Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle ilçe genelindeki pastane ve fırınları denetliyor.

Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü tarafından başlatılan denetimler Ramazan ayı boyunca devam edecek. Vatandaşların gıdaya sağlıklı şartlarda ulaşmasını sağlamak amacıyla ilçedeki tüm fırın, pastane ve unlu mamul işletmeleri hijyen kontrolünden geçiriliyor.

EKSİKLİK OLAN İŞLETMELERE UYARI!

Zabıta ekipleri tarafından sağlıklı ve kaliteli bir hizmet için genel düzen, hijyen, genel temizlik kuralları, alet, ekipman temizliği, kişisel temizlik, depolama ve muhafaza koşulları gibi kriterler denetlendi. Bunun yanında evraklarla ilgili incelemeler de yapıldı. Zabıtalar tarafından yapılan kontrollerde eksiklik görülen işletmeler uyarılırken, halkın hijyenik ortamda hizmet almasının amaçlandığı belirtildi.

'' İNSAN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN HER ŞEYDEN ÖNEMLİ''

Denetimlerin için artarak devam edeceğini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “İlçemizde ikamet eden tüm vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik ortamda alışverişlerini yapmalarını sağlamak asli görevlerimiz arasında yer alıyor.Kapaklı Belediyesi olarak tüm tedbirlerimizi aldık.Denetimler sırasında esnafımızı eksiklikler ve hataları konusunda uyarıyoruz.Esnafımız duyarlı, yapılan denetimlerden sonra eksiklikler gideriliyor. İnsan sağlığı bizim için her şeyden önemli. Denetimlerimizi esnafımızı zor durumda bırakmak için değil, evine yiyecek götüren vatandaşların hijyenik koşullarda üretilmiş gıdaları tüketebilmeleri için yapıyoruz. Esnafımızın genel manada bilinçli olduğunu da görüyoruz. Bu duyarlılık için esnafımıza da ayrıca çok teşekkür ediyor şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.