İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, özelliştirme kararı alınan Kırklareli İli Babaeski İlçesi'nde bulunan Alpullu Şeker Fabrikası'nı ziyaret edecek.

Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesinin ardından İyi Parti Yönetimi harekete geçti. İyi Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından yayımlanan yazılı basın açıklaması ile vatandaşları Alpullu’ya davet eden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘’ 7 Nisan 2018 tarihi saat 13.00 da cümbür Cemaat Alpullu’dayız.’’ dedi. 

İyi Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

‘’Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, 7 Nisan 2018 tarihi saat 13.00 da Kırklareli İlimiz, Babaeski ilçemiz Alpullu beldesini ziyaret edecektir. Ziyaret kapsamında Alpullu Pancar Üreticileri Birliği ziyaret edilecek ayrıca Alpullu Şeker Fabrikası önünde şeker fabrikalarının satış kararına karşı tüm Trakyalılara hitap edecektir. Bilindiği üzere Genel Başkanımız, 24 Şubat 2018 tarihinde İYİ Parti Hatay İl Başkanlığı açılışında yaptığı konuşmada özelleştirme kapsamındaki 14 şeker fabrikamızın; ABD Dış işleri bakanı Tillerson ile yapılan görüşme sonucunda, ABD baskısı ile satışa konu edildiğini belirtmiştir. Yine Ak Parti hükümetine açıkça ‘’Reza Bey kardeşimiz dosyası karşılığında mı? Bu fabrikaların satışına onay verdiniz?’’ sorusunu sormuştur.

‘’Şeker Fabrikalarını Cargill (ABD) talebi ile satmak hainliktir’’ tespitini yapan Sayın Genel Başkanımız nişasta bazlı mısır şurubundan yapılan şekerin halk sağlığını doğrudan tehdit ettiğini kanser obezlik ve kısırlık gibi sağlık sorunlarına yol açtığını ifade etmiş her konuşmasında 3 çocuk isteyen Ak Parti genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 4 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul İl Kongresinde açıkça uyararak; ‘’Her toplantında 3 çocuk istiyorsun, sen bu fabrikaları özelleştirirsen millet gelecekte 1 çocuk yapamaz hale gelecek . Milletin zürriyetini keseceksin’’ demiştir. 

Yine genel başkanımız İYİ Parti Adana İl kongresinde; ‘’Sonuç 14 şeker fabrikamıza olanlar oldu. Ama biz varız, İYİ Parti var. Alpullu’ya gidildi, Kırşehir’e gidildi, Yozgat’a gidildi. Kongreler tamamlansın 7 Nisan’da cümbür cemaat Alpullu’da olacağız. şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi için elimizden geleni yapacağız.’’ demiştir.

Genel Başkanımız şeker fabrikalarının özelleştirilmesine dur demek için yukarıda ifade ettiğimiz görüşlerini içerir kapsamlı bir bilgilendirme yapmak üzere milletimize hitap edecektir. Programın ayrıntıları daha sonra yapılacak bir basın açıklaması ile saygıdeğer basın mensuplarımız ve halkımız ile paylaşılacaktır. Saygılarımızla.’’