Kapaklı Belediyesi Avukatı Gülden Ağırman, son haftalarda gündemde olan şehit ailesine icra takibi gönderildiğine dair çıkan haberlere düzenlenen Halk Günü’nde cevap verdi.

Kapaklı Belediyesi 30 Mart 2018 Cuma günü saat 15:00’da Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu’nda Halk Günü Toplantısı’nın dördüncüsünü düzenledi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Kapaklı Belediyesi Avukatı Gülden Ağırman gündeme dair açıklamalarda bulundu. Belediyenin şehit ailesine icra takibi gönderdiğine dair yapılan haberlere cevap veren Avukat Ağırman, ‘’ Biz burada siyasi bir kurban olduk. Yaptığımız hukuka aykırı bir işlem değildi fakat yine de bunu açıklamak istedim.’’ dedi.

‘’BU İŞLEMİ BİR BAŞKASI DA YAPMAK ZORUNDAYDI’’

Halk Günü Toplantısı’nın ilk konuşmacısı Kapaklı Belediyesi Avukatı Gülden Ağırman oldu. Şehit ailesine gönderilen icra takibinin hukuksuz bir işlem olmadığını ve vatandaşlardan konu hakkında anlayış beklediğini belirten Ağırman, ‘’Gelişen olaylar beni de üzdü çünkü benim eşim de bir Asker, Hiçbir şekilde şehit ailesinin, şehit yakınının mağdur olmasını istemeyiz. Yaptığım işlem kasten yapılmış bir işlem değildi. Olaylar geliştiğinde şehit ailesini de, başkanımı da, kendimi de zor duruma sokmak istemediğim için kendi maaşımdan icra takibindeki miktarı ödeyerek dosyayı kapattık. Dosya kapanmasına rağmen kamuoyuna kötü bir imaj çizildi bu konuda vatandaşlardan da özür diliyorum ve anlayış bekliyorum. Çünkü bu kasten yapılmış bir takip değildi. Eğer bunu tasdik etmeseydik ve başkanım değiştiğinde ya da yerime başka bir avukat arkadaşım geldiğinde bu dosyayı infaz etmek için kapatmak zorundaydı. Yani her anlamda bu işlemi bir başkası da yapmak zorundaydı. Tabi biz burada siyasi bir kurban olduk. Yaptığımız hukuka aykırı bir işlem değildi fakat yine de bunu açıklamak istedim. Umarım anlayışla karşılarsınız.’’ dedi.

‘’GAZİ BİZİM GAZİMİZ, ŞEHİT BİZİM ŞEHİDİMİZ’’

Avukat Ağırman’ın ardından konuyu ele alan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, şunları söyledi; ‘’Belediyemizin hukuki işlerle sorumlu avukat arkadaşımız gereken açıklamayı yaptı. Fakat kısaca özetleyecek olursak; 2010’da Karaağaç’ta kaçak bir inşaat başlıyor. Ve o zamanın Karaağaç Belediye Başkanı kaçak inşaata ceza kesmek zorunda, onlar da haklı olarak bu cezaya itiraz ediyorlar. 2012’de mahkemeye tecelli ediyor ve hakim bu hükmün açıklanmasını geriye bırakıyor. Tabi bu dosyadan dolayı amme alacakları ortaya çıkıyor, bu alacaklar hukuki olarak ne olursa olsun bu alacakların alınması gerekiyor. TBMM’de çıkan kanuna göre de ‘Bu alacaklar var, almak zorundasın. Ben seni bu işe memur olarak tayin ettim almak zorundasın’ diyor. Avukat kızımız da bu hukuki işleri başlatıyor. Bunu da şehidin kendisine kesilmiş bir ceza gibi gösteriliyor fakat tamamen şehidin abisine kesilmiş bir ceza. Avukat kızımız bu işten siyasi nemalanmak isteyen vatandaşları gördüğü ve konunun dallanıp budaklanmamasını istediği için 2450 lirayı kendi maaşından yatırıyor, yatırdıktan sonra bu dosya kapanıyor. Fakat bazı siyasiler bunu kullanarak konudan nemalanmaya çalışıyorlar. Gazi bizim gazimiz, şehit bizim şehidimiz, Türkiye Cumhuriyeti bizim Cumhuriyetimiz, bizim gideceğimiz veya başvurabileceğimiz başka bir yer yok. Bu hassas konuları kimse başka yerlere çekmesin.’’

İCRALIK İNŞAAT ŞEHİT OLMADAN ÖNCE YAPILMIŞ

Ağırman ve Başkan Mandalı’nın açıklamalarının ardından bir vatandaş söz alarak, bahsi geçen inşaatın ne zaman yapılmaya başlandığını sordu. Avukat Ağırman, vatandaşa şu cevabı verdi; ‘’Mahkeme kayıtlarına göre bu binanın temelinin atıldığı tarih 2010, Şehit ailesinin bu konuda bize herhangi bir taleple gelmedi, ‘Avukat hanım böyle bir sorun var ne yapabiliriz?’ denmedi. Olayı haberleştiren basın mensubu arkadaşlarımızdan da haberi teyid etmek aşamasında herhangi bir talep gelmedi. Belki gelinmiş olsaydı en başından bu konuda aileye yardımcı olurduk.’’