Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, dördüncüsü düzenlenen Halk Günü Toplantısı’nda vatandaşların taleplerini ve şikayetlerini dinledi.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 30 Mart 2018 Cuma günü saat 15:00’da Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu’nda vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve şikayetlerini dinledi. 3 saat süren Halk Günü Toplantısı’nda vatandaşları dinleyen Başkan Mandalı, vatandaşların sorularını tek tek yanıtladı.

Vatandaşların şikayetlerini dinleyen Başkan Mandalı, Bozuk yollar ile ilgili şikayetlerin giderileceğini belirtirken, “İster oy verin, ister vermeyin yolları yapacağız” dedi.

 ‘’ÇOK AMAÇLI SALON YIL SONU İTİBARİYLE FAALİYETE GEÇECEK’’
Halk Günü Toplantısı’nın gündemine dair açılış konuşması gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, vatandaşları yatırımların seyri ile ilgili bilgilendirdi. Pınarça’da yapımına başlanılan Çok Amaçlı Salon projesi hakkında konuşan Başkan Mandalı, ‘’Eskiden bizde 10 tane iş sorumluluğu varsa 10 tanesi de bize bağlıydı. Fakat şuan da 10 tane iş sorumluluğu varsa bunun 7 tanesi Büyükşehir’e, 3 tanesi de ilçe belediyesine bağlı. Bunlardan başlıca olanları kanalizasyon, ana yollar, içme suyu, yağmur suyu, dereler, ulaşım, mezarlıklar, köyler ile olan ortak yollarımızdır. Pınarça’ya yakın zamanda Çok Amaçlı Salon projesi yaptık ve inşallah yıl sonu itibariyle faaliyete geçecek.’’ Sözlerini kullandı.

‘’YENİLENEBİLİR ENERJİDEN YANA OLALIM’’
Başkan Mandalı, Pınarça’da yapılması planlanan Termik Santralden de bahsetti. Enerjiye karşı olmadığını tekrar vurgulayan Başkan Mandalı, ‘’En önemli konulardan birisi de Termik Santral. Sizleri bilinçlendirmek için Zonguldak Çatalağzı’nda bu santralleri yerinde görmeye gittik. Bakın biz enerjiye karşı olmadığımızı defalarca dile getirdik, elektrik tüketiyorsak üretmemiz gerekiyor. Fakat Termik Santralin yapılmasını istemiyoruz. Eğer sizler bu konuda ısrar ediyorsanız Yalıköy ile Kıyıköy arasında vatandaşlarımızın denize girmediği alanlar var gidin Termik Santrali oraya yapın, bizim yaşadığımız yere yapmayın. Eğer bu santraller buraya yapılırsa insanlarımızın %70’i Termik Santralden dolayı kanser vakası ile karşı karşıya kalır. ‘Eğer buradaki bir alana yapmak istiyorsanız gelin rüzgar gülü kurun, güneş enerjisi kurun’ dedik. Yenilenebilir enerjiden yana olalım. Sizlerin de bildiği gibi dünyadaki her ülke bu Termik Santrallerin kapatılmasını zamana yaymış. Bu Termik Santrallerden vazgeçeceğini söylemiş, ‘2025-2030’a kadar hangi hükümet gelirse gelsin bu santrallerden tek bir tane kalmamak kaydıyla termik santrallerden vazgeçiyorum’ demiş. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’İSTER OY VERİN İSTER VERMEYİN YOLLARI YAPACAĞIZ’’
Bozuk olan yollardan da bahseden Mandalı, konuşmasına şu sözlerle devam etti; ‘’Bildiğiniz gibi yollarımızda aşınmalar ve çukurlar oldu. Bu sene kar yağmadı ama yağmur yağışı ve müteahhitlerin binalara kanalizasyon bağlamak için yolları tahrip etmesi sonucu yollarımızda problemler oluştu. İhalesini yaptık ve aşağı yukarı 12 milyon TL’nin üzerinde bir asfalt çalışması yapacağız. Bazı arkadaşlarımız 2019 geldiği için bu asfaltları yaptığımızı söyler ama kesinlikle böyle bir şey yok. Siz ister ekibimize oy verin, ister vermeyin biz bunu oy için yapmayı düşünmüyoruz. Artık bir ihtiyaç hasıl olduğu için yapıyoruz. Biliyorsunuz Çekenler Caddesi, İstiklal Caddesi ve buna benzer yol problemleri bizi üzüyor. Bazı yollarımız zaten aşırı derecede bozulmuş bir şekilde. İnşallah bunu önümüzdeki günlerde asfaltlama çalışmalarına başlayacağız. Büyükşehir ile de görüştük, onlar da kendi alanlarındaki cadde ve sokaklarda 15 milyon TL’lik bir asfalt çalışması yapacaklar. İnşallah önümüzdeki günlerde kalıcı hizmetler görmeye başlayacaksınız.’’

