Kapaklı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine getirilen Ferya Arslan Çolak, görevine başladı.

Kısa süre önce Malkara İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine getirilen Pasin Akbulut’un yerine, Ferya Arslan Çolak atandı. 2015 yılı Temmuz ayından beri Kapaklı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde çeşitli görevler alan Ferya Arslan Çolak, 14 Ağustos itibari ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü olarak göreve başladı.

FERYA ARSLAN ÇOLAK KİMDİR?

1972 yılında Gümüşhane’de doğan Ferya Arslan Çolak, ilk ve orta öğrenimini Ordu’nun Ünye ilçesinde tamamladı. Evli ve 2 çocuk annesi olan Çolak, 1994 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu. Çolak, 2006 yılında Trakya Üniversitesi’nde Gıda Mühendisliği dalında yüksek lisans yaptı. Daha önceden Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ​ Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çerkezköy Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve son olarak Temmuz 2015’ten beri de Kapaklı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nde görev yapmakta olup, 14 Ağustos 2018’den itibaren de Tarım ve Orman İlçe Müdürü olarak göreve getirildi.

Çolak, bugüne kadar ​ISO 17020-Çeşitli Tipteki Denetim Kuruluşlarının Çalıştırılmaları için Genel Kriterler Eğitimi, ​ISO 9001-2000 Eğitimi, ​HACCP Temel Prensipleri ,Mevzuat ve Tetkik Eğitimi, ​Gıda Denetçiliği Eğitimi, 2023 Çerkezköy Kent Vizyonu Projesinde görev alarak proje yayımlamıştır.