 2018 Pazartesi günü saat 10:30’da düzenlenen etkinliklerle Atatürk Köşesi, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Köşesi ve kütüphane açılışı düzenledi. Yılsonu gösterilerinin de izleyenlerin beğenisine sunulduğu etkinliklere Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkan Vekili İslam Özçiftçi, Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Akın Yılmaz, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ve çok sayıda veli katılım gösterdi.

KÜTÜPHANE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Okul tarafından düzenlenen etkinlik programının ilki, okul kütüphanesinin açılış töreni oldu. Kütüphanenin kurdelesini kesen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ve beraberindekiler, okul kütüphanesini gezerek öğrenciler ile muhabbet etti. Çocuklarla birlikte satranç oynayan Kaymakam Yüzer, ardından bir çocuk kitabı alarak çocuklarla birlikte okudu. 

OKULA ÇOK YAKIŞAN 2 NADİDE KÖŞE

Kütüphane açılışının ardından okulun giriş katında bulunan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma köşesi ile Atatürk Köşesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Okul aile birliğinin destekleriyle yaptırılan köşeler, Kaymakam Yüzer ve protokol üyelerinden büyük beğeni topladı. 

‘’BİR YILIN SONUNA GELDİK’’

Açılışların ardından okulun konferans salonunda yıl sonu gösterileri düzenlendi. Gösterilerden önce günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Müdürü Murat Bektaş, ‘’Zaman bir su misali akıp geçiyor. Bakın ne çabuk geçiyor ki bir yılın sonuna geldik. Bizler öğrencilerimize bu yıl içerisinde anne – baba olmaya, hayatta işe yarayacak başarılar kazandırmaya çalıştık, çalışıyoruz. Öğrencilerimize bir aile şefkati ile yaklaşan, onları bilgilendiren, öğreten ve eğiten öğretmenlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı’na başlarken, okulumuzun yeni yapılmış olmasından dolayı birçok eksiklik bulunuyordu. Sizlerin de bildiği gibi okulumuzun bahçesinde dikili bir fidanımız yoktu. Okulumuzun bahçesine 170 adet fidan diken Biyotek firmasına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca 154 metrekarelik kütüphanemizi de onların destekleri ile yaptık.’’ Dedi.

‘’EL İKİ SÖYLERSE SEN BİRİN SÖYLE’’

Okul yönetimi olarak yapılan projelerden de bahseden Betaş, ‘’Okulumuzda yaptığımız çok sayıda projeyi başarılı bir şekilde sonlandırdık. Bunlardan ‘Misafir Öğretmenim’ projesinde öğrencilerimizin velilerini evlerinde ziyaret ettik, öğretmen ve öğrencilerimizin destekleri ile okulumuzun bahçesine 40 veya daha ender çeşitli meyve fidanını diktik, ilçe okullarımızın ve öğretmenlerimizin destekleriyle okulumuza 5.880 civarı kitap kazandırdık, sessiz okuma seansları düzenleyerek 1.240 öğrencimizin okuma alışkanlığı kazanmasını sağladık. Yani kısacası; ‘Mecliste ârif ol kelâmı dinle, el iki söylerse sen birin söyle. Elinden geldikçe sen eylik eyle, hatıra dokunup yıkıcı olma‘ dedik.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.

MİNİKLERİN GÖSTERİLERİ ÇOK BEĞENİLDİ

Okul Müdürü Bektaş’ın konuşmalarının ardından, okul yönetimi tarafından hazırlanan slayt gösterisi izletildi ve okula yardımda bulunan hayırseverlere plaket takdim edildi. Hayırseverlerin plaketlerini Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer takdim ederken, plaket töreninin ardından sahne miniklere verildi. Miniklerin Folklor Gösterisi ve Geri Dönüşüm Defilesi gibi sahne gösterileri yaptığı etkinlikte, öğretmenler tarafından da halk türküleri seslendirildi. İzleyenler tarafından çok beğenilen yıl sonu gösterileri, alkış yağmuruna tutuldu.