KAPAKLISPOR’U TEBRİK ETTİ
 Sezon bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Kapaklıspor’u da ayrıca tebrik eden Mandalı, şu ifadeleri kullandı; ‘’Bir diğer önemli bir konu da Kapaklıspor. Tarihinde ilk defa, Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nde sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve inşallah 1947 Çorluspor ile Playoff oynayacak. İnşallah önümüzdeki haftalarda oynayacağı karşılaşma sonrası BAL Ligi’ne yükselir diye temenni ediyorum ve bu başarılarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum.‘’

‘’İÇ VE DIŞ TEHDİTLERE KARŞI BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ’’
Kapaklı’da Türkiye’nin her yerinden vatandaşın bulunduğunu belirten Başkan Mandalı, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Burada 81 vilayetten gelen vatandaşlarımız var ve hepsinin sağduyulu bir şekilde birbirine sahip çıkmasını istiyoruz. İç ve dış tehditlerine karşı birlikte hareket etmeliyiz. Vatandaşlarımızın bize yardımcı olması gerekiyor. Biz herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da ulaşamadığımız yerlerde bize yardımcı olmasını talep ediyoruz. Hemşehricilik duygularından ziyade bir ve birlikte yürümeliyiz.’’

‘’TESKİ O VERGİLERİ ALMASA SUÇLU BULUNUR’’
Mandalı’nın konuşmasının ardından vatandaşlar sorunlarını dile getirdi. Su faturalarının fiyatları ile ilgili vatandaşların şikayetlerine cevap veren Başkan Mandalı, ‘’Vatandaşlarımız buradaki su parasının çok olduğundan yakınıyorlar. Vatandaşlarımız tabi ki bunun pahalı olduğu ifade ediyor fakat net bir şekilde bilgilendirmesi olmadığı için haklı. Şöyle izah edeyim; bir koyundan tek bir deri çıkar, bir koyundan 4 tane deri çıkmaz. Sulardan atık su vergisi alınıyor, katı atık vergisi alınıyor, bertaraf atık vergisi de alınıyor ve en sonunda bu yetmez deyip %18 KDV alıyorlar. Yani sizin suyunuz şuan da 7 liraysa, 3.5 lirası vergi 3.5 lirası su. Ben eskiden de sizden 3.5 lira su parası alıyordum fakat büyükşehir olduktan sonra yasa 4 tane vergi getirdi. Diyelim ki TESKİ o vergileri almasa, kendisi suçlu bulunuyor. Yani sizden o vergileri almayan memur yasal anlamda suçlu bulunuyor. Tabi sizler bu konuya hakim olmadığınız için suyu pahalı bulmanız normal. Bu vergiler ilçe veya büyükşehir belediyesinin almış olduğu vergiler değildir.’’ Dedi.

GÖRME ENGELLİ VATANDAŞA BASTON SÖZÜ
Toplantıda söz alan görme engelli bir vatandaş, Başkan Mandalı’dan görme engelliler için tasarlanan özel tasarım bir baston talep etti. Başkan Mandalı, engelli vatandaşa istediği bastonun alınacağını ve mağduriyetinin giderileceği sözünü verdi.