Kaldırım kenarlarına düzensiz park yapan sorumsuz sürücüler ve kaldırım işgali yapan esnaflar, engelli vatandaşları mağdur ediyor. Durumu sosyal medya hesabında paylaşan bir engelli vatandaş ise, ‘’Sizce Kapaklı Engelsiz mi?’’ diyerek duruma sitem etti.

Engelli vatandaşların sokaklarda rahatça dolaşabilmesi için yapılan engelli kaldırımları ve sarı noktalar, sorumsuz araç sahipleri ve esnaflar tarafından işgal ediliyor. Sık sık dile getirildiği halde esnaf ve yetkililer tarafından önlem alınmayan konuyu, sosyal medya hesabında paylaşan bir engelli vatandaş, ‘’Bazı insan görünümlü şahıslar sayesinde engelleniyoruz. Sizce Kapaklı Engelsiz mi?’’ ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.

‘’ENGELLER ÇIKMASIN İSTİYORUZ’’

Kapaklı’da yaşayan Muhammed Uygur isimli engelli bir vatandaş, 6 Kasım Salı günü öğle saatlerinde  Cumhuriyet Mahallesi Zengin Caddesi üzerinde ilerlerken sorumsuz bir sürücünün engellilerin geçmesi için yapılmış kaldırıma park ettiğini gördü. Duruma tepki gösteren Uygur, telefonuna sarılarak durumu fotoğrafladı ve sosyal medya hesabında şu notu düştü; ‘’ Sizce Kapaklı engelsiz mi? Tabii ki de hayır! Her seferde yazmaktan sıkıldım, şikayet etmekten sıkıldım. Engellinin halinden niye anlamıyorlar?  Anlamış değilim. Çok şey istemiyoruz. En doğal hakkımız olan gezmeyi istiyoruz, engeller çıkmasın istiyoruz, çok mu zor? Ama bazı insan görünümlü şahıslar sayesinde engelleniyoruz. Buna en kısa zamanda çare bulunmasını istiyorum. Her alanda engellerle karşılaşıyoruz ve bu sadece engellerden bitanesi.’’