Yaklaşık iki ay önce şehrin göbeğinde bulunan dokuz dönümlük arsa, Kapaklı Belediyesi tarafından Kapaklı İlçe Müftülüğü’ne tahsis edildi. Arsa tesliminin ardından, Kapaklı İlçe Müftülüğü tarafından yapılması planlanan Ravza Camii’nin projesinin tamamlandığını duyuruldu.

Müftülük tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, ‘’İnşallah çok kısa zaman içerisinde inşaat ruhsatının alınması ile birlikte resmen Camimizin inşaatına başlanacaktır.’’ ifadelerine yer verildi. Ayrıca açıklamada; yapılması planlanan Ravza Camii ve Külliyesi için yardımda bulunmak isteyen vatandaşların camii adına açılan banka hesaplarına yardımlarını iletebilecekleri belirtildi.

İÇİNDE YOK YOK

İnönü Mahallesi 2100 ada ve 1 nolu parselde bulunan 8755 m² büyüklüğündeki arsa üzerine inşaa edilecek olan Ravza Camii ve Külliyesi’nin içinde; Müftülük, Kur'an Kursu, Kütüphane, Konferans Salonları, Yardımcı birimler olacağı ve camiide 5 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği belirtildi.

‘’DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ’’

Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş, proje hakkında yaptığı açıklamasında; ‘’Titizlikle yürüttüğümüz çalışmalar Allah'a hamdolsun ki, sonuçlanarak meyvelerini vermeye başlamıştır. Değerli Halkımızın, Esnafımızın ve İş Adamlarımızın çok büyük maddi desteklerini bekliyor, Ravza Camii ve Külliyesinin yapılış sürecinde halkımızı yanımızda görmek istiyoruz. Yardımlarınızı şimdiden Ravza Camii adına açılan hesaba yatırabilir veya havale edebilirsiniz. Allah kabul eylesin.’’ dedi.