Kapaklı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, düzenlediği iftar programında üyelerini ağırladı.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’ in yaptığı Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, üyeleri için iftar programı düzenledi. 4 Mayıs 2018 Pazartesi günü Hawthorn Suites By Whyndam Otel’de düzenlenen iftar programına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kurum Müdürleri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Gazilerimiz, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ve çok sayıda iş adamı katılım gösterdi.

ÖĞÜT’ÜN SESİNDEN İLAHİ DİNLENDİ

Türkiye Petrolleri Türk Sanat Müziği Korosu ve Ankara Karamanlılar Derneği Türk Sanat Müziği Korosu’nda türlü şarkılar seslendiren Alparslan Öğüt de geceye katılan isimler arasında oldu. İftar öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti okuyan Öğüt, yemek sonrasında ilahiler seslendirerek dinleyenleri mest etti. 

‘’UNUTMAYIN Kİ BİZLER EV SAHİBİYİZ’’

Öğüt’ün performansının ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer konuşma yaptı. Kaymakam Yüzer, ‘’İlçemizin hemen yanı başında sanayi gibi çok büyük bir nimet var. Ben Anadolu’nun çok küçük ilçelerinde görev yapmış bir kaymakamım. O ilçelerde iken ‘Keşke benim ilçemde de 50 kişi bile olsa çalıştıran küçük bir atölye olsa’ diye çok dua ettim. Dualarımız kabul olmuş ki Allah’tan Kapaklı’ya geldik. Fakat bu sanayinin olması, bizim bu tesislerden yeteri kadar faydalandığımızı göstermiyor. Önce Kapaklı’nın bürokratlarına, siyasetçilerine, iş adamlarına seslenmek istiyorum. Gerek Çerkezköy OSB’de olsun, gerek Kapaklı OSB’de olsun sanayi tesislerini muhakkak ziyaret ediniz. Randevunuzu alın, gidin. Şirketin patronu olsun, genel müdürü olsun, koordinatörü olsun; onlarla tanışın, bir çaylarını için. Çünkü bizim sanayici ile güçlü ilişkiler kurmaya ihtiyacımız var.’’ dedi.

‘’İŞÇİLERİN TENEFFÜS ETTİĞİ HAVAYI SİZ DE TENEFFÜS EDİN’’

Konuşmasında sanayicilere de seslenen Kaymakam Yüzer, ‘’Sanayici dostlarımızdan da şunu rica ediyorum; ‘Sadece fabrikam Kapaklı’da, benim Kapaklı ile hiçbir bağım yok’ diye düşünmeyin lütfen. Belki işçilerinizin çok büyük bir kısmı burada oturuyor, fabrikanız burada çalışıyor, aslında ekmeğinizi burada kazanıyorsunuz. Evet siz İstanbul’da oturuyor olabilirsiniz, ama gelin arada bir Kapaklı’yı ziyaret edin. Bir esnafımızın çayını için, bir bürokratımızı ziyaret edin, Kapaklı’nın çarşısını bir gezin, oradaki işçilerinizin teneffüs ettiği havayı siz de teneffüs edin. Yoksa işçilerinizi anlayamazsınız, doğru diyalog kuramazsınız. Aslında benim bu söylemek istediğimi şairlerin evliyası binlerce yıl önce söylemiş; ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. Bu dünya kimseye kalmaz.’ Demiş. Ben bu duygu ve düşüncelerle Ramazan bayramınız şimdiden kutlu olsun diyorum, geldiğiniz için teşekkür ediyorum.’’ dedi.