Kapaklı Belediyesi'nin bu yıl 14.’sünü gerçekleştirdiği Geleneksel Sünnet Şöleni etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde sahne alan ünlü sanatçı Göksel, performansıyla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Gerçekleştirilen şölende 179 çocuk sünnet oldu. Şölenin birinci gününde toplu fotoğraf çekimi ile başlayan program, Mevlid-i Şerif okutulması, ikramlar, konvoy, kına gecesi ve yerel sanatçıların sahne aldığı konser ile devam etti.

Şölenin 2. Gününde düzenlenen konserde ise ünlü sanatçılar Canan Şimşek ve Göksel Kapaklılı hayranları için şarkılarını seslendirdi.

SAHNEDE ‘ŞİMŞEK’ GİBİYDİ

Konserde ilk sahne alan isim Canan Şimşek oldu. Şarkıları ile Kapaklılı vatandaşları eğlendiren Canan Şimşek, dinleyenleri sesiyle mest etti. Şimşek’in sahne performansının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Behcet Atlı tarafından kendisine çiçek ve plaket takdiminde bulunuldu. Kısa bir konuşma gerçekleştiren Atlı, Kapaklı Belediyesi’ne ve sanatçıya konser dolayısıyla teşekkür ederken; Kapaklılı vatandaşlara Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın selamlarını iletti.

‘’ÇOCUKLARIMIZ İÇİN NE YAPSAK AZDIR’’

Konserde günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı gerçekleştirdi. Sünnet olan çocuklar ile ailelerine hitap ederek sözlerine başlayan Başkan Mandalı, ‘’Öncelikle, çocuklarımızı bu özel günlerinde yalnız bırakmadığınız için, onların heyecanlarına ve mutluluklarına ortak olduğunuz için, hepinize ayrı ayrı yürekten teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar 4 binden fazla evladımızı sünnet ettirdik. Bu yılda yaklaşık 200 'e yakın çocuğumuzu sünnet ettirerek yavrularımıza en güzel sünnet kıyafetlerini giydirdik. Hediyelerimiz ile onları sevindirdik, mutlu ettik. Geleceğimiz, yarınlarımız olan çocuklarımız için ne yapsak azdır. Rabbim onların Mürvetlerini de bizlere göstermeyi nasip etsin. Sünnetlerini yaptığımız çocuklarımızın ailelerine de buradan tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu güzel günlerini bizlerle paylaştıkları için ayrıca teşekkür ediyorum.’’ dedi.

‘’SİZLERLE BÜYÜK BİR AİLEYİZ’’

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla tüm Kapaklı halkını kucakladıklarını dile getiren Mandalı, ‘’Biz sizlerle birlikte büyük bir aileyiz. Hizmet bayrağını teslim aldığımız günden bugüne kadar halkımızın acılarını paylaşıyor, sevinç ve mutluluklara ortak oluyoruz. Kapaklımız da herkesi kucaklayarak memleketi, partisi ve inancı, ne olursa olsun ilk günkü heyecanımız ile ilçemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu hizmetleri yaparken sen, ben o demeden ayırmadan, ayrıştırmadan, gönüllere dokunarak, kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan bize oy versin veya vermesin , bütün Kapaklımıza hizmet götürmek için herkesin başkanı olarak hizmet ediyoruz. Çünkü biz insanımızı seviyoruz. Çünkü biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Biz insanı yüceltiriz, insanı yüceltiriz ki, hak yücelsin, adalet yücelsin, devlet yücelsin, bu nedenle bizim için 112 bin Kapaklılı vatandaşımız birdir. Bu anlayışla hizmet ediyoruz. Bu anlayışla halkımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi amaç edinerek, projelerimizi hayata geçirmek için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’KAPAKLI TRAKYA’NIN PARLAYAN YILDIZIDIR’’

Kapaklı’nın bir Türkiye mozaiği olduğunu kaydeden Başkan Mandalı, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Ben Kapaklılıyım, Kapaklıda büyüdüm, anılarım bu sokaklarda. Bu kenti soludum, bu kenti hafızama kazıdım, sevdayı bu kentte, eşimi bu kentte buldum evlendim. Çocuklarım bu kentte doğdu, bu kentte sevinç yaşadım, bu kentte acı yaşadım. Kapaklı bu nedenle benim için sadece yaşadığım bir yer değil, bir mekan değil, aynı zamanda bir yaşam biçimidir. Çünkü; Kapaklı Trakya'nın parlayan yıldızıdır. Çünkü Kapaklı; Özgürlüğün, Cumhuriyet değerlerinin adıdır. Çünkü Kapaklı; Hoşgörünün adıdır. Çünkü Kapaklı; Türkiye'nin 81 vilayetinden gelen herkesi kucaklayan bir şehirdir. Ben Kapaklı'ya baktıkça ‘Ne olursa ol yine gel’ diyen Mevlana’yı görüyorum. Yunus Emre’nin de o güzel dizelerinde dediği gibi; ‘Biz geImedik dava için, bizim işimiz sevda için, dostun evi gönüIIerdir, gönüIIer yapmaya geIdik.’’

DİNLEYENLERİ ADETA BÜYÜLEDİ

Başkan Mandalı’nın konuşmalarının ardından ünlü sanatçı Göksel sahne aldı. Şarkılarıyla dinleyenleri adeta büyüleyen Göksel, Kapaklılı vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Göksel’in performansının ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ve eşi, sanatçıya çiçek ve plaket takdiminde bulundu. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden konser, havai fişek gösterileriyle son buldu.

KATILIM YOĞUN OLDU

Düzenlenen şölene Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ve binlerce Kapaklılı vatandaş katılım gösterdi.