Kapaklı Kent Konseyi üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında açılan sergide yaptıkları rölyef ve resimleri sergiledi.

Kapaklı Kent Konseyi tarafından, Kapaklı Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri’nin son programında, rölyef ve resim sergisi düzenledi. 8 Mart 2018 Perşembe günü saat 15:30’da Corner Park AVM’de düzenlenen sergiye Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Kadın Kolları Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda kadın katılım gösterdi.

‘’200 ÜYEMİZ OLDU’’

Düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir yaptı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapan Özdemir, ‘’Bu özel ve güzel günde hepinizle bir araya geldiğimiz için çok mutluyum. Biz iki yıl önce Kent Konseyi’nin açılışında bir avuç insandık, bugün 200 küsür üyemiz oldu. Bu güzel yolda bizden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımıza, saygı değer eşine ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Biz kurslar yapmaya başladık, etkinlikler yapmaya başladık, Kent Konseyi’ni tüm vatandaşlarımıza açtık. Bu güzel hizmetleri bize sağlayan ve hizmet binamızı bize kazandıran Belediye Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Böyle bir yerimiz olmasaydı bu kursları yapamazdık. Şuan hocalar bizleri arayarak çini, takı kursu yapmak için arıyorlar. Ayrıca biz erkek üyeler de yapmaya başladık. Şuandaki sergimizde de bu üyemizin resmi var. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum, 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününüz kutlu olsun diyorum.’’ Dedi.

‘’KADINLARIMIZ OLMASA BİZ ERKEKLER BİR HİÇİZ’’

Özdemir’in ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı söz aldı. Sergideki kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Mandalı, ‘’Biraz önce de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Recep Güven Parkı’nda etkinlik yaptık. Hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Türkiye’deki 80 milyon nüfusun yarısını kadınlar oluşturuyor ve bu söz hakkının yarı yarıya olduğunu belirtmek isterim. Eğer sizler bu konuda perde arkasında saklı bir şekilde durup kendi gücünüzü göstermezseniz, mağlup edilmiş olursunuz, kendi haklarınızı saklamış olursunuz. İnanın kadınlarımız olmasa biz erkekler bir hiçiz, bu dünyada yokuz. Eğer bu dünyadaki gücümüzü çoğaltmak istiyorsak sizlerin de olması gerekiyor. Emekte, sevgide, saygıda hep beraber olmamız gerekiyor. İşte bunu yapacak ve yaptıracak olan sizlersiniz. 8 Mart Kadınlar Gününüz canı gönülden kutlu olsun.’’ Dedi.

45 ESER SERGİLENDİ

Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşmasından sonra kurdele kesimi tamamlanarak 25 rölyef ve 20 fotoğraftan oluşan sergi katılımcıların zevkine sunuldu. Serginin gezilmesinin ardından Rölyef Kursu Öğretmeni Beyhan ergin, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir’e kendi yaptığı Atatürk portresini hediye etti.