Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, son günlerde gündeme oturan ‘Kendini heykelini yaptırdı’ tartışmalarına sosyal medya hesabında paylaştığı videoyla cevap verdi.

Kapaklı Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda Bülent Ecevit Parkı’na Kapaklı’da hizmet vermiş tüm belediye başkanlarının büstünü yaptırıldı. İrfan Mandalı’nın da içinde bulunduğu büstler, bazı siyasi parti temsilcilerince eleştiri yağmuruna tutuldu. Konunun ulusal medyada yer alması üzerine Başkan Mandalı, iddialara sosyal medya hesabında yayınladığı videoyla cevap verdi. 

BÜSTLERİN ÖNÜNE GEÇİP BAŞKANLARI TANITTI

Başkan Mandalı, eleştirilere videolu cevap verdi. Eleştirilere zemin olan Bülent Ecevit Parkı’nda video çeken Başkan Mandalı, büstlerin önüne geçerek görev almış başkanları tek tek tanıttı. Kendisinin de başkanlık yaptığı için büstünün bulunduğunu belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ‘’Son zamanlarda başta yerel basın ve ulusal basın olmak üzere kendi büstünü özel olarak diktiren bir belediye başkanından bahsedildi, o da şahsım İrfan Mandalı. Şuanda hemen sağımda bulunan Kurucu Belediye Başkanımız Rahmetli Recep Güven 1986 ve 89 dönemlerinde belediye başkanlığı yapmış olan çok değerli bir büyüğümüz. Ayrıca 1989 ile 1994 dönemi arası ve 1999 ile 2004 döneminde belediye başkanlığı yapan Şemsettin Dubaz, yani iki dönem belediye başkanlığı yapmış çok değerli bir büyüğümüz. Solumda da 1994 ve 1999 döneminde belediye başkanlığı yapan Enver Özel. Zaten bu büyüklerimizi sizler yakınen görüyorsunuz. Onlar tabi heykel diyor ama bunlar bir büsttür, 2004 yılından beri şahsım da belediye başkanlığı görevini ifa etmektedir. ‘’ dedi.

‘’SİYASETLE UZAKTAN YAKINDAN BİR ALAKASI YOK’’

Başkan Mandalı, ‘’Kuruluşundan bu yana belediye başkanlığını yürüten başta büyüklerim ve şahsım olmak üzere herkese büyük saygım olduğunu belirtmek istiyorum. Tarihsel olarak değerlendirirsek, tarihi silme şansına sahip misiniz? Değilsiniz. O zaman tarihi büstlerle hem görsel olarak yansıtmaya çalışıyoruz, hem de görevini ifa ettiği tarihleri sergiliyoruz. Bu büstlerden siyasi nemalanmaya çalışabilirler ama bunun siyasetle uzaktan yakından bir alakası yoktur. Arkadaşlar eğer siyaset yapmak istiyorlarsa, zamanı ve zemini geldiği zaman halk tarafından teveccüh görürler.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’BİZ 15 TEMMUZ’U ÖLÜMSÜZLEŞTİRENLERDENİZ’’

Açıklamasına 15 Temmuz kahramanı Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir anısına yapılan heykelin önünde devam eden Başkan Mandalı, ‘’Burası Erbay Caddesi ve işte Ömer Halisdemir heykeli. Biz 15 Temmuz’u gösteriş olarak tanımlayan bazı kişilerden değil onu ölümsüzleştirenlerdeniz. Vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden büyüklerimize, kardeşlerimize, arkadaşlarımıza her zaman sahip çıkmaya çalışıyoruz. Şuandaki mevcut alan da 15 Temmuz anısına yapılmış bir park alanıdır. Yerel basın da, ulusal basın da büst ile heykeli birbirine karıştırıyorlar, işte heykel bu.’’ İfadelerini kullandı.

‘’BÜSTLERİN BEDELİ 4.500 LİRADIR’’

Başkan Mandalı, açıklamasını şu ifadelerle noktaladı; ‘’Arkadaşlarımız benim büstümü Kapaklı’da hizmet olmuyor, sadece büst yapılmış, ona hizmet ediliyor gibi bir konuma getirmeye çalışıyorlar. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden aldığımız evrak da şuanda elimde şöyle sizlere göstereyim. Kitap Okuyan Adam Heykeli, Balonlu Kız Heykeli, Türkiyemizin Gururu Ömer Halis Demir Heykeli, Belediye Başkanları Büstleri; Recep Güven, Şemsettin Dubaz, Enver Özel ve halihazır Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’nın büstleri yapılacaktır. Yani burada yapılan 4 Belediye Başkanımız, Ömer Halisdemir, Balonlu Kız ve Kitap Okuyan Adam olmak üzere toplam bedel  56.500 liradır. Yani burada belediye başkanlarının büstlerinin maddi bedeli 4.500 liradır. O yüzden böyle insanların kafalarını karıştıracak rakamlardan bahsedilmesinin mümkünatı yoktur. Bu şekilde açıklama yapan arkadaşlara da gerekli yasal süreçleri başlatacağımı belirtmek istiyorum. ‘