Kapaklı Belediyesi, okula başlama yaşına gelen 66-72 aylık çocuklara yönelik okul olgunluğu testi gerçekleştirecek. Testte çocukların bilişsel yetenekleri, algılama becerileri ve öğrendiklerini uygulama yetileri değerlendirilecek.

“6 ALT TESTLE OKULA BAŞLAYACAK ÇOCUKLARIN YETERLİLİKLERİ DEĞERLENDİRİLECEK”

Çalışma, Kapaklı Belediyesi Psikoloğu Ceren Sayın tarafından yapılacak. Testlerde okula yeni başlayacak olan çocuklara 6 alt test uygulanacak. 100 maddeden oluşan test, görsel algı, sayı bilgisi, kelime bilgisi, cümle kavrama, benzerlikleri tanıma gibi alt başlıklarda yapılacak. Çalışma, teste katılan her çocuk için bire bir olarak uygulanacak. Testlerle çocukların bilişsel becerileri, matematik gibi soyut kavramları zihninde canlandırabilme anlamına gelen çoklu zekâları, algılama yetileri gibi özellikler değerlendirilecek.

“TESTLER 13-17 AĞUSTOS TARİHLERİNDE UYGULANACAK”

Psikolog Sayın tarafından 13-17 Ağustos tarihleri arasında ilkokula başlayacak çocuklara uygulanacak testler de, çocukların verilen yönergeleri anlama ve takip edebilme, uygulama becerilerinin seviyesi ölçülecek. Çocukların birinci sınıfta karşılaşacakları yönergeleri anlamaya hazırlıklı olmalarını sağlayacak özellikleri ve başarı düzeyleri ortaya çıkarılmaya çalışılacak.

“OKUL OLGUNLUK SEVİYESİ SON DERECE ÖNEMLİDİR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Psikolog Sayın; ‘’Okula başlamak, hem çocuk hem de aile için  büyük bir yenilik, önemli bir değişimdir. Bu önemli başlangıç çocukların gelecekteki başarısına giden  yolda atılan ilk adımdır. Çocuğun öğrenme ve eğitim süreciyle tanıştığı, ilk deneyimlerini yaşadığı 1.  sınıf onun bütün hayatı boyunca “okul ve eğitim” kavramlarını nasıl algılayacağını belirleyeceği için  okul olgunluk seviyesi son derece önemlidir.” dedi.

“TEST ÇOCUKLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER VERMEKTEDİR”

Psikolog Sayın açıklamasının devamında, “Uygulayacağımız bu test, ‘okuma olgunluğu, sayı olgunluğu ve genel olgunluk” alanlarında bizlere çocukla ilgili önemli bilgiler vermektedir. Okuma olgunluğu, öğrencinin kelime bilgisi, dikkat ve konsantrasyonunu; rakam bilgisi, ritmik sayma, gruplandırma ve muhakeme gücünü; Genel olgunluk ise öğrencinin her iki alandaki genel başarısı arasındaki uyumu değerlendirmektedir.’’ ifadelerine yer verdi.

RANDEVU ALINACAK

Ücretsiz olarak yapılacak testlere katılmak isteyen aileler 444 80 59 dan dahili 205’ten Belediye Psikoloğundan 13-17 Ağustos tarihleri arasında randevu alarak testlerden faydalanabilecek. Testler Kapaklı Belediyesi 9. katta Belediye Psikoloğu Ceren Sayın tarafından yapılacak.