Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, zorunlu eğitim kapsamındaki okul öncesi, okul dönemi ile diğer öğrenci taşıma servislerini muayeneden geçirdi. TÜVTÜRK’ün gerekli tüm denetimleri sağladığını belirten servisçiler ise, konuya tepki gösterdi.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı öncesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçedeki öğrenci taşıma servisleri denetimden geçirildi. Sabah 10:00’da Mithatpaşa Caddesi’nde gerçekleştirilen denetimlere 100’ün üzerinde servis katılırken, uzun araç kuyrukları oluştu. Servis şoförleri ise TÜVTÜRK’ün gerçekleştirmiş olduğu denetimin ardından, Büyükşehir’in denetimini gereksiz bulduklarını dile getirerek konu hakkında serzenişte bulundu.

‘’BU DENETİME NE GEREK VAR?’’

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kapaklı Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı İlhan Aydın, ‘’Biz Kapaklı’da bulunan servis şoförleri olarak bu denetimi gereksiz görüyoruz. TÜVTÜRK’ün senede 1 defa gerçekleştirmiş olduğu bir muayenemiz var zaten, ayrıca şu yapılan muayeneden de kapsamlı bir şekilde araçlarımız teste tabi tutuluyor. Öyleyse bu denetime ne gerek var? Ayrıca araçlarımız okul döneminde Trafik Polisleri 15 günde bir, en geç 1 ayda bir denetliyor bizi. Okul müdürleri de yıl içerisinde sık sık servislerimizi denetliyor. Denetim elbette olmazsa olmaz fakat biz bu konudan rahatsızız çünkü zamanla yarışıyoruz. Hiçbir veli öğrencisinin okula geç alınıp geç bırakılmasını istemez. ‘’ dedi.

‘’SABAH 6’DAN BERİ BEKLEYENLER VAR’’

Konuyla ilgili makamlara müracaat ettiklerini dile getiren Başkan Aydın, ‘’Bugün burada sabahın ilk saatlerinden beri bekliyoruz. Saat 09:00’da gerçekleştirilmesi gereken denetim, saat 10:00’da başladı. Ben saat 7’de geldim fakat sabah 6’dan beri bekleyen arkadaşlarımız var. Burada 100’ü aşkın servis var ve bu denetimler tüm günümüzü alabilir. Bu konuda gerekli makamlara müracaat ettik fakat bizim sesimizi duyan olmadı.’’ Sözlerini kullandı.