18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlamaları için 8'inci kez Çanakkale'ye yürüyecek olan 57. Alay Yürüyüş Komitesi düzenlenen törenin ardından marşlar eşliğinde yola çıktı. Kapaklı Belediyesi de 57. alay yürüşünde yer aldı.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde Valiliğin önünde düzenlenen 57. Alay Yürüyüş Komitesi uğurlama törenine, Tekirdağ Vali Yardımcı Suat Yıldız, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"TÜRK MİLLETİ VAR OLDUĞU SÜRECE HEP KAHRAMANLIKLARLA DOLU TARİHİ VARDIR"

Mustafa Kemal Atatürk'ün 57. Alayı Tekirdağ'da kurmasının ayrı bir gurur olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Çanakkale Tekirdağ'dan başlar demiştik, ismini böyle koymuştuk ve bunun için de bir sempozyum yapmıştık. Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 19. Tümeni ve 57. Alayı burada kurması Tekirdağ'ın ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. Ama en önemlisi Hüseyin Avni Bey'in komitesindeki 57. Alay giderken verdikleri mesaj çok önemliydi. Dönmeyi düşünmediler ve dönmediler de. Biz şimdi bu aziz hatıranın 103'üncü yılında 8 yıldır buna başlanmış olması ve ben de bunların tamamında bulundum ve bir kısmında da yürüdüm. Şu bilinsin ki Türk milleti var olduğu sürece hep kahramanlıklarla dolu tarihi vardır. Bu tarihte örnekler çoktur. Çanakkale'de bunlardan en önemlilerinden biridir" ifadelerini kullandı.

"57. ALAY TÜRKİYE DEMEKTİR"

Törende konuşan Tekirdağ Vali Yardımcısı Suat Yıldız is ekonuşmasında, "57. Alay, 1 Şubat 1915 tarihinde Tekirdağ Yerçeşme kurularak 3. Kolordu bünyesindeki 19. Fırka'ya bağlandı. 22 Şubat 1915 tarihinde törenle sancağı verildikten sonra bir daha geri dönmemek, imanla yoğrulmuş ruhunu memleketin yapı taşı yapmak üzere Çanakkale'ye doğru çıktı. 57. Alay Türkiye demektir. 57. Alay demek bir memleketin kurtuluş azmi var oluş mücadelesi demektir" dedi.

Konuşmaların ardından, Tekirdağ'ın 10 ilçesinden gelen 57. Alay Yürüyüş Komitesi marşlar eşliğinde 5 gün sürecek Çanakkale yolculuğuna çıktı.