Kapaklı Sanayiciler İlköğretim Okulu velileri, Çerkezköy’de yayın yapan bir gazetenin geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir haberine cevap vermek için okul önünde basın açıklaması düzenledi. 

Yayınlanan haberde kullanılan üslubu ve dili eleştiren veliler, gazete imtiyaz sahibini ve haberden sorumlu kişileri sert bir dille eleştirdi. Konuyu yargıya taşıyacağını da kaydeden veliler, ‘’ Tüm veliler olarak gazete ve yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı belirtiyor, okul müdürümüz Alpay Arı ve yönetim kadromuz başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize bu farklı ve hareketli etkinlik için teşekkür ediyor, her zaman başarılarla anılan okulumuza başarılarının devamını diliyoruz. ‘’ dedi.

‘’ÖĞRETMENİ SUÇLAMAK MODA OLDU’’

Söz konusu haberin öğretmenlik mesleğini zedelediğini vurgulayan veliler, ‘’Bugün burada Kapaklı Sanayiciler İlkokulu velileri olarak her zaman varlıklarıyla övündüğümüz, yüreği vatan sevgisiyle dolu, ülke sevdalısı, birbirinden kıymetli okul idarecilerimize, öğretmenlerimize ve çocuklarımıza sahip çıkmak için buradayız. Öğretmeni suçlamak moda oldu, itibarsızlaştırmak metot oldu. Gazeteciliği çıkarcılıktan öteye gitmemiş sözde yazarlar, öğretmen hakkında ahkam kesiyor. Kimi zaman da öğretmenleri aşağılayan ifadeler kullanmaktan ve hakaret etmekten çekinmiyorlar.  Bu haberde öğrenci ve öğretmenlerimiz yaptıkları hakaretleri tuhaflık ifadesiyle küçümseyen ve yine öğretmen ve çocuklarımıza soytarı diyerek hakaret eden sözde gazeteye ve sözde haber sahiplerine tepkimizi göstermek için burada toplanmış bulunmaktayız. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’SÖZDE GAZETE VE GAZETECİYİ ŞİDDETLE KINIYORUZ’’

‘Zumba’ adı verilen spor etkinliğinin aileler tarafından olumlu karşılandığını belirten vekiler, ‘’Dünya üzerinde kabul görmüş ve ülkemizde de son yıllarda yapılanmaya başlanmış bir spor olarak uygulanan zumba etkinliği okul idaremizin muhteşem fikirleri, öğretmenlerimizin teşviği ve öğrencilerimizin eğlenceli katılımıyla bir çocuk şarkısı eşliğinde kısaca tanıtılmış ve yapılmıştır. Böylece özellikle birinci sınıf çocuklarımızın okula daha kısa sürede alışmalarına ışık tutulmuş hem de çocuklarımız zumbayı tanımış ve hareketli yaşam kapsamında kısa bir spor yapmış oldular. Ayrıca okulumuzun yapmış olduğu bu farklı etkinlik ve çocuklarımız, biz veliler tarafından büyük bir mutlulukla karşılandı. Okulumuz tarafından yapılan, öğrencilerimiz ve biz veliler tarafından da çok beğenilen bu faydalı kısa etkinliği gölgelemeye çalışan, yetinmeyip öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi küçük düşürerek hakaret eden sözde gazeteyi ve gazeteciyi şiddetle kınıyoruz. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm idareci ve öğretmenlerimiz bizler ve çocuklarımız için çok değerlidir. Hiç kimsenin yapılan faydalı bir etkinliğe gölge düşürmesine ve hakaret etmesine izin vermeyiz.’’ dedi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ ELEŞTİRDİLER

Son olarak konuyla ilgili okul müdürü hakkında soruşturma kararı veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’a eleştirilerde bulunan veliler, ‘’Ayrıca öğrencilerimizin okula uyumunu kolaylaştıran ve sağlıklı yaşama fayda sağlayan bu farklı etkinliği faaliyete döken okul müdürümüz Alpay Arı ya tebrik edilmesi ve ödül verilmesi gerekirken, maalesef yine aynı sözde gazeteden Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldığını tüm veliler olarak üzüntüyle öğrendik. Buradan; eğitimci kimliği ile ön plana çıkan ve eğitimde güzel işler yapacağına inandığımız Bakanımız Ziya Selçuk’a seslenmek istiyoruz. Böyle girişimci fikirlerle eğitimi geliştiren idareci ve öğretmenlerimiz lütfen sahip çıkılarak ödüllendirilesin. Birilerinin keyfine göre cezalandırılmasın.’’ Sözlerini kaydetti