Kapaklı Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıda Kazak Gölü Mesire Alanı, Bülent Ecevit Parkı ve bazı parklarda görevlendirilmek üzere özel güvenlik personeli alınması kararlaştırıldı.

1 aylık sürenin ardından yeniden oturum gerçekleştiren Kapaklı Belediyesi Meclisi, Çarşamba günü saat 14:00’da Kapaklı Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda toplandı. 20 Maddelik gündeme 4 önerge ek yapılan toplantıda, 8 adet belediye hissesinin hissedarına satışı da oy birliği ile onaylandı. 

‘’EKONOMİK BUHRAN SÖZ KONUSU’’

Toplantı öncesi açılış konuşması gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, son dönemlerde piyasalardaki ekonomik durgunluğu ele aldı. Ülkenin ekonomik durumu açısından fiyatlardaki dalgalanmanın bir süre önce bitmesi gerektiğini dile getiren Başkan Mandalı, ‘’Uzun bir aranın ardından Eylül ayının ilk meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz gibi ülkemizde son günlerde ekonomik bir buhran söz konusu. Bu durum asgari ücretli çalışan vatandaşlarımızı da etkiliyor, işvereni de ve bizim gibi idari kadroda bulunan kişileri de. Son günlerde piyasalardaki inişli çıkışlı fiyatların kısa sürede atlatılması gerekiyor.’’ dedi.

‘’DİK VE BİRLİKTE DURMALIYIZ’’

Ekonominin yanı sıra Amerika ve Rusya’nın Ortadoğu hedeflerini de işaret eden Başkan Mandalı,‘’Bildiğiniz üzere Türkiye’nin ekonomik olarak sıkıntılarının yanı sıra stratejik ortakları doğrultusunda da bazı sıkıntılar yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Ortadoğu’daki stratejik ortağımız Rusya, İdlib’i bombaladı. Bugüne kadar bizimle hareket eden ÖSO askerlerinin üzerine bomba yağdırıldı. Yani bizimle hareket etmesi gereken Rusya da Amerikan stratejisini benimsemiş durumda. Kısacası bizi bizden başka sevecek dost ülkelere ihtiyacımız var. Bizim ise birbirimizi Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadele ruhu gibi koruyup kollamamız gerek. Bu nedenle bugünlerde iç politika yapmak yerine, dik ve birlikte durmalıyız.’’ İfadelerini kullandı.

8 BELEDİYE HİSSESİNİN SATIŞI ONAYLANDI

Başkan Mandalı’nın konuşmasının ardından toplantıya geçildi. Gerçekleştirilen toplantıya Bahtiyar Büyükbüce, Ender Dubaz, Erol Özkan, Harun Cihan, Ufuk Bayraktar ve Bülent Çiftçi mazeret dilekçesi göstererek katılmadı. 1 dakikalık Saygı Duruşu'nun ardından toplantıya geçilerek 20 gündem maddesi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Meclisin ilk 8 maddesinde ise; Kapaklı Belediyesi’ne ait Fatih Mahallesi 378 ada 29 parselde bulunan 104,74 metrekarelik hissenin, Cumhuriyet Mahallesi 122 ada 3 parselde bulunan 27 metrekarelik hissenin, Fatih Mahallesi 326 ada 17 parselde bulunan 56,41 metrekarelik hissenin, Bahçelievler Mahallesi 735 ada 16 parselde bulunan 13,80 metrekarelik, Bahçelievler Mahallesi 1262 ada 12 parselde bulunan 11,00 metrekarelik hissesinin ve Bahçelievler Mahallesi 1077 ada 9 parselde bulunan 2,00 metrekarelik hissenin satışı oylandı. Birleştirerek topluca oylamadan geçirilen hisse satışları, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile onaylandı. 

İLGİLİ KOMİSYONLARA SEVK EDİLDİ

Gündemin 9. Maddesinde ise Kapaklı Belediyesi Yazı İşleri tarafından sunulan Liberya Paynesville Belediyesi ile kardeş şehir olunması konulu yazı görüşüldü. İlgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. 10. Gündem maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan Atatürk Mahallesi 2.480 ve 3.008 numaralı parsellere ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği konulu yazı oldu. Bu gündem maddesi de İmar Komisyonu’na sevk edildi. 11. Madde de görüşülen Kapaklı Pazar Yeri yapılmasında kullanılma üzere kredi kullanılması konulu yazı da, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Meclisin 12. ve 13. Gündem maddelerinde İnsan Kaynakları tarafından sunulan Boş ve Dolu Kadro Değişikliği konulu yazılar görüşüldü. İlgili gündem maddeleri oy birliği ile kabul edilirken; 14. Gündem maddesi olan Karaağaç Mahallesi 277 ada 17. Parselde bulunan alanın 46,33 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı konusu da oy birliği ile meclisin onayından geçti. 

2 ALAN SU DEPO YAPILMAK ÜZERE TESKİ’YE TAHSİS EDİLECEK

Meclisin bir diğer gündem konusu ise Karaağaç Mahallesi 660 ada 9. Parselin güneyinde bulunan Park ve Rekreasyon alanın su kuyusu açılmak üzere Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ)’ne sevk edilmesi konusu oldu. Ayrıca 16. Gündem maddesinde de Bahçelievler Mahallesi 1094 ada 15. Parselin güneyinde bulunan alanın İçme Suyu Terfi Merkezi yapılmak üzere ve Atatürk Mahallesi 1732 ada 1 nolu parselin güneyinde bulunan imar planının park alanına su deposu ve terfi merkezi yapılmak üzere yine TESKİ’ye tahsis edilmesi görüşüldü. İki gündem maddesi de İmar ve Plan Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. 

4 BELEDİYE PERSONELİ İTALYA’DA EĞİTİM ALACAK

Gündemin 17. Maddesinde Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan Rüzgar Enerji Santralleri hakkında İtalya’da eğitim almak üzere Belediye personelinin görevlendirilmesi yer aldı. Gündem maddesi, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. 

SPOR KULÜPLERİ ÖDÜLLENDİRİLECEK

Toplantının 18. ve 19. Gündem maddelerinde Spor İşleri Müdürlüğü tarafından Kapaklı Sitespor ve Değirmenci Spor Kulüplerinin ödüllendirilmesi konusu görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 20. Maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan İsmetpaşa Mahallesi 363 ada 1 parsel ile 352 ada 5 ve 6 numaralı parseller arasındaki 7 metrelik yola ilişkin  1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği konulu yazı görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi. 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

Meclisin asıl gündem konularının ardından, ek gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Görüşülen ilk gündem maddesi Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından sunulan Özel Güvenlik Personeli Alımı ile ilgili konu oldu. İlgili maddede Kazak Gölü Mesire Alanı, Bülent Ecevit Parkı ve 5 adet daha park alanına 5’er adet Silahsız Özel Güvenlik Personeli alımı görüşüldü. Görüşülen bu gündem maddesi de oy birliği ile meclisin onayından geçti. Gündem maddesinin ardından diğer gündem maddelerini görüşmek üzere meclisin 7 Eylül Cuma günü saat 17:00’da Kapaklı Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yeniden toplanması kararlaştırıldı.